Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sizce sağlıklı mı gözüküyorlar?

yapragimben

Yeni Üye
Merhabalar :) Kaplumbağalarım hakkında biraz bilgi almak istedim. Sizce sağlıklı mı gözüküyorlar? Birde daha ufaklar ama cinsiyetleri şimdiden belli olur mu? Onları alırken petshopcu biri dişi biri erkek demişti.
Bu resimdeki için dişi demişti;
mailto:/ZLjEZV.jpg
mailto:/ZLjEng.jpg
Bu resimdeki içinde erkek demişti;
mailto:/Jp8lWW.jpg
mailto:/EVWR2v.jpg

Cvp: Sizce sağlıklı mı gözüküyorlar?

genel olarak birşey gözükmüyor. plaka arası çizgiler genişlemiş, alt bağadaki gölgelenmeler artmış. bu da sağlıklı büyüdüğüne işaret. 10 cm kabuk boyuna gelene kadar cinsiyet kan tahlili yapılmazsa belli olmaz.

Cinsiyetleri henüz belli olmaz petshop sahipleri tahminen söylerler ama kesinlikle doğru değildir. 10cm kabuk boyuna ulaştıktan sonra cinsiyet belirtileri fiziksel olarak belli olur. Erkek olanların tırnakları uzar kuyruk kalınlaşır.

Cem sağlıkları ile ilgili değerlendirmiş. Ek olarak göz ve kulakları (kırmızı cizgilerin etrafını) takip edin. Gözlerde kapanma, kulaklarda şişkinlik var mı?

LİNK te yer alan konuda detaylı bir şekilde bilgi verilmektedir.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

olivia-peter' Alıntı:
Cinsiyetleri henüz belli olmaz petshop sahipleri tahminen söylerler ama kesinlikle doğru değildir. 10cm kabuk boyuna ulaştıktan sonra cinsiyet belirtileri fiziksel olarak belli olur. Erkek olanların tırnakları uzar kuyruk kalınlaşır.

Cem sağlıkları ile ilgili değerlendirmiş. Ek olarak göz ve kulakları (kırmızı cizgilerin etrafını) takip edin. Gözlerde kapanma, kulaklarda şişkinlik var mı?

LİNK te yer alan konuda detaylı bir şekilde bilgi verilmektedir.
mailto:/forum/konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu-10252.html

Gözlerde kapanma yok kulaklarda da bir şişkinlik gözlemlemedim. Sağlıklı olmalarına çok sevindim gözüm gibi bakıyorum ikisinede çok teşekkürler yorumunuz için :133: Sadece tek bir sorunum var sürekli aç gibi davranıyor bir tanesi deliler gibi çırpınıyor beni görünce bu normal mi? Oysaki düzenli olarak besliyorum doymuyorlar mı :stuart:

cem' Alıntı:
genel olarak birşey gözükmüyor. plaka arası çizgiler genişlemiş, alt bağadaki gölgelenmeler artmış. bu da sağlıklı büyüdüğüne işaret. 10 cm kabuk boyuna gelene kadar cinsiyet kan tahlili yapılmazsa belli olmaz.

Teşekkür ederim yorumunuz için Cem bey. Tahminen kaç aylıklar sizce? Ben onları alalı iki ay oluyor. 4-5 cm boyutundaydılar.

Kış uykusuna yatan hayvanlar oldukları için sürekli beslenerek depolama eğilimindeler doymak bilmezler. Onlara göre ne kadar bulurlarsa okadar yerler.
Biz evde baktığımız için kış uykusuna yatmaları uygun değil. Bu sebeple ölçülü besleyerek obezite olmamalarını sağlıyoruz. Tabi tepkileri değişmez her seferinde yem isterler, aldanmamak lazım.
Günlük kafa hacimleri kadar beslenmeleri yeterli. Verdiğim linkte detaylar mevcut

Kaç aylık olduklarını tahmin etmek zor, bakım koşulları iyi olmadığı için gelişmemiş olabilirler. Yinede bağa ayrımlarına bakarak Cem yorumlayabilir belki.
4-5 aylık zamanlarına benziyor.

Tahminen 6 aylıklar. Hatta birincinin tırnakları biraz daha kalın. İkinciye göre birkaç hafta büyük olabilir. Ağustos ve eylül yavruları diye düşünüyorum.

Hayvanlar Cem in dediği yaştalar. Genelde pet shoplarda satılan yavrular standart burada dediğimiz gibi bir yaşta oluyor. Bir süre sonra ya satılıyor ya ölüyorlar. Gelişememiş yavrular kabuk yapılarından en kesin yol ile katmanlarından belli oluyor. Bunlar bu durumda değiller.

Yaş konusu arkadaşların dediği gibi hiç belli olmaz. Pet shoplar genelde gerçek dışı yöntemlerle tahminde bulunurlar. Hatta bu hayvanlar geliştikçe gene o belirleyici özellikler değişim gösterir. 10 cm öncesi kesin cinsiyet ayrımı kan testidir. Ama sadece tahmin olacaksa ikinci hayvan bence erkek çıkacak. Sadece tahmin.

Geri