Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Snapping turtle

EverDEbo

Gümüş 5 Üye
Arkadaşlar sizce snapping turtle eminönünde bulabilirmiyim ve ne kadardır sizce

Ona bulaşma. O evde beslenemeyecek kadar büyüyor. Yarım ila bir metre arası. Canlı besin ile besleniyor. Çok tehlikeli bir türdür. Ben parmak koparan diyorum. Öyle hızlı hamle yaparki sen parmağının koptuğunu anlayana kadar o çoktan midesine gitmiş olur.

Youtube daki videolardan dediğimi anlarsın.

Cvp: Snapping turtle

Şu an bende 5 adet common snapping, 2 adet alligator snapping turtle bulunuyor. Yaklaşık 2 yıldır bendeler ve bu güne kadar hiç ısırılmadım. Dahası ısırmak için hamle dahi yapmadılar. 

Snapping turtlelar çok buyuyor ancak geniş yaşam alanları istemezler. Çoğunlukla plastik saklama kapları yeterli oluyor. Snapping turtlelar genelde suda buldukları ölü hayvanlar ve bitkilerle beslenir. Avlanmazlar bile. 

Bunların yanında yeni başlayanlar için uygun hayvanlar değiller. İnsana alışkın olmayan bir snapping turtle sizi yaralayabilir. Bebeklikten beri insan elinde büyüyen bir snapping ise aşırı derecede taciz etmediğiniz sürece sizi ısırmaz. 

Snapping turtle almak isteyen arkadaşlar sürüngen forumlarında satan kişilerden edinebilir.

EverDEbo' Alıntı:
Arkadaşlar sizce snapping turtle eminönünde bulabilirmiyim ve ne kadardır sizce

Chelydridae ailesine mensup Common ve Alligator Snapping Turtle olmak üzere iki türü mevcuttur.Common Snapping Turtle,Alligator'a nazaran daha agresif ve hızlı bir canlıdır.Cem'in belirttiği gibi tehlike arz eden canlılardır.
Bakımını üstlenecek kişinin ekonomik düzeyi ve bilgi birikimi yüksek olmalıdır zira ulaştıkları boy ve kütle özel bakım gerektirmektedir.Genel olarak bu işe kalkışanlar belirli bir boydan sonra hayvanat bahçelerine bırakmayı tercih ediyorlar.Açıkçası bu da benim hobi anlayışım ile tezat oluşturuyor.
Türkiye'de kaplumbağa ticaretinin geniş tür ağı bulunmadığı için bireysel sürüngen ithalatı yapan kişilerden temin edebilirsin.Özellikle tavsiye etmediğimi ve uyardığımı vurgulamam gerekir.

Burasi yeri degil ama kusura bakmayin malum özel mesaj kapalı. Siz kabaltah olmalısınız şimdi hatırlıyorum. Uzun yillar önce petimbenim de bilgilerinizden faydalanmistim. Hatta oradan hatırımda kalan 2 kisiden birisiniz.

Snapper

Geri