Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sobalı ev

ekilem

Bronz 4 Üye
Uzun süredir giremiyordum İnternete forum da pek takip edemedim açıkçası.Sınav haftası vardı. Sonra gezi falan derken giremedim.Sobalı evde yaşıyorum. Kaplumbağalarım soğuktan üşürler diye plastik bir kap içinde sobalı odaya getirdim.Buralar kışın çok soğuk oluyor.Sobalı oda ise küçük olduğundan akvaryumu getiremiyorum. Kışı bu kapta geçirseler bir şey olur mu ?

akvaryumın varsa ısıtıcında vardır. e ozaman gerekmiyor ki sobalı bir odaya getirmene?

Cvp: sobalı ev

melike bir şekilde akvaryumu oraya almalısın. su için ısıtıcı olsa da ısıtıcı lamba soğuk odada yeteri kadar ısıtma yapmayacaktır. bu da hastalanmalarına neden olacaktır. bunu iki türlü yapabilirsin. ya akvaryumu getirirsin veya ısıtıcı, filtre ve kuru alanın sığacağı biraz daha ufak bir akvaryum alabilirsin. geceleri senin akvaryumun ısıtıcısı istenilen ısı değerini koruyorsa ve hayvanlar su içinde uyuyor ise kapağı veya kapak yoksa bir havluyu ufak hava boşluğu bırakacak şekilde üstüne koyarsan en azından geceleri oraya alabilirsin. sıkıntı o kapta gündüz olacaktır. bu sebeple yukarda belirttiğim iki seçenekten birisi uygun olacaktır.

Yada sobasız oda gündüz ufo gibi bir ısıtıcı ile ısıtılabilir.

Akvaryumu getiremem çünkü biz zor sığıyoruz. Havlu olayı evet ama bu havalarda pek işe yaradığı söylenemez. Şuan için onlara bir alan sağladım su seviyesi pek yüksek değil ama içinde her şeyi var bu yeterli olur mu ? Ayrıyetten cevaplar için teşekkür ederim .

su seviyesi düşükse ısıtıcıya dikkat et hava teması camını patlatır. hayvanları haşlarsın sonra. daha derince bir kap bul. en azından kışı çıkarsınlar.

Gündüz oda soğuk oluyorsa su seviyesiyle ilgili çözüm çare olmazki.

Tamam derin bir kap alırım. Şuan kabın içinde sobanın dibindeler ısıtıcıları da içerisinde.

yok ben sobanın olduğu odadaki kabı söyledim emre.

Şimdi anladım Cem. Sen o odada bulunması için bir çare üretiyorsun.
Ama bu çözümün dez avantajı var, bu hayvanlar gündüz aktifler ve dar alanda uzun süre yani kışın kalmaları gelişimlerini olumsuz etkiler.
Yani akvaryum her ihtimalde büyük ve derin olmalı. Ya sobalı odayaya sığması için başka eşya çıkartılmalı, yada diğer oda ısıtılmalı.

yani şimdi ben gündüzleri akvaryuma geceleri de sobanın bulunduğu odaya mı alıyım ?

hayvanların minimum etkileneceği bir çözüm bulmalısın. emrenin dediği gibi süre uzun bu gelişimleri için olumsuzluk oluşturacak. hayvanların bulunduğu odanın kapısını açarak odanın ısınmasını sağlayabilirsin veya açık kapısı olan bir odaya alabilirsin akvaryumu.

Geri