Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Soft ampül kalmadı mı artık?

newbie2013

Yeni Üye
Merhabalar,
kuru alanı ısıtmak için 40 wattlık bir ampül arıyorum. Epey bir başlık okudum, elektrikçide satılan soft (beyaz) ampüller önerilmiş genelde. Bugün birkaç elektrikçiye baktım ama bulamadım, internette de denk gelemedim, tasarruflu lambalar çıktıktan sonra beyaz ampüller pek üretilmiyor artık dediler. Arka arkaya 20-30 tane başlık okuduğumdan hangisinde olduğunu hatırlamıyorum ama sanki birinde sarı ışık yayan ampül gözlere zararlı mı ne yazıyordu. Doğru mudur? Philips'in normal 40 wattlık sarı ışık yayan ampülünü kullansam sorun olur mu? (Bildiğimiz o şeffaf, flaması gözüken ampüller) Bu arada elimdeki kıskaçlı lamba max 40 watt'a izin veriyor.

Başlıktaki soru biraz yanlış oldu. İlla piyasada vardır da, demek istediğim, bu bahsettiğim sarı ışık yayan şeffaf ampülleri kullanabilir miyiz, yoksa bir şekilde o soft ampülleri mi temin etmemiz gerekir?

Cvp: Soft ampül kalmadı mı artık?

Elektrikçi bir arkadaşla konuştum, tüm soft ampüller gümrükte takılıyor. Hükümete çok ciddi hakaretler ederek konuyu detaylıca anlattı, ama konuyu dinledikten sonra benzer fikirlere sahip olduğumdan detaylı bilgi vermek dahi istemiyorum. Birilerinin "işi" olsun diyeyoğun talep olan soft ampuller sokulmuyor ülkeye.

Şeffaf ampuller göz yorucu oluyor. Hiç uygun ampul bulamadıysanız kullanın. 40 watt zaten kaplumbağaların ihtiyacı ola miktar. Osram'ın spot ampüllerinden kullanabilirsiniz. Ben aldım ve memnunum. Belirli bir bölgeye odaklandığı için iyi ısıtıyor.

mailto:/evcil-hayvan-petshop/trixie-neodymium-gunes-isigi-lambasi-35-watt-76784286
bu da goz yorbilir diyorlar fakat ben kullandim ne kampumbagalar rahatsiz olmus gibi geldi nede ben rahatsiz oldum kullanabilirsiniz

Soft almak daha iyi ama hiç ısınamamasından iyidir.

bauhaus yapı marketinde ecolite diye marka var. bulunduğu şehirde bu market olan alabilir. birkaç çeşit wattı gelmiş ama bize uygun olan 52 watt olan ama verdiği ısı 60 W fiyatı 4,50 tl idi veya 4,75 tl.

mailto:/forum/Konu-isitma-ve-gunduz-isigi-icin-ampul.html

Geri