Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Soft ampul ve ecolite halasoft yok

mertcanerdinc

Taç 2 Üye
Merhaba . Duzcede yasiyorum . 5 gun once ecolite halasoft bulmak icin butun elektrikcileri ampul satan yerleri gezmistim . Bulamamistim . Bugun ciktim ayni sekilde hepsini gezdim ama soft ampul de yok . En sonunda 40 w lik gece ampulu tarzinda isi veren bi ampul aldim . Kac cm den konumlandirmaliyim ?

Cvp: Soft ampul ve ecolite halasoft yok

Mertcan internetten alışveriş yapabilme imkanın varsa hepsiburada'ya ecolite yazınca çıkan sayfada 4. ürünü alabilirsin. Link vermiyorum hepsiburada da işe yaramıyor.

O ampulün uyumluluğu konusunda bir fikrim yok, bilgili kişiler yardımcı olurlar. Uzaklık konusunda da önemli olan bir derece koyup kuru alana 31 - 32 dereceyi ayarlaman. 15 cm den bir dene istersen

Bende kaç cm koyuluyor merak ediyordum.

Evet 14 cm yukseklikten :)

30-31 derece oldu :D

Hadi hayırlı olsun o zaman. Ampulün uygunluğunu da alırsak sorun kalmaz

Üstte de belirttim. Gece lambası misali bulabildim demiştin, halasoft dışında bu tür ampuller hayvanlara zarar verir mi konusunda bilgim yok. Emre abi, Cem abi veya da bilgisi olan birisi bilgi verirse sorun kalmaz.

Mertcan ampulün rengi ne? Beyaz, sarı yada kırmızı gündüz kullanılabilir. Mavi yada yeşil ısı anlamında iyi olmuş olur ama güneşi simüle etmez. Yani böyle ise gündüz için arayışlara devam et derim.

Sari gibi Emre abi cok parlak degil . Gun isiginada benziyor . Duzce de sormadigim hic bir yer kalmadi . Duzce de gormedigim yerleri gordum ampul ararken

İyi gezmişsin. Neyseki hallettin. Ucuzsa birkaç tane alsaydın bari.

Evet 2 bucuktu galiba . 2 tane yedek aldim . Ne olur ne olmaz . Bu arada lambayi konunlandirmada sikinti yasadim . Akvaryum cami cerceveli oldugu icin lamba bir turlu sabit durmadi . En sonunda bi ayar yaptim .

Bu çerçeveler bizim sistemlere hiç uymuyor. Ancak özel üretirsen oluyor.

Evet bu gun hic bir isime yaramadi .

Bu gun yazmisim . Bugun e kadar hic.bir isime yaramadi

arkadaşlar eğer soft ampul bulabilirseniz max 60 watt, bulamaz ve şeffaf almak durumunda kalırsanız şeffaf 40 w uygun olur. ecolite bunun dışında. mertcan lambayı 12 cm'ye yaklaştır.

çerçeveli akvaryumu olupta kıskaç o kalınlıktan geçiyorsa. strafordan kasnağın boyu kadar kesip akvaryumun iç kısmından koyup sıkıştırırsanız içe kaykılmasını önlersiniz.

Yarin cercevenin akvaryum icine dogru olan kismi kadar folya bulup oraya yerlestiricem ve kiskaci onun ustunden sabitlicem . Saglam olur . Cem abi tam anlayamadim ama o lambayi taktiktan sonra hic kuru alana cikmadilar . Acaba fazla mi sicak geldi ki . 2 saat falan kapiyi kapattim . Arada bir kapiyi hafif aralayip baktim hic cikmamislar

Isıyı yazmışsın, sıcak değil. Hatta 32-33 derecede olabilir. Çekimser olabilirler, sorun değil. Çıkacaklardır.

renginden dolayı olabilir mi acaba veya ısıyı tam randımanlı olmadığı için algılayamadılar mı ? önceden lamba kullanıyordun değil mi ? istersen düz şeffaf bir 40 w alıp dene. bakalım sebep rengi mi ?

Bugun saat 7 de yaktim . Ama hala cikmadilar . Bugun tam izlemlerim . Rengi o kadar sari degil . Gun isigi gibi . Yem vermek icin cikariyorum . Yavas yavas odadan cikiyorum . Kapinin arasindan bakiyorum 5 saniye durup suya giriyor.

Suan ikiside lambanin altinda yatiyorlar :) keyifleri cok yerinde gibi :)

Geri