Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Softshell çok kötü durumda..

keratakerata

Gümüş 3 Üye
Merhabalar,
Bugün İstanbul'dan aldığım kaplumbağam kargo ile geldi. Yolda üşümüş olduğu için hemen 35 derecelik suya koydum oda sıcaklığına alıştıktan sonra..
Ama çok kötü durumda şu anda, yemek yemesi hareketliliği ve gözleri iyi gözükse de kabuğu ve derisi yosun ve muhtemelen mantar kaplı. Petshopların genel durumu sanırım.
Sağlıklı bir hale gelmesi için neler yapabilirim acaba?
Benim iki kırmızı yanaklı slider'ın yanına koymayı düşünüyordum ama bu halde onların yanına koymak istemiyorum. Şu anda ortalama büyüklükte seyahat kabı olarak kullandığım kapta duruyor, iyileşene kadar orada bir süre tutmamda sakınca olur mu acaba?

mailto:/28qvuk5.jpg

Cvp: Softshell çok kötü durumda..

İlk önce direk 35 derecelik suya koymanız yanlış olmuş keske alıştıra alıştıra arttırsaydınız su sıcaklıgını.Kapta beslemenizi tavsiye etmiyorum içinde ısıtıcı oldugu surece kısa bir sure tutabilirsiniz yinede.Mantar için:mailto:/forum/Konu-kaplumbagalarda-mantar-hastaligi.html

alcatraz' Alıntı:
İlk önce direk 35 derecelik suya koymanız yanlış olmuş keske alıştıra alıştıra arttırsaydınız su sıcaklıgını.Kapta beslemenizi tavsiye etmiyorum içinde ısıtıcı oldugu surece kısa bir sure tutabilirsiniz yinede.Mantar için:mailto:/forum/Konu-kaplumbagalarda-mantar-hastaligi.html

Oda sıcaklığına alıştı, sonra su dolu bi poşet ile 35 derecelik suya koydum, dengelenince 35lik suda yüzmeye başladı. 40 litrelik bir paludaryumum var ama bahsettiğim nedenlerden oraya koymak istemedim, sağlıklı bir hale gelince koymak istiyorum. Kısa bir sürede iyileşir umarım.

Daha önce bahsettiğim gibi bu hayvanlar yavru iken daha hassaslar. Su ısısı 24 derece, kuru alan ısısı ise 29 derece olmalı. Bu değerler aşağıya 2 derece inebilirler. Fazla güneşlenmezler ancak güneşlenme zamanları için yağmur ormanı uvb lambaları kullanılabilir. Örneğin exo terra 2.0. Biz res türlerinde bu markanın 5.0 olanını kullanıyoruz. Bu hayvanlar daha fazla deri emilimi yaptığından su özellikle çok temiz olmalı. Bulunduğu akvaryumda kum kesinlikle olmalı. Doğaları gereği kendilerini kuma gömerler. Gizlenme bu hayvanlarda daha da önemlidir. Bolca saklanabileceği yer olsun. Bu kum inse silis kum olmamalı. Bu kum çok sıkı olduğundan gömülme ve çıkmada sorun yaşayabilir. Daha iri taneli bir kum çeşidi kullanılmalı. Yavru iken tavsiyem 20 cm yüksekliğinde, 5-6 cm den sonra 30 cm ve üzeri su yüksekliğin çıkabilirsiniz. Ben daha önce bu hayvandan aldım, ama farklı ortam gerekliliğinden ötürü geri verdim.

Resimdeki kaplumbağanın derisinde mantara benzer bir durum göremedim. Bu hayvanların kabuğu benekli ve yumuşak olduğu için değişik bir görüntüsü vardır. Çok yüksek su ısısı sebebi ile umarım kalıcı bir sorun oluşmamıştır. Uygun yere geçince daha iyi hareket edeceğini düşünüyorum.

AEK' Alıntı:
Daha önce bahsettiğim gibi bu hayvanlar yavru iken daha hassaslar. Su ısısı 24 derece, kuru alan ısısı ise 29 derece olmalı. Bu değerler aşağıya 2 derece inebilirler. Fazla güneşlenmezler ancak güneşlenme zamanları için yağmur ormanı uvb lambaları kullanılabilir. Örneğin exo terra 2.0. Biz res türlerinde bu markanın 5.0 olanını kullanıyoruz. Bu hayvanlar daha fazla deri emilimi yaptığından su özellikle çok temiz olmalı. Bulunduğu akvaryumda kum kesinlikle olmalı. Doğaları gereği kendilerini kuma gömerler. Gizlenme bu hayvanlarda daha da önemlidir. Bolca saklanabileceği yer olsun. Bu kum inse silis kum olmamalı. Bu kum çok sıkı olduğundan gömülme ve çıkmada sorun yaşayabilir. Daha iri taneli bir kum çeşidi kullanılmalı. Yavru iken tavsiyem 20 cm yüksekliğinde, 5-6 cm den sonra 30 cm ve üzeri su yüksekliğin çıkabilirsiniz. Ben daha önce bu hayvandan aldım, ama farklı ortam gerekliliğinden ötürü geri verdim.

Resimdeki kaplumbağanın derisinde mantara benzer bir durum göremedim. Bu hayvanların kabuğu benekli ve yumuşak olduğu için değişik bir görüntüsü vardır. Çok yüksek su ısısı sebebi ile umarım kalıcı bir sorun oluşmamıştır. Uygun yere geçince daha iyi hareket edeceğini düşünüyorum.

Kum olarak şu uygun mudur sizce? mailto:/urun_detay.aspx?kat=283&urn=12802

Merhaba, hangi sehirdesiniz? Otuz.com dan aldınız galiba? Hayvanı nasıl yollamışlar? Bende yakında uzun bi yolculuk yapıcam izmir-canakkale 6 saat hayvanlarımı getırıcem, yardımcı olursanız sevınırım

sırtında birşey yok o benekler kaplumbağanın kendi özelliği. kafasındaki beyazlık mantar olabilir. mantar diye kabul edersek biyo ıcthyo denilen mantar için olan mavi damladan suya damlatıp bekletin içinde bir süre.

banyoterligi' Alıntı:
Merhaba, hangi sehirdesiniz? Otuz.com dan aldınız galiba? Hayvanı nasıl yollamışlar? Bende yakında uzun bi yolculuk yapıcam izmir-canakkale 6 saat hayvanlarımı getırıcem, yardımcı olursanız sevınırım
Ankara'dayım ve evet otuz.com'dan aldım. Küçük şeffaf bir kutu içerisinde nemli bir kağıt havlu ile geldi, kolinin içini de kağıt şeritlerden oluşan destekle kapatmışlardı.

Genellikle şu videodaki gibi yolluyor petshoplar sanırım.
http://www.youtube.com/watch?v=JQjPIf7Wz30

cem' Alıntı:
sırtında birşey yok o benekler kaplumbağanın kendi özelliği. kafasındaki beyazlık mantar olabilir. mantar diye kabul edersek biyo ıcthyo denilen mantar için olan mavi damladan suya damlatıp bekletin içinde bir süre.

beneklerden değil de daha çok renginden dolayı endişelendim. normalde kahverengiye çalan bir rengi olması gerekirken bu oldukça yeşil, yosun kaplı bir kabuğu var. O mantar ilacını eczanelerde bulabilir miyim acaba?

pet shoplarda satılır. resimden tam seçemedim yosunu varsa elinde en yumuşak diş fırçasıyla deri kısmına değdirmeden yavaşça kabuğunu ovala. sanırım az bir su içinde bakılmış ki yosunlanmış hayvan.

Geldiği kutunun resmini koyma imkanınız varmı acaba? Birde istanbul ankara kaç saatte geldi acaba? Bende tedirginim yolda birşey olmasından o sebeple. Birde ilk fotoda suda gammarus var sanırım değilmi? Baya iri gözüktü gözüme. Markası nedir? Tropical mi?

banyoterligi' Alıntı:
Geldiği kutunun resmini koyma imkanınız varmı acaba? Birde istanbul ankara kaç saatte geldi acaba? Bende tedirginim yolda birşey olmasından o sebeple. Birde ilk fotoda suda gammarus var sanırım değilmi? Baya iri gözüktü gözüme. Markası nedir? Tropical mi?
kutuyu attım maalesef ama pidecilerin evlere serviste salata koydukları plastik kaplardandı, kenarlarını delmişlerdi.

İlk fotodaki yem sera raffy royal. bizimki çok sevmedi onu gerçi, raffy I yedi gelir gelmez.

Anladım hocam çok teşekkürler ilginize :smile:

keratakerata' Alıntı:
AEK' Alıntı:

Kum olarak şu uygun mudur sizce? mailto:/urun_detay.aspx?kat=283&urn=12802

Bu kum uygundur. Rahatça altına girebilir, çıkabilir. Değişik hareket tarzları göreceksiniz. Sadece gözleri dışarıda kalacak şekilde kumun altında durabilir. Bu hayvanın doğada avlanma şeklide bu şekildedir.

keratakerata' Alıntı:
banyoterligi' Alıntı:
Ankara'dayım ve evet otuz.com'dan aldım. Küçük şeffaf bir kutu içerisinde nemli bir kağıt havlu ile geldi, kolinin içini de kağıt şeritlerden oluşan destekle kapatmışlardı.

Genellikle şu videodaki gibi yolluyor petshoplar sanırım.
http://www.youtube.com/watch?v=JQjPIf7Wz30

cem' Alıntı:

beneklerden değil de daha çok renginden dolayı endişelendim. normalde kahverengiye çalan bir rengi olması gerekirken bu oldukça yeşil, yosun kaplı bir kabuğu var. O mantar ilacını eczanelerde bulabilir miyim acaba?

Ben kafasında anormal bir beyazlıkta göremedim. Sanki fotodan kaynaklı bir durum gibi. Tam tersi çin yumuşak kabuklusu çoğunlukla yeşildir. Bu hayvanın daha açık yeşilleride var. Yosun değilde bakıldığı yerde su kalıtesi kötü ise tortudan kaynaklı olabilir. Oda kabuk üzerinde farklı bir durum oluştuğundan eminseniz (yani renk farklılığı değilse). Uygun akvaryumda kabuk normale döner diye düşünüyorum. Bu hayvanlar genelde yosun tutmamalıdır.

cem' Alıntı:
pet shoplarda satılır. resimden tam seçemedim yosunu varsa elinde en yumuşak diş fırçasıyla deri kısmına değdirmeden yavaşça kabuğunu ovala. sanırım az bir su içinde bakılmış ki yosunlanmış hayvan.

Cem, bu hayvanların kabuğu fırçalanmaz. Yumuşak ve hassas bir kabuk yapısı var. Zarar görme ihtimali çok yüksek. Su değerleri ve temizliği çok iyi bir akvaryumda bakılırsa kabukta tortu vs olmaz, olmamalıda. Emilim olarak bu hayvanın kabuğu res türlerinden çok daha işlevsel.
Bencede mantarla ilgili hiç bir durum yok.

Geri