Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Soğuk hava

Betulsah

Platin 3 Üye
Biz normalde İstanbul'da yaşıyoruz depremden sonra Kahramanmaraş'ta ki yeni evimizin içini hazırlıyoruz inşaat işleri falan işte
şu anda kombi açık değil soğuk havadan bir şey olur mu kaplumbağalara
Akrabalarım korkmasa emanet olarak verirdim de korkuyorlar maalesef o yüzden yanımdalar plastik kabın içerisinde duruyorlar kapağı kapalı hava delikleri var Kendi ısıları yeter mi bilmiyorum su koymadım sıcak su yok :/

Son düzenleme:
Sıcak su eklemeyin zaten.

Dış ortam ısısı kaç derece?

Çok düşük. Isı sabit olduğu sürece hasta olmaz ama metabolizma yavaşlayacağı için iştah kaybı olacaktır.

Çok düşük. Isı sabit olduğu sürece hasta olmaz ama metabolizma yavaşlayacağı için iştah kaybı olacaktır.
biz başka yere geçtik ora sıcaktı hemen yemek yediler iyiler etrafı izleyip yüzüyorlar
Babam beni 2 haftadır ikna etmek için çabalıyor bizim burada Ceyhan nehri var oraya bırakalım falan diyor ölür diyorum bir şey olmaz diyor cani

Hayvanın beslenebileceği ortam olmalı. Haziran-ağustos arası bırakılmalı ki ortama adapte olup kışa kendini hazırlamalı.

Ceyhanda beslenme olayı gördüğüm kadarıyla yok gibi.

Hayvanın beslenebileceği ortam olmalı. Haziran-ağustos arası bırakılmalı ki ortama adapte olup kışa kendini hazırlamalı.

Ceyhanda beslenme olayı gördüğüm kadarıyla yok gibi.
Hayır hayır 😂😂
Kesinlikle bırakmam hatta ailem karşılaştırma yapıyor ben mi onlar mı falan yapıyorlar o kadar iyi bakıyorum ve o kadar çocuğummuş gibi görüyorum yani bayağı bir bağ kurdum bırakmam kesinlikle
Ailem nefret ediyor ancak hayvan alırken onlara soracak halim yoktu 🙂

1000020373.jpg

Halbuki sahura beraber kalkmıştık

Bunlar gözü kapalıyken görüyor mu flaşla baktığımda göz bebeğini görüyor gibiyim sanki arada İnce zar var

Kuru alanda diğer gözünü açıyor diğerini ıslanınca açıyor bazen denk geliyorum gözüne su damlatıyorum hemen açıyor görme kaybı falan yok 🤠

Son düzenleme:
Üst göz kapağı şeffaftır. Gözü kapalı olsa da hareketleri algılar. İş tehdit noktasına gelene kadar gözlerini açmaz.

Geri