Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sokağa atılmış sarı karınlı kaplumbağaya yuva arıyoruz

<anka>

Üye -
merhaba,

taksim, gezi parkına terk edilmiş bir kaplumbağa kardeş bulduk. sorumsuz insanlar çöp gibi atmış muhtemelen. aç kalmış ve açlıktan taş, plastik parçası ne bulursa yemiş garibim. günlerce kakasından bunlar çıktı. üstelik bu hayvanlar açlığa çok dayanıklıymış. ne kadar zaman aç kalmış olmalı ki taş yiyecek duruma gelmiş. evimiz zaten kediler, köpeklerle çok kalabalık. o yüzden onun ihtiyaçlarını karşılayacak büyüklükte bir akvaryum kurmaya ne alanımız ne de maddi gücümüz yok, şu anda mecbur duşakabinde bir tasın içinde duruyor. o yüzden acil, bu hayvanların zamanla 30-40 cm kadar büyüdüğünün, uzun yıllar yaşadığının bilincinde olan bir yuva arıyoruz. bir daha yaşadığı korkunç şeyleri yaşamasın.
cinsiyetini ve yaşını bilmiyorum ama kabuğu 12 cm. ilk günler etrafta kaplumbağa yemi bulamadığımız için tavuk ve yaş kedi maması yedi ve çok da memnundu ama internetten aldığımız kaplumbağa mamasından henüz yemedi.
ekte kaplumbağanın fotoğrafını ve bu hayvanların parkta bahçede yaşayamayacağının bilincini yaratmak adına da zavallının kakasından çıkanlardan birkaç örnek koyuyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20240915_093702.jpg
    IMG_20240915_093702.jpg
    1.7 MB · Görüntüleme: 64
  • IMG-20240914-WA0006.jpg
    IMG-20240914-WA0006.jpg
    136.1 KB · Görüntüleme: 61
Hayvan yellow belly. Görünüşü güzel. Çıkanlara bakınca hala içinde bir miktar olma ihtimali var. İnşallah sağlık problemi yaşamaz.

Kedi maması vermeyin. Haşlanmış yumurta akı olur. Marul kıvırcık yaprağı olur.

Hayvanı kimyasal değmemiş bir leğen içine sırtını geçecek kadar su koyup oraya alın. Kuru alan olarak ters çevirip cam kase gibi birşey koyun. Tırtıklı deseni olursa rahat çıkar.

Hayvanı kurtardığınız için teşekkür ederim.

Umarım bir an önce sahiplendirirsiniz.

Hayvan yellow belly. Görünüşü güzel. Çıkanlara bakınca hala içinde bir miktar olma ihtimali var. İnşallah sağlık problemi yaşamaz.

Kedi maması vermeyin. Haşlanmış yumurta akı olur. Marul kıvırcık yaprağı olur.

Hayvanı kimyasal değmemiş bir leğen içine sırtını geçecek kadar su koyup oraya alın. Kuru alan olarak ters çevirip cam kase gibi birşey koyun. Tırtıklı deseni olursa rahat çıkar.

Hayvanı kurtardığınız için teşekkür ederim.

Umarım bir an önce sahiplendirirsiniz.
tavsiyeleriniz için teşekkürler.
leğen de denedim ama pek sığmadı kuru ve ıslak alan içine, üstüne tırmanabileceği formda ve leğene sığabilecek ölçüde kimyasal salmayacak bir şey bulamadım evde. çok zor tırmanıyo bir şeylerin üstüne, baya eğik bir açıya ihtiyacı var, şimdilik duş teknesinde ıslak ve kuru iki ayrı alan yaptım ama orada da çok rahat değil, su ısıtıcı bir şeyim de yok maalesef, kuru alanın altına elektrikli hayvan battaniyesi koydum. üşüyor heralde ki suya girmiyor ve onun üstünde takılıyor.
daha önce de balık sahiplenmiştim, fanusta bakan bir komşumun elinden almıştım :) o vefat edince 150 litrelik akvaryumu yıllarca sakladım, daha iki ay önce verecek birini bulamayınca bütün ekipmanıyla attım yersizlikten. şu an elbette çok pişmanım.
yumurta da alır denerim, elimde ona uygun başka bir şey olmadığı için onları verdim. tavukla çok mutlu oldu da tek tavukla olmaz tabi. marulu ilk gün yedi baya ama çok aç olduğu içindi heralde bir daha bakmadı marulun yüzüne. kaplumbağa yemini yeseydi iyi olurdu, sera marka aldım bi de daha iyi olsun diye ama belki yaşam alanının uygunsuzluğundan yemedi.
kakasından taşlar çıkmaya bu fotoğraftakilerden sonra da devam etti, evet. yaklaşık 3 gün taşlı yaptı. kakasını hala inceliyorum ama artık kalmadı diye umuyorum.
bana teşekkür değil de atana lanet etmek lazım. ben vicdani görevimi yapıyorum sadece.
ilginiz için ben de teşekkür ederim.

Merhaba iyi günler, yeriniz nerde? Bir arkadaşımla uzun zamandır kaplumbağa sahiplenmek istiyoruz. Sokağa atıldığını duyunca çok üzüldüm. Kurtardığınız için de çok sevindik. Evde dev afrika salyangozu besliyorum geniş bir akvaryumda. Sürüngen kara hayvanları beslemeye alışığım. Cevabınızı bekliyorum ☺️

Evet hayvan su soğuk olduğu için inmiyor.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası olsaydı hayvan canlanır iştaha gelirdi.

Siz ağzına 2 damla zeytinyağı damlatın. Bu rahatlatır sindirim yada boşaltım sisteminde birşey kaldıysa çıkar.

Yemi suda verin. Tükürük bezi yoktur suda yemeleri gerek.

Birisi kaçırmışta olabilir. Yükseklik algısı yoktur kendini aşağı atar. Yada büyük hayvanları kimse almadığı için masraf olmasın diye petshoplar atar.

Merhaba iyi günler, yeriniz nerde? Bir arkadaşımla uzun zamandır kaplumbağa sahiplenmek istiyoruz. Sokağa atıldığını duyunca çok üzüldüm. Kurtardığınız için de çok sevindik. Evde dev afrika salyangozu besliyorum geniş bir akvaryumda. Sürüngen kara hayvanları beslemeye alışığım. Cevabınızı bekliyorum ☺️
merhaba,
biz istanbul, cihangir'deyiz. siz?
bir de dediğim gibi bu hayvanların 30 yıla kadar yaşayabildiğini ve 25-30 cm. kadar büyüdüğünü de biliyorsunuz değil mi? anladığım kadarıyla dişi ve dişiler daha büyük oluyor.

Evet hayvan su soğuk olduğu için inmiyor.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası olsaydı hayvan canlanır iştaha gelirdi.

Siz ağzına 2 damla zeytinyağı damlatın. Bu rahatlatır sindirim yada boşaltım sisteminde birşey kaldıysa çıkar.

Yemi suda verin. Tükürük bezi yoktur suda yemeleri gerek.

Birisi kaçırmışta olabilir. Yükseklik algısı yoktur kendini aşağı atar. Yada büyük hayvanları kimse almadığı için masraf olmasın diye petshoplar atar.
maalesef bütçemiz gerçekten çok kısıtlı, bütün mahallenin hayvanlarına da ben bakıyorum. zaten o yüzden bana getirdiler bir de geçici bakıyorum yoksa ısıtıcı v.s. bir şekilde alırdım elbette. şimdilik arada bir beklettiğim sulardan ısıtıp ekleme yapıyorum.
suda yediğini fark ettim evet, suyun dışında da yemeye çalışıyor ama ağzına alıp öyle sağa sola bakıyor, yiyemiyor, o yüzden suyunu hazırlayıp öyle besliyorum.
kakası düzeldi artık, her sefer bakıyorum, bence artık temzilendi içi. ama gene de mamasını yağa banıp veririm.
bence biri getirip attı. gezi parkı yakınında ev yok ve bu yakında öyle hayvan satan bir pet shop da yok. uzak bi yerden de atmaya buraya getirmez diye düşünüyorum. pet shop bu hayvanın orada yaşayamayacağını bilir, ölüme atacaksa da herhangi bir yere atar. tam okullar açıldığı dönem olduğu için çocuğu okula başlayan bir insanoğluinsan çocuğun artık bu 'oyuncağa' ihtiyacı kalmayınca terk etti diye tahmin ediyorum.
yaşattığını yaşaması umuduyla.

merhaba,
biz istanbul, cihangir'deyiz. siz?
bir de dediğim gibi bu hayvanların 30 yıla kadar yaşayabildiğini ve 25-30 cm. kadar büyüdüğünü de biliyorsunuz değil mi? anladığım kadarıyla dişi ve dişiler daha büyük oluyor.
Merhaba biz avcılardayız. Evet güzel bakıldığı zaman çok uzun yaşayabildiklerini biliyorum. Bu hafta sonu eğer siz de bizi uygun görürseniz akvaryum yapacağız. Isıtıcı ve UV lamba ile destekleyeceğiz. Aklımda bir kaç akvaryum modeli var büyükçe. 😊

Merhaba biz avcılardayız. Evet güzel bakıldığı zaman çok uzun yaşayabildiklerini biliyorum. Bu hafta sonu eğer siz de bizi uygun görürseniz akvaryum yapacağız. Isıtıcı ve UV lamba ile destekleyeceğiz. Aklımda bir kaç akvaryum modeli var büyükçe. 😊
profilinizde gördüğüm 16, yaşınız mı? bu biraz düşündürücü ama kötü bakacak birine benzemiyorsunuz. sadece ilerde fikir değiştirme olasılığınız var, öyle olursa da götürüp sokağa atmazsınız heralde :) gerekirse bana geri getirirsiniz. bu çocuğun acil kurulu düzeni olması lazım, taşıma suyla kaplumbağa bakılmıyo çünkü :)

profilinizde gördüğüm 16, yaşınız mı? bu biraz düşündürücü ama kötü bakacak birine benzemiyorsunuz. sadece ilerde fikir değiştirme olasılığınız var, öyle olursa da götürüp sokağa atmazsınız heralde :) gerekirse bana geri getirirsiniz. bu çocuğun acil kurulu düzeni olması lazım, taşıma suyla kaplumbağa bakılmıyo çünkü :)
Merhaba evet farkındayım merak etmeyin ahahahahsh. Uzun süreli bakmak istiyorum zaten. Sizin de uygun olduğunuz bir vakit kaplumbağayı almaya gelebiliriz

Merhaba evet farkındayım merak etmeyin ahahahahsh. Uzun süreli bakmak istiyorum zaten. Sizin de uygun olduğunuz bir vakit kaplumbağayı almaya gelebiliriz
ben genelde evdeyim veya mahalledeyim. bir tek yarın öğlene kadar yokum, onun dışında ne zaman isterseniz gelebilirsiniz.

Yemi yağlamayın sadece su içinde verin. Rahat dışkılıyorsa temizlenmiştir. Hayvan ne çekmiş.

Yemi yağlamayın sadece su içinde verin. Rahat dışkılıyorsa temizlenmiştir. Hayvan ne çekmiş.

evet, temizlendi bence de. artık eskisi kadar kaka da yapmıyor, ilk bir iki gün, günde 2-3 kere kaka yapıyordu, heralde vücut o yabancı maddeleri atmaya çalışıyordu. artık günde bir kere anca yapıyor ve kıvamı da iyi bence.
çok çekmiş, o kesin. ilk başlarda devamlı tedirgin ve korku içindeydi, ben yaklaşınca saklanmaya çalışıyordu. artık çok daha sakin, benden de o kadar çok nefret etmiyor, beni görünce bana doğru geliyor ama tabi muhtemelen yemek veririm diye bana bayıldığından olduğunu sanmıyorum. biraz fazla iştahlı forumda okuduğum miktar, günde kafası kadar yemek ama kafasının iki katını da yese devamlı yemek isteme halinde, beni görünce sürekli duştan çıkıp bana gelmek istiyor, belki aç kalmışlığın travması :(
teşekkür ederim ilginiz için. aracılığınızla bu çocuğu da korku ve ızdırap içinde yaşadığı hayattan ve kim bilir ne kadar korkunç bir ölümden kurtarmış olduk.

Hayvan 12 cm kabuk boyunda kafa oranından fazla veriyoruz. 15 civarı verin. Kusma yada başını ileri atıp öğürme halleri olursa azaltırsınız.

Yem amaçlı yaklaşırlar. Biz onların gözünde hizmetkarız.

Normale döndüyse zeytinyağına gerek yok.

Marul kıvırcığın körpe yapraklarından verin ikindi civarları kabuk çapını aşmasın. Haftada iki defa yeterli bu lifli olduğu için sindirim ve bağırsakları rahatlatır bir nevi detoks görevi görür.

Dışarıda kedi köpek dalaşma durumu da söz konusu. Bunlar başına geldiyse temkinli davranması normal. Bir de yeni bir ortama girdi.

Buna rağmen hayvan sağlıklı duruyor göz ve kulakları sağlam. Enfeksiyon yok. Kilosu da çok azalmamış. Yakın zamanda sokağa düşmüş, 1 hafta 10 gün var yok.

evet, temizlendi bence de. artık eskisi kadar kaka da yapmıyor, ilk bir iki gün, günde 2-3 kere kaka yapıyordu, heralde vücut o yabancı maddeleri atmaya çalışıyordu. artık günde bir kere anca yapıyor ve kıvamı da iyi bence.
çok çekmiş, o kesin. ilk başlarda devamlı tedirgin ve korku içindeydi, ben yaklaşınca saklanmaya çalışıyordu. artık çok daha sakin, benden de o kadar çok nefret etmiyor, beni görünce bana doğru geliyor ama tabi muhtemelen yemek veririm diye bana bayıldığından olduğunu sanmıyorum. biraz fazla iştahlı forumda okuduğum miktar, günde kafası kadar yemek ama kafasının iki katını da yese devamlı yemek isteme halinde, beni görünce sürekli duştan çıkıp bana gelmek istiyor, belki aç kalmışlığın travması :(
teşekkür ederim ilginiz için. aracılığınızla bu çocuğu da korku ve ızdırap içinde yaşadığı hayattan ve kim bilir ne kadar korkunç bir ölümden kurtarmış olduk.
Merhaba haber var mı?

Geri