Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Şokamı girdi

candir

Bronz 4 Üye
Az önce yeni su koydum kaplarına ılık su ve en küçük olan kaplumbağam bi anda ağzı ve gözleri açık bir şekilde kıpırdamadan durdu elime aldığımda da biraz ayaklarını oynatıyordu sonra o düzeldi ve öteki kaplumbağam aynı şekilde ağzı ve gözleri açık hiç kıpırdamadan duruyor elime alsamda tepki vermiyor bir anda canlanıp hıphızlı bir şekilde yüzüyor ardından gene durup hiç bir şeye tepki vermiyor acaba şoka mı girdi sorunu ne?

Cvp: sorunu ne

küçük bir alan ve sığ suda bakıyor ve elinize sürekli alıyorsanız, strese girip korkmuş olabilir.

Cvp: şokamı girdi

"Kaplarına ılık su koydum" diyorsunuz ama bu doğru değil!
Akvaryum ve ekipmanlarını tam olarak almalısınız,ısıtıcıyı 28 derece sabit ayarlamalısınız.
Soğuk suda kalmaları,plastik kaplarda kalmaları,sudaki ani ısı değişimleri bunların hepsi sağlıksız

RE: şokamı girdi

Suan kapta durmak zorundalar akvaryumlarini en kisa zamanda alacagim

Muhtemelen şoka girdiler. Umarım toprlamayacak bir durum yoktur. Aklınızda bulunsun hasta olurlarsa veteriner ve tedavi süreçler daha zor oluyor. Tabi masrafta cabası. En kısa zamanda uygun evlerine kavuşmalarını dilerim.

Geçmiş olsun.

Kapluşlar suyun içindeyken ılık su takviyesi yapmak kapluşlar için zararlıdır. Ani sıcaklık değişim kapluşları şoka sokabilir ve hasta olmasına neden olur. Bir an önce akvaryum almanızı ve ısıtıcı, filtre, kuru alan vs. gibi ekipmanlarını da tamamlamanızı öneririm. Aksi takdirde kapluşlar kötü bakım koşullarına daha fazla dayanamazlar.

Şuan hepsi iyi durumda ama dahada kötü olmalarini istemiyorum en yakin zamanda her seylerini tamamlayacagim

kap veya akvaryum diye genelleme yaparsak içindeki su ile eşit ısıda yada yakın ısıda su takviyesi yapılmalı normalden soğuk veya sıcak olması durumunda ani ısı değişimlerini tolere edemeyecekleri için hayvanlar gerek şok gerek stres ile bu tip şekillere giriyor. ayrıca su koyarken çok yavaş şekilde eklenmeli; birden dökülürse suyun oluşturacağı basınç veya akıntı şiddetide böyle bir netice yaratır. dökerken ya elinizle yada kapta veya akvaryumda bulunan ve su yüzeyine yakın bir cisime (ki ben dökerken kuru alana çarptırıp döküyorum) çarptırarak dökerseniz suyun şiddeti azalır.

Teşekkürler peki bir sorum daha var akvaryum aldığımda suları sonuçta ılık olucak onları akvaryuma koyduğumda gene bir şoka girerler mi yoksa suyun sıcaklıgını onları akvaryuma koyduktan sonra mi yukseltmeliyim

diğer kabın içindeki su ile akvaryumdaki su eşit ya da yakın ısıyı yakaladığında koyabilirsin. elinle her ikisini kontrol edip anlarsın. sonrasında zaten istenilen derece yavaş yavaş artacağı için hayvanlar adapte olurlar.

Akvaryuma suyu koyun. Kaplarındaki suyuda derece ile ölçün. Daha sonra akvaryum ısısını kaptakinden 1 derece yüksek olacak şekilde ayarlayın. Tabi derece ile de kontrol edin. Bundan sonra hayvanları akvaryuma alın. Uygun değerlere getirmek için 2 saatte 1 derece artacak şekilde yükseltin.

Geri