Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sol kolunda hareketsizlik

Aysenuur

Bronz 5 Üye
Merhaba yaklaşık bir seneye yakındır bir kaplumbağam var dün fark ettim sol kolunda hareketsizlik var böyle katlanmış gibi elimle dokunduğumda his var geri çekmeye çalışıyor ama sanki biraz şiş ne oldu anlamıyorum birdenbire dün daha kötüydü yani hiç kımıldatmıyordu şu an gene hafif hafif kımıldatıyor ne yapmalıyım bu durumu daha önce yaşayan var mı

Her hangi bir iştahsızlık yada halsizlik yok lütfen bilen biri varsa yazarsa cok sevinirim

image.jpg

Suan baktım dısardaydım suan baya hareket ettirmeye başlamış şiş hala ama artık daha iyi gibi tırmanırken felan kullanıyor yüzerken hareket ediyo görüyprım ama neden böyle oldu acaba

Enfeksiyon yada çatlaktan dolayı sıvı toplamış.

O taşların hepsini çıkartın akvaryum tam bir facia.
Su ısıtıcı var mı?
Düşük güçlü bir ısıtma lambası da gerekiyor.

Kol şismesine konusuna admin daha iyi bir yanıt verecektir. @cem

Yinede hayvanın net fotoğrafını atın. Attığınız fotoğrafta çok birsey belli olmuyor

Kaplumbaganın sol kolu hafif şiş ve eğik tutuyo tam açmıyo ama bugün düne bakarak daha iyi hareket ettirmeye basladı yavas yavas

Boyle kaplumbağa bakılmaz.
O kalan taşları da çıkartın.(kumları çıkartın bir tane taş şuanlık dursun tutunup nefes alması için)
En az 15cm su yüksekliği olacak.
Adam akıllı bir kuru alan yapın.
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman.

Kuru alan hakkında:

Su ısıtıcı gücü su hacmi ile eşit olacak 50litre=50watt 26dereceye ayarlayın.
Isıtma lambası için 42watt halojen ampul alın metal çanaklı masa lambası ile 22cm den konumlandırın.

Boyle kaplumbağa bakılmaz.
O kalan taşları da çıkartın.(kumları çıkartın bir tane taş şuanlık dursun tutunup nefes alması için)
En az 15cm su yüksekliği olacak.
Adam akıllı bir kuru alan yapın.
Su ısıtıcı ve ısıtma lambası şart ekipman.

Kuru alan hakkında:

Su ısıtıcı gücü su hacmi ile eşit olacak 50litre=50watt 26dereceye ayarlayın.
Isıtma lambası için 42watt halojen ampul alın metal çanaklı masa lambası ile 22cm den konumlandırın.
Peki bişey sorucam iyileşirmi acaba kolu ben dediklerinizi yapıcam hemen ama kolu sizce iyileşirmi cünkü iyiye gidiyor gibi dünden daha iyi kolu azda olsa hareket ettiriyor toparlanırmı

Peki bişey sorucam iyileşirmi acaba kolu ben dediklerinizi yapıcam hemen ama kolu sizce iyileşirmi cünkü iyiye gidiyor gibi dünden daha iyi kolu azda olsa hareket ettiriyor toparlanırmı
Bence zamanla toparlanır. Admin bakınca daha iyi bir cevap verir. Adminin yazmasını bekleyin

Geri