Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

SOLUCAN

anıl bey

Bronz 5 Üye
Yaz geldi ve artık 2 kaplüşümün hayata atılmasını istiyorum sürekli canlı olmayan karides ve kuru kuru yemleri yemelerinden sıkıldım bi kaç yerde araştırdım yaz zamanı balık ve solucan verilebilicegini okudum sizce vermelimiyim solucan verirsem canlı mı veriyim yoksa öldürmelimiyim zararı varmıdır hastalık yada parazit yapar mı balık verirsemde ne şekil yapmalıyım lütfen yardımcı olurmusunuz 

Not olarakta.... canlı olarak başka hayvanların kaplumbağlara verilmesine karşıyım fakat sonuç olarak dinazorlardan beri var olan bir hayvanın avlanmayı bilmemesi ve kuru kuruya bir hayat geçirmesi bence saçma böye davranışlarla kendindeki potansiyeli öğrenmeli herkezin kendi düşüncesi tekrar teşşekürler

Cvp: SOLUCAN

Cem beyin karides önerisi vardı, marketlerin derin dondurucu bölümünde pakette satılanlardan. Gelince size nasıl verileceğini anlatacaktır. Onun dışında canlı balık vermeye gerek yok, hayvanlara yazık. Sera raffy royal verin kurutulmuş balıklar var içinde. Haşlanmış yumurta verin, yabancı bir platformda çilek verdiklerini gördüm.

Azman' Alıntı:
Cem beyin karides önerisi vardı, marketlerin derin dondurucu bölümünde pakette satılanlardan. Gelince size nasıl verileceğini anlatacaktır. Onun dışında canlı balık vermeye gerek yok, hayvanlara yazık. Sera raffy royal verin kurutulmuş balıklar var içinde. Haşlanmış yumurta verin, yabancı bir platformda çilek verdiklerini gördüm.

Saten ben bunları vermekteyim fakat hep hazır şeyleri vermek istemiyorum bu yüzdende canlı kanlı birşey veremezmiyim tamam gerekli değil belki ama eğer verilebilyorsa  vermek istiyorum bu yüzden sordum :)

Verilebilir, yabancı forumlarda verdiklerini gördüm. Bu batılı ve bizim insanımızın arasındaki vicdan farkının göstergesi. Zevk için vermek ne kadar doğru sizin vicdanınıza kalmış.

Deniz balığı vermiyoruz. Alabalık en az 10 günde bir verilebilir. Fazlası kalsiyumu çektiği için kemikleri yumuşatır. Kılçıkları iyi temizlenip haşlanmalı.

Solucana gelirsek o da şehirde gerek asidik yağmur gerek ilaçlama ve gerekse kimyasal gübreleme ile dökülen temizlik ürünlerine ait bileşiklere maruz kalıyor. Şehirdışı orman bir yerde bulsan amenna yada kendin yetiştireceksin. Konservede satılan dondurulmuş yem olarak var ama tuzlu.

Sosis sucuk gibi işlenmiş ürünlerin içeriğindeki maddeler karaciğer ve pankreaslarına zararlı. Yağsız kıyma parçası haşlanmış suya atılıp bir dakika bekletilip çıkarılır soğutularak verilebilir. Tavuğu desen hormonlu ben bile yemiyorum.

Tüm bunlar hayvanı yemden soğutan şeyler. Ot türevli yemleri yemedikleri gibi protein içerikli yemleri de yemedikleri oluyor.

Hocam benden size tavsiye fazla zorlamayın kullandığımız yemler yetiyorda artıyor bile diğer verebileceğimiz herhangi bir canlı vs hayvanlarda bir sorun teşkil edebilir bunlara dikkat etmek lazım.. size şunu söyliyim vereceğiniz canlı vs hayvanlar'ın nornalden kuvvetli ve güzel olmasını sağlamayacak ki zaten pek etik bir durum değil he diyorsanız ki canlı canlı yesinler seviyorum sizin kararınız.

Geri