Berna
Yeni Üye
Merhaba kaplumbağamda 3 gün önceye kadar hiç bir sorun yoktu kaplumbağam direkt yatağımın baş ucunda duruyor iyi ki de öyle çırpınma sesiyle uyandım baktığımda kuru alanının tırmanma kısmında suda ters dönmüş çırpınıyordu sanırım tırmanmaya çalışırken ters döndü ön sağ elinde iki tırnağı da kopmuş
hemen döndürdüm ama başta nefes almakta zorlandı ve bi anda halsiz düştü. Daha sonra saat başı alarm kurdum ve gece gündüz kontrol ediyorum su seviyesini de daha kolay çıkabileceği şekilde yükselttim. Yemesinde bir problem yok hatta baya iştahlı ama yemekten sonra hâlâ nefes nefese kalıyor ağzı açık sanki nefes alamıyor gibi sanırım üşüttü ama nasıl üşütür anlamıyorum havalar inanılmaz sıcak suyu sabaha karşı 5 te bile 30 derece ısısını düşüremiyorum bazen kuru alanında bazen suyun içinde uyuyor o yüzden cam açmıyorum iyice hastalanır diye ve sağ gözü şişmeye başlamıştı çok şiş değildi ama ilk uyandığında gözünü açmıyordu terramisin sürdüm şu an şişliği indi veterinerden randevu aldım ama randevular inanılmaz dolu henüz 1 hafta var o zamana kadar bir şey olmasından korkuyorum yardımcı olur musunuz?