Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Son 1 aydır kullandığımız evimiz

Raphael-Michelangelo

Bronz 2 Üye

Yeni akvaryumumuz , son 1 aydır bu akvaryumu kullanıyoruz. Ebatlar 80*50*50 kuru alan ise 30*50*30 fakat resimde de net görüldüğü üzre rampa aşırı dik. Kaplumabağalarım kuru alana hiç çıkmadılar daha , daha doğrusu çıkamadılar. Bunu düzeltmek istiyorum. Nasıl yapabilirim imkan var mıdır bunları öğrenmek istiyorum. Tavsiyeleriniz kaplumbağalarım için hayati önem taşıyor. Şimdiden teşekkürler..

Bir diğer görsel ;

Basamak olarak kullanmasını engellemek için filtrenin fiskiye borusunu kuru alanın altına uzatın. Suyu yaklaşık fiskiye seviyesine kadar yükseltin. Yada şu anki boşluğun yarısı kadar daha su koyun. Mümkünse rampa eğimini miraz daha uygun hale getirin. Rampya ve kuru alan zemimine tutunabilmesi için taş yaa kaydırmaz yapıştırın. Bu her ihtimalde gerekli, yoksa tırmananaz. Kuru alan içindeki yabancı maddeleri çıkartın ki ürkmesin. Kuru alan ısıtma lambasını gündüz komple açık tutun.
Bunları yaptıktan sonra rampa ve kuru alan zeminine birkaç stick yem koymanızı öneririm.

Akvaryum gayet güzel. İçine koyacağınız nirkaç ilave ile dahada iyi olabilir. Örneğin kuru alanın alt tarafına gece üzerinde rahatça uyuyabileceği çabuk yüzeye uzanıp nefes alabileceği bir kaya yada kök iyi olur. Tabanada kum serilebilir.

Cvp: Son 1 aydır kullandığımız evimiz

benim tavsıyem içine bıraz aksesuar

eğimi söküp siliconla biraz yukarı kaldırarak yapıştırın. veya plastik mandalları ikiye ayırarak siliconla yapıştırarak merdiven şekli verin o zaman destek alarak çıkabilirler. emrenin dediği gibi yatay boruyuda kuru alanın altına yapıştırın o kısımdan destek alıp kaçma olanakları olmaz. böylece destek alamadıkları için yukardan 6-7 cm kalacak şekilde suyu yükseltme imkanınız olur.

Rampaya uygun açıyı verebildikten sonr azaten su seviyesini yükselteceğim. Akvaryum kapasitesi 200 Lt. ama şu an içinde 140-150 Lt. su var. Benim tek sorunun rampa. Bununla ilgili bir fikrim de yok. Deneyen ya da yapan varsa yöntemini öğrenmek istiyorum

Geri