Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

son durumlarımız

Zilli Hayri

SKF Delisi
En son ishal durumu söz konusu olmuştu.Dediğim gibi kum varmış gibi akvaryum dışkıları sayesinde öyle gözüküyor.Bir de kabuk sorunlarımız vardı Allah şükür onu da atlattık.En son su değişiminden fotoğraflar koymak istedim.Bu arada ikisi de 7,50 cm oldular eskiden 6 cm ydi kabuk ölçüleri.50 cm sonra bakalım neler olacak...

Akvaryumumuz da kuru alan yaptım öyle biraz dandik oldu ama hiç yoktan iyidir değil mi?

mailto:/30c80g7.jpg

mailto:/2iapnog.jpg

Bu da Zilli Hanım :)

mailto:/91f2nl.jpg

Kabuğunu daha net çekmek istedim...

mailto:/1z1wvfa.jpg

Bu da Hayri Bey :)

mailto:/281h2qd.jpg

Cvp: son durumlarımız

İkiside erkek olacak gibi Burcu.

Bu arada artık akvaryum değişimi kaçınılmaz durumda. Filtre yok galiba, onu da edinirsin. Mango köküde kabuklara bakınca şart gözüküyor.

Isıstma lambası nerede Burcu?

AEK' Alıntı:
İkiside erkek olacak gibi Burcu.

Bu arada artık akvaryum değişimi kaçınılmaz durumda. Filtre yok galiba, onu da edinirsin. Mango köküde kabuklara bakınca şart gözüküyor.

Isıstma lambası nerede Burcu?

Olsun ben kiz bulurum onlara. O değilde yandım ki ne yandım...

Mango koku alicam lamba haftaya. Peki ne alayin lambayi?

Bu arada belirtmeliyim kaplumbağa ve akvaryum temizliği yaparken mutlaka bulaşık eldiveni tarzında eldiven kullanın .

Ecolite halosoft 52 w ampul al. Birde mandallı lamba. Ampul marmara forum bauhausta olabilir.

Bakacağız işte abi.Erkek olunca ikisi de sıkıntı olur mu?
Bir de Hayri nin türü hakkında bilgi verir misiniz?

Bir de Zilli nin kabuğu nasıl iyi mi sizce?

Bende iki erkek kırmızı yanak var, sorun yok.

Her ikiside red eared slider.

Her ikisininde kabuğunu incelemeye çalıştım telefondan. Bence sağlıklışar ancak ikisinde de yoğun plaka birikimi var. Mangoyu bunun için söylemiştim. Devit uygulamasıda gerekecek.

Peki ne kadar sure uygularim tahminen. Hayri rio grande mi neydi kirmasi denilmisti ondan dedim.

mineral yem veya raffy P alıp içindeki kırmızıları ver. alt bağadaki delikler küçülmüş. kapanıyor.

İlk hafta iki sonraki haftalar bir gün.

Cvp: RE: son durumlarımız

Zilli Hayri' Alıntı:
Peki ne kadar sure uygularim tahminen. Hayri rio grande mi neydi kirmasi denilmisti ondan dedim.

O zaman belki çekimden falan yanıldılar yada yanıldık. İkiside standart res.

Zaten benzer alt tür ikiside :) res de olsa rio grande de olsa yani.

Zilli Hayri' Alıntı:

Kabuğa devit uygulaması 10 gün kadar sürer Burcu. Ama toparlanırlar.

Bu uygulama için ısıtma lambası şart.

Zaten bu yuzden uygulamayı yapamıyorum. Ama şimdi havalar duzeldi yapabilirim.

Uygulama için lamba şart Burcu. O bölgenin 32 derece olması gerekiyor. Aman lambayı almadan yapma. Bu arada hallettin mi ampul işini?

Hadi bakalım, ampulü alınca devit uygulamasını yaparsın hayvanlar biraz plaka atıp rahatlar :) O zaman gelince sana nasıl yapacağını anlatırım.

Tamam abi ben sana özel mesaj atarım.Zaten elime alıyım diye elimi ne zaman uzatsam başlıyolar kaşınmaya çalışmaya :)

Hayvanlar kaşıntıdan çıldırmıştır. Mangoda iyi gelecek.

Aynen anlatırım ben. Kolay bir uygulama zaten.

Geri