Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Son günlerimiz

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Evet arkadaslar artik son günlerimiz benimkilere bakacak birini buldum. Elisa nefes alirken düdük gibi ötüyor leylada 50li yaslardaki adam gibi nefes aldigi için cuma aksami veterinere gidiyoruz. Bugün eve geldigimde annem dayanamamis saklama kabini temizlemis. Baktimki benim iki yaramaz bir ayakkabi kutusunda leylada pasta kutusunda. Elina her zamanki gibi kaçis plani yapmis onu uyguluyor, elisanin üzerine çikip öyle kaçacak plan basariyla gerçeklestide :D Leylada her zamanki gibi önce akvaryumdan disari çikma sokunu üzerinden attiktan sonra dolanmaya basladi.

mailto:/albums/ww123/Forumcu/Fotoraf073.jpg

mailto:/albums/ww123/Forumcu/Fotoraf074.jpg

mailto:/albums/ww123/Forumcu/Fotoraf076.jpg

mailto:/albums/ww123/Forumcu/Fotoraf075.jpg

Sok içinde olan leyla :O akvaryumdan çiktiiiim simdi ne yapacam simdi ne yapacaaaaam :D

mailto:/albums/ww123/Forumcu/Fotoraf077.jpg


Canlarim ya daha aldigim ilk günü dün gibi hatirliyorum. Ben petshopa baliklara küçük akvaryum almak için gitmistim gerçi balikciydi sonra ilk semenderleri gördüm kasanin basinda bayilmistim bundan alacam demistim arkadasa. Sonra biraz daha dolanirken kaplumbagalari gördüm almak aklimdan geçmiyordu çünkü semendere bayilmistim. Tasin üstünde bir minik günesleniyordu suda da yüzenler vardi birde yaninda sanirim 20 cm büyüklügünde kaplumbagalarda vardi. 5 dakika durmadan baktim o an bir elektriklenme olmustu tasin üstündeki kaplumbagayi istiyordum fakat arkadasim suyun içinde yüzen yaramaz kaplumbagayi al dedi. Baktim buda minicik boyuyla bir yüzüyor o an tamam o olsun dedim.



Adam aldi bir kutuya koydu çoooook fazla küçük bir akvaryum aldim birde tas çikmasi için yeminide aldim tabi. Yolda giderken bu susuzluktan ölmesin korkusu basladi kutuya az su koymustum. Eve geldiiiiik ben bir heyecanla akvaryuma su doldurdum leylayida içine koydum henüz ismi yoktu ama çok sirindi. Bilgisiz oldugum için arastirmaya basladim günlerdir gecelerdir sonra yanlis yaptigimin farkina vardim direk yeni akvaryum kuru alan spot falan filan. Yavrucak yeni akvaryumunda nede mutluydu. Çok çirkin dik basli ama bir okadarda tatli birseydi. Sorunlar o zaman basladi annem bunun bakimi zormus geri ver dedi :( parçalandim okadar alismistim ki geri veremezdim. Aradan birkaç ay geçti ben nihayet bir akvaryum alabildim kurdum ve onu oraya koydum koca akvaryumda tek basinaydi oldukca mutlu. Baktim kaplumbaga virüsü benide yakalamis ilan verdim nete 1 kaç gün sonra cevap geldi iki tane minik kaplumbaga varmis istersem bedava alabilirmisim. Ben tabi direk gittim ve Elina ve Elisayi aldim, leylanin yanina koyarken ilk basta korkularim vardi leyla bir bakti bakti sonra parmagimla ittim korkudan isirma diye o günden beri dokunmadi bile.

Elina ah minik elina ben onun gibi kaplumbaga görmedim küçücük boyuyla büyük kaplumbaga islerine kalkisan elina. Leylayi hep örnek aldi örnek almasinin örnegide bu resim :D

mailto:/albums/ww123/Forumcu/Foto352.jpg
Hep leylanin pesinde hep onun yaptiklarini yapti, bu aralar leylaya dokundurmuyor bile hep abisini koruyor.

Elisa... elisa.. ne desemki ona baktigimda nerde yanlis yaptilar diye düsünüyorum aradan 10 ay geçti daha yeni yeni alismaya basliyor. Kuru alandayken ben odaya girdigimde suya artik direk atlamiyor yavas yavas atiyor kendini. Çok korkak ürkek bir hayvan hep kendi basina, ama leylanin sevgilisi elisam.

Her zaman gözüm gibi baktim simdi elimden uçup gidiyorlar, onlar daha iyi sartlarda bakilmaya gidiyorlar ben ise onlarin resimleriyle hayalleriyle tek basima kaliyorum :(
 
sevdacım..okurken gözlerim doldu.seni çok iyi anlıyorum bende acayip hassasım hani hayal ederken bile ağlıyorum.bende bikere vermme kararı almıştım aynı senin gibi son günümüz dediğim gün sabaha kadar ağladım veremedim yapamadım sen benden cesaretlisin helal diyorum.çünkü bu bencillik onlar sonuçta daha mutlu olcak daha iyi bakılcak ben özleme dayanamadım vermedim ve bisürü hastalık geçirdiler seni bunun için tebrikediyorum.resimlere baktıkça ağlarsın belki ama ilerde güzel bi anı olarak kalır artık baktıkça gülmeye başlarsın.seni üzcek düşünceler mesela "beni özlüyomu? beni arıyomu" gibi düşünme çünkü onlar dediğin gibi daha iyi bakılcaksa muhakkak oraya da alışır umarım onlar sensiz sende onlarsız mutlu olursunuz .....
 
Canim ben bununla çok savastim, tam yola çikarken birden hiçkira hiçkira agladim babam kiyamadi dursun dedi. Akvaryumu kur dedi ama eminim yine rahat olmayacaktim. Çok geç bile kaldim tam 2 hafta gece gündüz agladim aklima geldikce, simdi hastaliklari basladi bu bakim ortami düzgün olmadigindan kaynaklandi. Iste o zaman ne kadar bencil oldugumu anladim, çok hatiralarim hepsini yazmaya kalksam bir kitap olur. Leylanin bebeklik resimleri ilk hasta sandigim resmi, ilk minik akvaryumu. Tam rahatliga kavustuk derken, insanin canini çok yakiyor tabiki verdikten sonra isimleri leyla, elina, elisa bile olmayacak. Benim minik lillyi anlatmadim ama onu çoktan verdim alali 2 ay oldugu halde kendini aratti minik sey. Onlarinda hakki var ya sirf ben çok seviyorum diye haklarini ellerinden alamam. Onlarin hayalleri hep kalbimde olacak.
 
:(
Ayrılman beni çok üzüyor :(
En çok sevdigim kaplumbagan "Leyla" gidiyor.
Senin kaplumbagalarını ne kadar çok sevdigimi biliyorsun :(
Kaç senedir her türlü zorluklara rağmen beslemeye çalıştın.Bağlandın onlara.Ben 3 ayda bağlandım öldü ve çok çok fazla üzüldüm.Sen kaç senedir bakıyorsun nasıl üzüleceğini tahmin edebiliyorum.
Umarım onları geri alma fırsatın olur.Umarım mutlu olurlar.Umarım mutlu olursun...
 
Sevda hanım gerçekten benimde gözlerim doldu ne desem bilemiyorum doğrusu onlar için harika bir sahip olduğunuzdan eminim.
 
umarım herşey istediğin gibi olur sevdacım onlar mutlu olsun sana yeter zaten özlem biyere kadar alışırsın zamanla :( evet yorumuna baktım cidden aile gibi olmuşsunuz herkes keplumbağasını seviyor ama herkes aile gibi de olmuyor siz başarmışsınız ayrılıkta mutlu olur inşallah.tam olarak ne zaman veriyosun leyla elina elisayı?
 
Dün veterinere gittik, ayakkabi kutusuna koydum birtanede delik açtim. benim melahat leyla yine duramadi illa kafasini o delikten çikarip nereye gidiyoruz izlemeli. Veterinere geldikten sonra adam ilk elina ve elisadan basladi. Aldi ikisinide eline ben dedim elisa sesli nefes aliyor leyla ondan daha sesli elinada valla onu bilmiyorum ama kesin onunda birseyleri vardir siz bakin dedim. Adam bakti dediki evet ama hasta bir kaplumbaga için gayet hareketliler çok iyi bakmissin falan dedi benim göz yaslari geliyorduuuuu ama zorladim kendimi evet onlar benim herseyim dedim. Leylayada bakti agzinin altinda bir sislik vardi onada bakti. Bu çok güzel sislik iniyor dedi. vitamin asisi yapabilirim dedi akciger enfeksiyonu olmayan hayvana tedavi tavsiye edemem dedi. Aldi eline igneyi ilk leyladan basladi.

Ah kuzuuuum cani kiymetli kuzum benim adam igneyi batirdigi anda eger ses telleri olsa bas bas bagirirdi agridan açti agzini içim gitti, onu teselli etmeye çalistim tamam canim geçti dedim yerine koydu sira elina ve elisaya geldiiii.

Elina hanimi aldi eline igneyi vurdu o hiç agzini açma gibi bir harekette bulunmadi, sadece adamin eline diskiladi :D adamda dediki aha tesekkürümüde aldim :D elisaya gelince o korkak ürkek arka bacagini tutup uzatana kadar bayagi ugrastik ama sonunda basardik onada igne oda bir tepki vermedi.

Galiba ignenin sokuyla tas gibi kalirlar sandim ama leylada ayni hareketlilik yine kafayi o delikten uzatik izleme moduna girdik. Aslinda ismi melahat olmaliydi küçüklügünden beri beni izlemeyi sever ben nereye kafa o tarafa pür dikkat. Yine diyorum eger konusabilseydi sürekli ne yapiyorsun, o ne, nereye gidiyorsun, simdi ne yapiyorsun derdi :D

Iste öyle adama mail attim ne zaman size götürebilirim diye ins okullar kapandiktan sonra bir bucuk hafta kaldi.
 
ayy kıyamam yaa :( seninkilerde benimkiler gibi ne yaşarsa yaşasın hareketinden neşesinden bişi kaybetmiyor aman maşallah :D adam tanıdığın birimi sevda? bu bir buçuk haftayı iyi değerlendirin beraber :)
 
sevda peki neden gidiyorlar ben yoktum baya zamandan beri ? bu kadar çok seviyorsan neden veriyorsun ?
 
adamı tanımıyorum ama forumda dediklerine göre iyi bir adam. Aldığımdan beri hiç rahat yüzü görmedik ailem hiç istemedi sonra tam rahatlığa kavuştuk derken filtrenin hortumu çıkmış tüm oda su içindeydi. Ailem bu sefer çok ciddi kızdı kur akvaryumu ama filtre yok dediler. Akvaryumu kursam imkansız temiz tutamam. Bende bu yüzden vermeye karar verdim çünkü şuan saklama kabindalar hem çok küçük geliyor hem çabuk kirleniyor hemde balkon karşısında olduğu için hastalıkları eksik olmadı. Onları öyle görmek içimi parçalıyor bu yüzden onlar için ne iyiyse onu yapacam. Kaplumbağalarına insan özelliği veren tek sahipmiyim ne yada konuşup biran hayvan olduklarını unutup insan muamelesi yapmak. Ama seviyorum ya kim ne derse desin onlar hep kalbimde olacak. Bir yanım üzülüyor diğer yanım seviniyor. En sevdiğim varlıklar gidiyor diye, onlar rahatlığa kavuşuyor diye. ALLAHA emanet ederek verecem.
 
aslında ailenizin onları ne kadar sevdiğinizi görüp müsahama göstermeleri gerekirdi ama ben yargılayamam tabi onları. ama sizin adınıza üzüldüm ben süleymanı veremezdim açıkcası ona o kadar çok alıştım ki hele sizi çok iyi anlıyorum 3 taneler ve bayadır zaman geçiriyorsunuz ve çok seviyorsunuz belli. sevdiğiniz içinde onlar için en iyisini yapıyorsunuz neyse hayırlısı umarım gittikleri yerde daha mutlu olurlar siz elinizden geleni yapmışsınız...
 
ama sevda fedakarlık yapıyor sırf ailesi kızdığından değil kapluşların iyiliği için cansel =) evet bende yapamazdım bu yüzden sevdayı alkışlamak gerek ben kendimi bu konuda bencil hissediyom :(
 
tamam yav sakin :D bu kapluş sevgisinden birbirimizi yemeyelim de ...:)
 
sizide anlıyorum arkadaşlar. Bu olay olmadan önce bende sizin gibi düşünüyordum, hatta olduktan sonra ama olmuyor işte. Onları o küçücük yerde görünce insan vicdan azabı çekiyor. Siz düşünün kaplumbağanızin mesela diyelim uvb lambası yok ve güneşe çıkarma imkanınızda yok içiniz rahat edermi ? Bu yine basit bir örnek benimkilerin ilk başta kuru alanları yoktu 2 gün kuru alansız kaldılar düşüne düşüne deli olmak üzereydim nasıl geçici bir kuru alan yapabilirim diye. Sonra işte o saklama kabı geldi aklıma birde turtledock vardı onu koydum biri çıkınca diğer ikisine yer kalmıyor. Bu şekilde bakamam onlara, hak ettikleri yere götürüyorum. Şimdilik kaplumbağa aşkıma son veriyorum ama ileride kendi evim olursa kesinlikle beslemeyı düşünüyorum fakat bizim türlerden değil çamur kaplumbağası düşünüyorum. Öyle işte sevmek sadece sözde seviyorum demek değil sevdiğin değer verdiğin insan veya hayvana sevgini gösterip onun için ne iyiyse onu yapmak. Duygusal konuşturdunuz yine gözlerim doldu =) rahata kavuşuyorlar bu yüzden içim rahat.
 
tabikide öyle sevda ama gönderdiğin insan geniş bir yerde mi bakacak ona göre şartlar mı ayarladı yani ?
 
evet tabi adama dedim geniş yeri olan birini bulun bulamazsanız yeriniz varsa size veririm diye oda bulmuş ama adamdan ses soluk çıkmadı halen. Bu akşam yine mesaj atıyım bakalım gelecek mi cevap alt üstü adres istedik yani.
 
Geri
Üst