Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Son hali

busra

Bronz 4 Üye
Cem hoca ileri akciğer enfeksiyonu demişti kaplişime
sağolsun onun dediği gibi genta kullanıyorum
gözlere tamam da azgını açmıyor damlatıyorum ağzına ama ne kadar
etkili bilmiyorum
son hali bu
https://db.tt/yEtdF6ax

Kafa uzatması ses çıkarması olmadı ya da ben görmedim
gelişme varmı iyileşiyor mu:-:)-(
Çok üzülüyorum

bu arada bugun hiç yemek yemedi

Cvp: Son hali

Ağzını açmıyorsa elinde dik tutup ruj sürer gibi ağız çevresine sür. Kısa aralıklarla 3 defa yap. Vitamin damla varsa onu da diğer öğünde yap. Yemlere gelirsek her birinden gün içi sırasıyla teker teker dene hangisini yerse ondan devam et. Kuru alanda fazla bekletme saatte bir suya bırak su içsin. Su kaybı yaşamasın. Bu arada tepkisine bak suda bir şeye tutunuyor mu veya kuru alana mı çıkmak istiyor.

Gözlere dediğim gibi devam et. Düzelse de damlat.

Bir iki gün o kafa hareketini takip et. Yapıyor mu yapmıyor mu diye. Yapmıyorsa iyi. Sonraki aşamada tedaviye cevap verirse alt bağadaki kızarıklık gidip iştahı açılır.

Hayvana akvaryumdan aldığın az bir su ile bir kaba alıp yumurta haşlayıp ver. Sarısı ve beyazından karışık. Sarıyı ufalama tane biçimli olsun suya değince dağılır. Akvaryuma atma kirletir. Bir de yağsız temiz bir kıyma parçasını kaynar suya atıp bir dakika bekletip al soğut ve ondan da ver bakalım yiyecek mi. Şu anda yemesi önemli ne yediği değil.

cem' Alıntı:
Ağzını açmıyorsa elinde dik tutup ruj sürer gibi ağız çevresine sür. Kısa aralıklarla 3 defa yap. Vitamin damla varsa onu da diğer öğünde yap. Yemlere gelirsek her birinden gün içi sırasıyla teker teker dene hangisini yerse ondan devam et. Kuru alanda fazla bekletme saatte bir suya bırak su içsin. Su kaybı yaşamasın. Bu arada tepkisine bak suda bir şeye tutunuyor mu veya kuru alana mı çıkmak istiyor.

Gözlere dediğim gibi devam et.  Düzelse de damlat.

Bir iki gün o kafa hareketini takip et. Yapıyor mu yapmıyor mu diye. Yapmıyorsa iyi. Sonraki aşamada tedaviye cevap verirse alt bağadaki kızarıklık gidip iştahı açılır.

Hayvana akvaryumdan aldığın az bir su ile bir kaba alıp yumurta haşlayıp ver. Sarısı ve beyazından karışık. Sarıyı ufalama tane biçimli olsun suya değince dağılır. Akvaryuma atma kirletir. Bir de yağsız temiz bir kıyma parçasını kaynar suya atıp bir dakika bekletip al soğut ve ondan da ver bakalım yiyecek mi. Şu anda yemesi önemli ne yediği değil.

genta yı bu şekilde yapıyorum vitamini de gün aşırı yapıyorum
gammarus u yedi şimdi çok şükür,
kuru alana çıkmak istiyor, suda biraz yüzdükten sonra biyere tutunup dinleniyor bu neye işaret,
şu anda da dayandı kabloya uyuyor
kafa hareketi çok azaldı bu biraz umutlandırdı beni

genel durumu hakkında ne söyleyebilirsin cem hocam

hayvanın ciğerleri dolu olduğu için çabuk yoruluyor. bu da dinlenmesine veya kuru alanda kalmasına sebep oluyor. yüzerken eğri yüzme var mı ?

stick yem yedirmeye çalış yemeye başlayınca gentayı ve vitamini ayrı öğünlerde damlatırsın. normale yakın yem yemeye başlayınca da vitamini 2 günde bir, bir damla olarak yine devam et.

alt bağa renginde açılma var mı ?

cem' Alıntı:
hayvanın ciğerleri dolu olduğu için çabuk yoruluyor. bu da dinlenmesine veya kuru alanda kalmasına sebep oluyor. yüzerken eğri yüzme var mı ?

stick yem yedirmeye çalış yemeye başlayınca gentayı ve vitamini ayrı öğünlerde damlatırsın. normale yakın yem yemeye başlayınca da vitamini 2 günde bir, bir damla olarak yine devam et.

alt bağa renginde açılma var mı ?

yan yüzme uzun zamandır vardı, büyük olanın darp ettiğini düşünüyordum çünkü çok çok hareketli ve iştahlıydı
stick yiyeceini sanmıyorum gammarusu bile sadece akşamları yiyor 3-4 tane

damlalara devam ediyorum kuru alana çıkmak istiyor 1 saatten fazla tutmuyorum

alt kabukta renk değişimi yok

kuru alanda dursun enerji depolasın sadece su içmesi için suya bırak tekrar çıksın. hayvana yem verirken ilk olarak stickten bir tane ver. sonra gammarusa dönersin.

hayvan hangi ayağını kullanamıyor veya hangi kanadı suya batık duruyorsa o tarafın ciğerindeki iltihap yoğunluğu daha fazladır.

cem' Alıntı:
kuru alanda dursun enerji depolasın sadece su içmesi için suya bırak tekrar çıksın. hayvana yem verirken ilk olarak stickten bir tane ver. sonra gammarusa dönersin.

hayvan hangi ayağını kullanamıyor veya hangi kanadı suya batık duruyorsa o tarafın ciğerindeki iltihap yoğunluğu daha fazladır.

bıraksam bütün gün kuru alanda kalacak ama ara ara dediğin üzere suya atıyorum saatte bir sonra çıkıyor kendi zaten
hayvanın büyümesi durdu resmen,, ilk aldığımda 2 sini ayırt edemezken şimdi biri ötekinin 2 katı oldu
neyse inşallah ölmez toparlar
cem hocam ölecek olsa bu saate kadar ölmezmiydi bu süreç uzun mu sürüyor
ben daha da kötüleşmemesini iyileşmeye yorabilirmiyim
damlalara devam ediyorum ama aman aman bir iyileşme yok
bu süreç uzun mu

kaplumbağalar herhangi bir hastalığa yakalandığında büyüme durur. tüm enerji hastalığa odaklanır.

hayvan 6 cm kabuk boyunda bu da direncinin yavrulara göre fazla olduğunu gösterir. yavru kaplumbağalarda enerji kontrolü yoktur, depolayamazlar. yediği hareket ve büyümeye gider.

akciğer tedavisi ayları bulur. gentayı ne dozajda önermiştim ?

yem yiyor mu hala ?

cem' Alıntı:
kaplumbağalar herhangi bir hastalığa yakalandığında büyüme durur. tüm enerji hastalığa odaklanır.

hayvan 6 cm kabuk boyunda bu da direncinin yavrulara göre fazla olduğunu gösterir. yavru kaplumbağalarda enerji kontrolü yoktur, depolayamazlar. yediği hareket ve büyümeye gider.

akciğer tedavisi ayları bulur. gentayı ne dozajda önermiştim ?

yem yiyor mu hala ?

genta sabah akşam ağıza 3 damla ama tabi nekadarını içtiği muamma açmıyor agnızı
yeme enjekte ettim yemi de yemiyor o zaman
sadece akşam günde 1 öğün 3-4 tane gammarus yiyor
genelde kuru alanda olmak istiyor ama ara ara suya atıyorum
sabit durduğu ya da uyuduğu zamanlar çok sakin ölü gibi Allah korusun
ama uyanınca biraz yüzünce eski günleri gibi oluyor ama çok kısa bi süre tabiki:(
yarın foto ve video atarım 

ağız çevresine sürdüğün zamanlar 4 damlaya çıkar zaten yarısı ziyan oluyor. ilaçlı yemi ilk vereceksin ama gammarusta tadı belli olur. stick yeme alışsaydı neticeyi çabuk alırdık. gözleri ne vaziyette gelişme var mı ? ayrı bir kapta yumurta ve haşlanmış eti dene.

ağzını açıp kapama devam ediyor mu ?

cem' Alıntı:
ağız çevresine sürdüğün zamanlar 4 damlaya çıkar zaten yarısı ziyan oluyor. ilaçlı yemi ilk vereceksin ama gammarusta tadı belli olur. stick yeme alışsaydı neticeyi çabuk alırdık. gözleri ne vaziyette gelişme var mı ? ayrı bir kapta yumurta ve haşlanmış eti dene.

ağzını açıp kapama devam ediyor mu ?

cem hocam öncelikle bu kadar uğraştığın için teşekkür ederim
biraz toparlama görmüştüm ama kaplumbağam dün akşam itibarıyla öldü:((
çok üzgünüm aceba bakamadımmı diyorum
parmak kadar hayvana sahip çıkamadım
1-1,5 gün yemek yememişti, gene deağız açma kapamaları azalmış nispeden de olsa hareketliydi
çok sevmiştim onu
umarım onun bu kısa hayatında rahat ettirebilmişimdir:(((

diğer kaplişime yoğunlaştım artık
onda bi sıkıntı yok ama kafama takılan şu ara ses çıkarıyor ama nadir umarım o da hastalanmaz

tekrar ilgine teşekkür ederim

Başın sağolsun. Ciğerlerdeki iltihap daha yoğunmuş demekki. Belki suya inip ciğerlerine su kaçmış olabilir. Eğer hayvanı suda bulduysan boğulma sonucu ölmüştür. Hayvan kurtardı. Sen elinden geleni yaptın. Ölüm yüzdesi yüksek bir hastalık ben 6 cm kabuk boyundan umutlanmıştım olmadı.

Bu hayvanlar ölmeye yakın canlanıyorlar. Bu aldatıcı olabiliyor.

cem' Alıntı:
Başın sağolsun. Ciğerlerdeki iltihap daha yoğunmuş demekki. Belki suya inip ciğerlerine su kaçmış olabilir. Eğer hayvanı suda bulduysan boğulma sonucu ölmüştür. Hayvan kurtardı. Sen elinden geleni yaptın. Ölüm yüzdesi yüksek bir hastalık ben 6 cm kabuk boyundan umutlanmıştım olmadı.

Bu hayvanlar ölmeye yakın canlanıyorlar. Bu aldatıcı olabiliyor.

teşk ederim
inşl diğerinin uzun bi ömür geçirmesini sağlarım

evet suda buldum,
neyse umarım mutlu olmuştur benle geçirdiği vakitten:((

asi kız' Alıntı:
başın sağolsun büşra...

teşk ederim :(

Geri