Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sonunda iyileşti!

banyoterligi

Bordo Bereli
Arkadaşlar hakkı sonunda iyileşti 20 gündür uğraşıyordum en son artık ağızdanb vitaminli şırıngalarla durumu toparladık herkese teşekkürler :) Şuan tek sorunumuz net 100 litre için aldıgım ısıtıcı akvaryumu ısıtmıyor. Petshop kapalı. Yarın değiştiricem. Çizgilinin sevdiği sular 26-27 ama res'i tekrardan 1 günlük karantinaya alıyım mı? 27-28 yapıp ?

Cvp: Sonunda iyileşti!

geçmiş olsun :) tamamen iyileştiyse hayvanı daha fazla strese sokmaya gerek yok bence

Sağol :) Pek stresli değil, çizgiliyle aynı akvaryumda oldugunda ilk 1 saat daha stresli oluyor, karantina kabında elime kadar geliyor ama sevemiyoruz daha :)

Yarın ısıtıcıyı petshoptan değiştiricem, suyu ısıtmıyor. Şimdilik durumlar böyle bir iki gün daha vitamin takviyesi yapıcam tamamen bitsin düzelsin herşey

Son zamanların en güzel haberi bu olmalı :) Maşallah diyelim :) bir daha hastalık yaşamaz inşallah iki kapluş da. Suyun sıcaklığı çok düşükse diğer kapta bir gece daha geçirebilir bence ama düşük dediğiniz sıcaklık 26-27 ise sorun olacağını sanmam.

Evet sonunda 20 günü geçti bile diyebilirim :) Maşallah diyeyim de kendi nazarımda değmesin :)

Çizgililer için 26-27 normal, hatta 27 oldugunda pek suya bile girmiyor size öyle diyiyim.. 100w lık yeni akvaryum icin aldıgım ısıtıcı 33 dereceyi ayarladım gene suyu 26 dan yukarı ısıtmadı. Yarın değiştiricem bu sebeple kırmızı yanaklı hakkım 1 gece daha su sıcaklıgı 29-30 derece olan yuvasında :) hem iyileşse bile daha hasta olmasın diye kalsın birşey olcagını sanmam :)

Mert gozun aydin kardesim insallah bidaha hastalik yasamaz.

Sağol abi teşekkür ederim cok zor gecen bi hastalık:)

Tamamen iyileşmesine çok sevindim Mert :) Gerçekten güzel haber. Suyu 27 derece üzerine çıkarma derim.

Isıtıcıyı ayarladım 31-33 lere ama bana mısın demedi değiştiricem bugun daha sonra yeni akvaryuma alıcam res'i, hastalık döneminde bana çok yardımın oldu çok çok teşekkür etmeyi sana borç bilirim Emre abi :)

Hiç önemli değil Mert. Ufaklık iyi olduya sevindim :) Biraz nazlandı ama sonunda iyileşti.

Sonunda iyileşmesine sevindim
Bu süreci de atlattık bakalım.
Kapluşlarınızla mutluluklar :)

Teşekkür ederim Allah kimseye yaşatmasın saygılar herkese :)

geçmiş olsun maalesef benim kaplumbağamda akciğerenfeksiyonu sanırım ama ağır gibi değil şuan bazen gözlerikapanıyor sadece karides yiyor günün 3/4 ünü kuru alanda uyuyarak geçiriyor (en kötüsü bu zaten) kaplumbağadaha küçük 1 tl büyüklüğünde tabiri caizse ağzına şırıngayla vermem mümkün değil ne yapmalıyım arkadaşlar

Burnunun üzerine parmağınızı koyarsanız bir süre sonra ağzını açar nefes almak için o an ağzına şırıngayı koyabilirsiniz. Veteriner arkadaşım yapıyordu bunu. Ama 15 dkka falan o şekilde beklemeniz lazım, çünkü baya uzun bir süre nefesini tutabiliyor kaplumbağalar.

peki suya katılacak ve yeme damlatılacak şekilde tedavi yok mu acaba

Şöyle söyleyim ben size. Bir cetvelle ölçün önce kabuk boyunu. Kafası ve kuyruk hariç sırf kabuk.

Ben yaklaşık 6-7 gün suyuna damlattım. 2-4 gün yemine damlattım. İlla şırıngayla ağızdan verilcek diye birşey yok.

Forumda hastalıkta konularımı okursanız benimkinde hiçbir belirti yoktu. Yan yüzüyordu sadece. Ama meğersem o kadar da hafif değilmiş enfeksiyon. 20 günü geçti çünkü.

Benimkinin iştahı yerinde olduğundan -maşallah- şırıngayla ağzına tutuyordum son günlerde 1 çay kaşığının yarısı vitamin + 0,2 cc gentamisin şırıngada karıştırıyordum ağızdan sıkıyordum.
Böylece iyileşti.

çok teşekkür ederim akşam hemen gentamisin alıyorum ilk etapta sanırım 29 derecede başlayayım öyle yapmıştınız galiba acaba suya ne kadar gentamisin konulmalı ?

Akvaryumda tedavi etmeyin. 10-20 litrelik plastik kap alın ve içine ısıtıcı koyun. Önce bir kabuk boyunu ölç arkadaşım. Ondan sonra sana ne kadar koyman gerketiğini söylücem. Bu arada eczaneden ince şırınga al. Ayrıca ilk etapta şırıngadan çekemiceğin için 7-8 adet gentamisin 40 mg ampul sipariş et.

Benimkide 4 cmdi. 3 litre suya 0,5 cc gentamisin falan koy. 24 saatte bir yeni su ekleyerek tekrar şırıngayla suyuna damlat. 7 gün falan kullan bakalım bu şekilde.

Vitamin kullanıyomusun? Vitamin katcaksan 0,5 cc gentamisinin içine 0,1-0,2 cc vitamin koy şırıngada karışsınlar suyuna birazını diğer birazını da yemine damlat emsin direk ver ağzına. Gerçi yem yemiyordu seninki. Direk suyuna sık. su sıcaklıgını ısıcıtıyla 30 dereceye getir. Üstünü de ışık yanan kısma kadar kapat. Tek ışığın oldugu kısım açık olsun. Gecede 1 parmaklık yer açık bırak. Zaten bol nemli olucak. İyi günler

mailto:/forum/Konu-merak-edenler-icin.html

Bu konuya bak. Fotoğraflarla paylaşmıştım. Açtığım tüm konuları oku ;)

Geri