Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sorularım... (:

cansell

Taç 1 Üye
Katılım
2 Ara 2008
Mesajlar
614
arkadaşlar benim birtakım sorularım olucak ben akvaryumuma yeni alanlar yapıcam yani olmayan alanlar örneğin kuru alan yapıcam ve bunun için uv lambası ve ısınma lambası arasındaki fark nedir onu açıklar mısınız? bu bir.(kapluşumla 1 aydır birlikteyiz.)
ikincisi : benim kapluşum 3.5 cm daha çok küçük ben her gece saat 22:30 da 1 tane yem veriyorum yem sanyu sticks bu yeterli mi yoksa bebek yemi mi alayım ayrıyeten, alırsamda ikisini birlikte mi kullanayım yoksa yeni aldığım yemimi sadece?

üçüncüsü: ben bu yeme damlatılan vitaminlerden kullanıyorum vitaminin adı mediko pet vitamin 6 diye o yeterli mi yoksa başka mı alayım ve suyunada damlatıyorum zararlı mı ?

dördüncüsü: ben bu akvaryum dezenfenktenlerinden kullanıyorum adı mediko pet contra akvaryum suyu dezenfektesi, bu zararlı mı zararlıysa bu eczanelerde satılan mavi tozlardan mı alayım?

beşincisi:akvaryumum 3 gün sonra berbat halde oluyor filitrem eski hangi marka önerirsiniz ?

altıncısı:kapluşum güneşlenmeyi pek sevmiyor herhalde küçük olduğundan dolayı, ama günde bir 15 dk kadar güneşleniyor sayılır bu yeterli sanırım? ve güneşlenmeyi en ideal nasıl şekilde yapabilrim ben bi yerde gördüm leğenin ortasına kaya koymuşlar leğenin içi azıcık su dolu bi yerinede örtü yapmışlar bunalırlarsa gölgeye geçerler diye doğru bir yöntem mi bu ?

yedincisi: ben kapluşumla çok haşırneşirim yani sürekli elime almıyorum ama güneşlenmeye birlikte çıkıyoruz onu izliyorum falan güneşlenme bitince onu elime alıp seviyorum bakteri çoktan geçmiştir eminim çünkü onu öptüm hemde başından :D bi sorun olmaz sanırım :D

sekizincisi:sebze yedirebilir miyim ufaklığına rağmen verdiğim şeyleri yiyor ama sizce şuan doğru mu yapıyorum?
(kusura bakmayın böle karışık oldu ama aklıma geldikçe yazdım...:rolleyes: şimdiden teşkkürler cvplarınız için)
 
1) Isınma lambası kuru alanı ısıtır uv lamba ise güneşten gelen uv ışınları sağlar. İmkanınız varsa her ikisinide temin etmeniz iyi olur. Uv lamba yerine alternatif yollarda kullanılabilir ancak ısınma lambası mutlaka olmalı.

2) Günlük gerekli yem miktarı kaplumbağanızın kafası hacminde olmalıdır. Sanyu çok iyi bir marka değil imkanınız varsa tetra reptomin, tetra baby, sera raffy-I, sera raffy-P gibi yemler alın. 3-4 çeşit yem kullanmak daha yararlı olur. Hepsi bir arada kullanılabilir.

3) O marka genelde balıklar için kullanılır ve içeriği pek de zengin değildir imkanınız varsa sera, beaphar, biyoturt vit alın, bulamazsanız da deep fix alabilirsiniz. Başta saydıklarım deep fix e göre daha kalitelidir. Aşırı olmadıkça suyuna da damlatabilirsiniz zararlı değildir. Ancak fazla damlatırsanız suda çözünmez ve kaplumbağnıza zarar verebilir özellikle gözlerde enfeksiyona sebep olabilir.

4) Eczanelerde satılan metilen mavisi ile sizin kullandığınız ürünün içeriği zaten hemem hemen aynıdır. Onu kullanabilirsiniz. Prospektüsünde yazdığı şekilde kullanın gerekenden fazla kullanmayın. Sadece su değişimlerinde ve su değişimini takip eden 1-2 gün kullanın bir de.

5) Akvaryumunuz kaç litre? Az miktardaki su çok daha kolay kirlenir. Atman, sera, eheim, hydor gibi markalar iyidir. Akvaryumdaki su miktarının en az 5-6 katı kapasiteye sahip bir iç filtre almanız filtrasyonu kolaylaştırır.

6) O yöntem teoride doğru ancak uygulamada yanlış leğen gibi ufak bir şeyde az miktarda su ile doğru bir güneşlendirme sağlanamaz. En uygunu yeterli su olan kuru alanı olan güneş ışınlarını doğrudan alan bir ortamda ve biraz da gölgelik olcak bir şekilde yapılmalı. Tüm bunları bir arada sağlamak zordur bu yüzden bahçe gibi bir alanda gölgede olacak şekilde günde 1-2 saat güneşlendirmeniz yeterli. Kaplumbağanız ufaksa leğen olayı olabilir ancak suyun aşırı ısınmamasına ve güneşin direkt kuru alana gelmesine dikkat etmek gerek. Forumda da güneşlendirme ile ilgili daha detaylı bilgiler mevcut.

7) Kaplumbağanızı elinize almayın hem sizin sağlığınız açısından hem de onun rahatı açısından almamak daha iyi. Amerikada 20-30 sene önce salmonella salgınından bir milyondan fazla kişi etkilenmiş ve pek çok kişi de maalesef hayatını kaybetmişti bu yüzden hafife almayın derim salmonellayı. Kaplumbağanızın sürekli strese girmemesi için de hep elinize almamanız daha iyi olcaktır. Temizliğinize mutlaka çok dikkat edin akvaryumla ilgilendikten sonra. Mümkün olduğunca elinize almayın kaplumbağanızı da.

8) Arada azar azar verebilirsiniz, genelde protein ağırlıklı besleyin. Yeşillik yemesi ilerde kolay alışmasını sağlar yani bir zararı olmaz fazla vermedikçe.

Umarım yardımcı olabilmişimdir.
 
Bir ekleme yapmak istiyorum. Yemi sabah erkenden vermek en mantiklisi cunku gun boyu kaplumbaga guneslenerek o yemi eritir aksam verdiginizde yiyip hemen uyumak zorunda kalir.
 
ben gün boyu güneşlendirmiyorum ama orda yazmışım ne kadar güneşlendiğini 15 dk ya güneşleniyor ya güneşlenmiyor. evet yardımcı oldun cihan teşkkür ederim akvaryumum 13-14 litrelik ama şuan kuru alan olmadığı için 5 litrelik su var kuru alan yapınca bütün o sölediklerinide temin edicem o yüzden sordum zaten...protein ağırlıklı olarak ne verebilirim mesela yani kolay bulabileceğim şeyler söylersen sevinirim :)
arkadaşlar cihan cevapladı sorularımı ama farklı görüşleri olan başka yardımcı olmak isteyenlerler varsa onlarında msjlarını bekliyorum bir çok fikre ihtiyacım var kış gelmeden kpluşumu rahat ettirmeye çalışıcam sizin kullandğınız ürünleride söyleyebilirsiniz o ürünler hakkında ki görüşlerinizde bana yardımcı olacaktır :)
 
Tatlım benim ısıtıcımın markası atmandı filtremnde haqous..Yem olarak sanyu stck ve karides veriyordum ve bazı günlerde sebze:)
 
Protein ağırlıklı olarak karides, sera raffy-I, tetra gammarus, sanyu tubifex verebilirsiniz. Yüksek protein içeren yemlerdir hepsi de. Ana yemle beraber kullanın mutlaka bunları tek başına vermemeye dikkat edin.
 
Geri
Üst