Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sorun varmı

ayto

Gümüş 4 Üye
merhaba iki tane küçük kaplumbağam var gayet sağlıklılar fakat birisi pek kuru alandan inmiyor yem verirken iniyor geyet iştahlı yiyor.sonra pek yüzmeden tekrar kuru alana çıkıyor lamba yanmıyorkende hep orda duruyor akvaryumun kapağı kapalı dolayısı ile kuru alan lamba yanmıyorken bile sıcak oluyor sorun yok ama devamlı orda durması normal mi sağlık olarak sorunu yok yem yiyor yüzerken de bir tuhaflık yok ama suyu sevmiyor pek.Diğeri hiç onun gibi değil herşeyi normal. acaba kuru alanda çok durması ne anlama geliyor

Cvp: sorun varmı

Hayvanlar yeniyse ve biri daha önce biraz üşütmüşse bu sebeple sıcak alanda durmak istiyordur. Su ısısı 28 derece olmalı. Kuru alan lamba söndüğünde 28 derece ise sorun yok ama ısı bunun altına düşüyorsa uygun değil ve gece lambası alınmalı.

emre su 28 derece hatta 29 diyebilirim kapak kapalı devamlı hiç açmıyorum o yüzden kuru alanda sıcak hep.kapluşları alalı 1 ay anca oldu geldiğinde çok iyi değildi evet ama şimdi o durumundan eser kalmadı herşeyi iyi fakar diğerine göre çok fazla kuru alanı seviyor =)

Ayni derece ile gece 3-4 gibi de kuru alani olcmel yerinde olucaktir o saatlerde de 28 derece gibiyse gerek yok night gloya

gündüz lambayı tutup gece kapağı kapayabilirsin. kapak kapalı iken hava alacağı bir yer var değil mi. fazla nemli de olmasın içerdeki hava.

diğeri rahatsız etmiyor değil mi bazen bu sebeple de çıkarlar.

Cem de güzel noktaya değindi. Birde bunu gözlemlemeli suda gördükçe. Isıs değerleri uygun, bu sebeple hayvan bir süre sonra suya inecektir. Ancak her tuhaf hali bize yazmayı ihmal etme. Yamuk yüzme, suya indiğinde kendini kuma gömme falan gibi. Sıcağa hasret olması dışında bir sorun varsa anlarız.

yok diğeri hiç rahatsız etmiyor zaten durumunda bişey yok yüzmesi falan normal.emre kendini kuma gömme falanda olmuyor sadece kuru alanda çok duruyor lamba yokken bile kapağı hiç açmıyorum kapağın ortasındaki parçayı aralıyorum lambayı oradan kuru alana tutuyorum o şekilde ısınıyorlar güzelce =) ayrıca cem evet hava alacak boşlukları var ama sorduğun gibi biraz nem oluyor akvaryum içinde sorun olurmu bu

bir miktar nem iç havasını yumuşatıp sıcak tutar. kapakta elektrik aksamı yoksa sorun oluşturmaz. su içinde tutunarak uyuyabileceği bir şey var mıydı. ona sebep mi diye düşünüyorum ama rampa köşesine de tutunabilir. hastalığa bağlı bir durum olabileceği gibi keyfine bağlı olarakta çıkması mümkün zaman içinde büyüdükçe su dibinde uyumaya başlıyorlar.

su içinde tutunacak yer yok ama rampa uzun ve geniş oraya 6 kaplumbağa bile sığar cem :) galiba huyu böyle bizimkinin sağlık açısından sorun yok çünkü

Aslında ipek bitki suya çekebilir kaplumbağayı hem tutunacak yer olur hem deri değişiminde faydası olur hemde güvende hisseder kendini

Benim cumberland ilk zamanlar sudan çıkan mangonun ucunda uyuyordu, lamba uzatması dahi yetti. Muhtemelen yakında suya iner ama içeride sadece rampa değil birde ufaktan tutunacağı bitki olsa iyi olur.

bitki konusu doğru ama nebilim akvaryumda takılmadan genişçe yüzsünler yer kaplamasın diye pek düşünmedim açıkcası ama alıcam galiba :)

Akvaryum içerisindeki fazla nem mantara ssebebiyet verebilir diye düşünüyorum

mantar akvaryuma konan ve tam steril edilmemiş ürünlerden veya sonradan alınıp başka bir yerde bekletilip durumu gözlenmeden akvaryuma alınan hayvanlardan geçer. temiz ortamda mantar oluşmaz. ama ışığın derecesine göre ve fosfat birikmesine bağlı yosun ve alg oluşumu gözlenir.

Geri