Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

sorunlar, sorunlar ...

cspr

Gümüş 4 Üye
Katılım
18 Tem 2009
Mesajlar
151
merhaba arkadaşlar yine ben ve yine bir sorun, bu hobiden böyle giderse soğuyacağım .. bildiğiniz gibi üç kapluş almıştım bebek.. şimdi sorunum şu ? kapluşlarımdan birisi oldukça aktif ve sağlıklı hiç bir sorunu yok şu an, ama diğer ikisi geldiklerinden beri yaklaşık bir hafta oldu, gözlerini dahi daha açmadılar :S onları suyun içine bıraktığımda kendilerini şişirip suyun üstüne çıkıyorlar ve taşa tırmanıp ışığn altında uyuyorlar.. bu sorunlu iki kapluşdan sadece birinin dün akşam bi anlık gözünü açar gibi yapıp sonra yine kapadığını gördüm okadar .. ikiside geldiklerinden beri suya girmiyorlar ve gözlerini hiiç açmadan sürekli uyuyorlar ...

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim ..
 
Petshoplarda kaplumbagalara iyi bakılmıyor yani 2 tane hasta kaplumbaga almış olabilirsiniz:|hasta olduklarını gösteren başka belirti var mı?
 
yem yememe, hareketsiz taş üstünde yatma .. başka yaptıkları birşey yokki bir belirti yakalayım, yani kabukta yumuşama yada deride soyulma gibi gözle görülür bi belirti fln yok
 
Alt kabuğunda pembelik varmı burnundan baloncuk çıkartıyormu?
 
Baloncuk çıkarma normaldir her zaman olabilir sadece ona göre hasta olup olmadığına karar vermek yanlıştır bu yüzden.

Söylediklerinize bakılırsa muhtemelen akciğer enfeksiyonu. İmkanınız varsa bir veterinere göstermeniz en iyisi olur. Ekipmanlarınız tamsa ve veterinere gösterme imkanınız da yoksa antibiyotik tedavisine başlamanız iyi olcaktır. Tedavi konusunda forumdaki başlıklar yardımcı olacaktır size. Arama yaparak da gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz. Yine de soracağınız bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırız tabi ki.

Alışma sürecinde de olabilme ihtimalleri var ancak sürekli kuru alanda durmaları ve gözlerinin de kapalı olması bu ihtimali azaltıyor, muhtemelen bir üşütme ya da akciğer enfeksiyonu söz konusu. Zaman kaybetmeden tedaviye yönelik bir şeyler yapmanız onlar adına iyi olacaktır.
 
teşekkürler forumu araştırmaya başladım bile
 
mailto:/forum/akciger-enfeksiyonu-respiratory-fdnfection-t-148.html

mailto:/forum/hicbir-sey-yemiyor-yardim-t-1433.html

mailto:/forum/antibiotik-tedavisi-uygulamak-icin-t-1066.html

mailto:/forum/acil-yardim-tedavi-t-999.html

mailto:/forum/kaplumbaga-hasta-t-962.html

Rica ederiz, burdaki linklere göz atmanız bayağ yararlı olcaktır. Yine sorcağınız bir şey olursa yardımcı olmaya çalışırız elimizden geldiğince, umarım düzelir durumu kaplumbağalarınızın.
 
evet akciğer enfeksiyonuymuş o hallerine dayanamayıp veterinere götürdüm .. şu an suyun ısı derecesi daha yüksek ve vitamin takviyesi yapıyorum, hiç açılmayan gözleri için terramycin kullanıyorum sağlıklı olan diğer kaplumbağamı geçici olarak eğer bir ekipman kurabilirsem başka bir akvaryuma alacağım, yada onun için sorun teşkil edermi bilmiyorum.. haftada iki defa onları ılık suda temizleyip diş fırçasıyla kabuklarını temizliyorum ama içime sinmiyor bu aralar
 
Diğer kaplumbağayı ayırırsanız ekipmanlarıyla küçük de olsa şimdilik geçici bir akvaryum fena olmaz.. Akciğer enfeksiyonu bulaşıcıdır.. Bulaşmasın diye diğer fıstığa..
 
Geri
Üst