Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Sternotherus odoratus

MissSevda

SKF Delisi
Katılım
27 Mar 2009
Mesajlar
887
Sternotherus kaplumbagalar fazla iyi yüzemedikleri için derin olmayan ve bol bitkili akvaryumu severler küçükler için 10 cmlik su seviyesi uygundur fakat büyüdüklerinde su seviyesinan fazla önemi kalmaz, kafalarini sudan kolaylikla çikarabilmeleri için mango kökü kullanilmali. 80 cmlik akvaryumda hayatlari boyu kalabilirler kuru alani fazla kullanmazlar, akvaryumun dibinde sürekli ordan oraya yürüyerek vakit geçirirler. Kuru alan olarak mango kökü kullanilabilir yine üzerine isitici UVB spot konur ama fazla kullanmazlar kuru alani. Su kalitesi çok önemli suyun sürekli berrak ve temiz kalmasi gerekir.
mailto:/albums/ww123/Forumcu/Sternotherus_odoratus.jpg
mailto:/albums/ww123/Forumcu/foto76.gif
Sternotherus kaplumbagalar çok çabuk kilo aldiklari için dikkatli yemlenmeli Haftada 3 gün yeterli olacaktir. Sternotheruslar genellikle etcildir yengeç, salyangoz, böcek ve solucan yerler, çok nadir akvaryum bitkisi yedikleride görülmüstür. Yem atildiginda ve dibe inmediginde fark etmeleri için baya bir zaman geçebilir, çünkü yemlerini dipte aralar. Kalsiyum çok önemli sürekli mürekkep baligi kemigi bulundurulmalidir. Dondurulmus balik kullanilmamalidir, dondurulmus baliktaki E vitamini tamamen kaybolmus olur ve E vitaminine de ihtiyaçlari vardir.

Bazi sternotherus türleri kis uykusuna yatarlar dikkatli bir sekilde arastirma yaptiktan sonra ancak kis uykusuna yatirilir.
 
Ben bir yerde buna benzer bir kapluş görmüştüm yani bir sitede... Vahşi bir türdü sanırsam ki... Bizim bücürlerimiz bie ellerimizi acıtırken, bunları düşünemiyorum ben... Bizimkiler aşırı etçil olmadıkları hâlde bunlar acımadan bizi yerler...Parmaklarıma bakıp bakıp acıdım şimdi kendime... :D İyi ki benim kapluş büyüdüğünde bitki ağırlıklı beslenecek... :D
 
biraz fazla vahşi görünüyolar:)bizim minikler daha şeker:)
 
göründükleri gibi vahsi degiller. Aksine çok tatlilar. Canli yem vermenize gerek yok daha önce dondurulmus yemler oluyor onlar verilebilir. Burada en çok beslenenlerden biri :shy:
 
teşekkürler bilgiler için sayenizde yurt dışındaki kaplumbağa türleri olsun bakımları olsun çok şey öğreniyoruz :) burda hiç rast gelmediğim bir tür bu
 
Geri
Üst