Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Stick yeme vitamin damlatma sorunu

goker3

Bronz 4 Üye
Katılım
9 Şub 2009
Mesajlar
52
Arkadaşlar öncelikle selam.
Kaplumbağamı sera raffy-p ve sera raffy-I ile düzenli besliyorum.Arada havuç marul gibi sebzeler veriyorum kabuğunu ılık su altında hafta 2 kere falan fırçalıyorum.Kaplumbağa şu an gayet sağlıklı kabuğu kaya gibi gözlerinde bir şişlik yok renkleri ise gayet canlı ve kendiside gayet hareketli.Vitamin olarak biyo tortivit kullanıyorum.Nedense vitamini yeme damlatınca yemini yemiyor.Neden acaba?

Not:Şu sıralar güneş kendini epeyce gösteriyor ve hergün minimum 1 saat güneşlendiriyorum.Vitamini güneşten alıyor.Fakat kışa hazırlık olsun diye bu soruyu sordum.Kışın vitamin takviyesi yapmam şart.
 
Bazıları vitaminin kokusundan dolayı yeme damlattığınızda yemezler. Sularına damlatabilir, gaga taşı kullanabilir ya da benzer diğer alternatif yöntemleri uygulayabilirsiniz kabuk sertliği için.Zaten eğer yumuşama durumu yoksa bundan sonra da mantar, kış uykusu, hastalanma gibi durumlar görülmedikçe yumuşama sorunu da olmayacaktır çok büyük ihtimalle ama tabi ki kış için önlem almanız en iyisi. Forumda vardı bir kaç alternatif yöntem bu konuda link ekliyorum yardımı olur umarım.
https://www.sukaplumbagasi.com/forum/showthread.php?tid=12
 
Kaliteli yem (Tetra ReptoMin,Sera Raffy P,Mineral) kullanıyorsanız hele bir de taze sebze ve meyvelerle (verilebilecekler dahilinde) takviye yapıyorsanız , vitamin kullanmasanız da gayet sağlıklı olur kaplumbağanız.

Saygılar.
 
Geri
Üst