Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Strafordan kayalık yapımı ( video )

aLyssa00

Platin 5 Üye
http://www.youtube.com/watch?v=6MIXYyZFCzo&feature=player_embedded#!

Şöyle koyaym en iyisi :)

Cvp: Strafordan kayalık yapımı ( video )

Ben vidyoyu bulamadım :)

Sanırım vidyoda kullanılan yaıştırıcı silikon değil çünkü soğuk silikonun kuruma süresi en az 12-24 saat. :) Muhtemelen hızlı kuruyan bir yapıştırıcı..

paylaşım için teşekkürler:)

Rica ederim :)

Evet değildir çünkü teraryum için kullanıyorlar genelde :))

Kim uğraşır ya :)

Strafor çok pahalı bir şey olmadığından da pahası fazla değildir :) Benim gibi el işi düşkünleri için çok güzel ve kullanışlı bir model :) Strafor da etrafı dağıtmak için çok iyi bir malzeme :D

Hayal gücünüz olduğu sürece insanın üretkenliği sınırsızdır. Strafor gerçekten hem arkaplan hem kuru alan hem de akvaryumların yalıtımı için pahabiçilemez bir malzemedir :)

Harika olmuş :) Kullandığı diğer malzemelerin ne olduğunu merak ettim ??

Genelde su bazlı dolgu malzemeleri ve toz boyalar kullanılıyor. Püskürtme şeklinde kullanılıyor. Yapıştırıcı da hızlı kuruyan bir malzeme olsa gerek. Suya teması olmadığı için normal yapıştırıcı kullanılmış olabilir.

Hmm gerçekten çok güzel ve yapılamayacak bişey değil,bir günü ayırmak yeterli olur hatta fazla bile :)

gerekenler elimde olsa yarın bir tane yapmaya calısırdım :)

Gerçekten çok güzel :) paylaşım için teşekkürler...

Paylasim icin tesekkurler. Sanirim bu islere acemi insanlari bayagi bi ugrastirir.

Paylasim icin tesekkurler.
Konu hakkinda pek bi bilgim yok ama musait bir animda yapmak isterim. Cunku gercekten mukemmel birsey. Tabi insan yaraticiligini kullanarak daha da gelistirebilir bunu. Size birkac sorum olacakti. Sirasiyla cevaplarsaniz sevinirim.

1) Bu yaptigim seyi sura koyunca kaplumbagaya zarar verir mi ? Suya dayanikli mi ?
2) Yapistirma islemi icin silikon uygun mudur ?
3) Yapistirma islemi bittikten sonra ustune surulup kurumasini beklenen malzeme(kaplama isleminde kullanilan malzeme( alci midir ? Alci degilse nedir ?
4) Boyama isleminde hangi boya kullanilmalidir ? Boyamadan sonra vernik sart midir ?(Yanilmiyorsam vernikte suruyor)

Simdiden ilgi ve alakanizdan dolayi tesekkur ederim.

1 - Kullanacağınız ürün suya salınım yapmadığı takdirde bir zararı olmaz. Derz ile kaplanıyor üstü, fuga pool 2900 veya 2300 çeşidi suya en dayanıklı derz çeşitleridir. Ve bildiğim kadarıyla bunların boyaları satılıyormuş, toz şeklinde. Derz harcını hazırlarken içine koyuluyormuş, birde kaliteli su bazlı boyalar oluyormuş.

2 - Zaten genellikle yapıştırma işlemi için slikon kullanılıyor ama video da başka bir yapıştırıcı kullanmışlar.

4 - Ben videoda vernik göremedim, zaten vernik kullanıldığınıda hiç duymadım. Spreyle püskürttüğü boyaydı.

Geri