Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Strafordan kuru alan

Smyrna35

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
160
Kuru alan yarım yamalak da olsa asma kat tarzında oldu. Tek sıkıntı suyun içinde kalan kısımlarda ve rampada silikon parçacıkları var, o parçacıkları kemirmeye kalkarlar (ki şimdiden başladılar) veya bu parçacıklar suya düşerse bir sorun olabilir. Suya atladıklarında sıçrayan damlalar lambaya değebilir. Veya silikon tam tutmaz ve parçalar ayrılabilir mi diye düşünüyorum.

mailto:/img205/7313/fotoraf0127.th.jpg
mailto:/img13/7090/fotoraf0122.th.jpg
mailto:/img237/7429/fotoraf0119.th.jpg
mailto:/img205/4710/fotoraf0117m.th.jpg
mailto:/img13/9671/fotoraf0126.th.jpg
mailto:/img123/3829/fotoraf0124.th.jpg
mailto:/img26/3550/fotoraf0123e.th.jpg
mailto:/img412/2884/fotoraf0121.th.jpg
 
Güzel bir çalışma olmuş elinize sağlık. Akvaryumda kalan silikon parçacıklarını mutlaka alın derim bir jiletle çıkacağını sanıyorum. Yoksa kaplumbağalarınız için tehlike oluşturabilir.

Kuru alanın diğer yanına da kaçmalarını engelleyecek şekilde bir şeyler yaparsanız iyi olur aniden suya atlamaları gibi bir durumda akvaryumun dışına bile atlayabilirler o taraftan özellikle ilerde daha da ciddi bir tehlike olabilir büyüdükçe kaplumbağalar. Alışmadan orayı da diğer taraf gibi kaçmalarını engelleyecek şekilde kapatın derim. Bir de zamanla suyun içindeki kısımda özellikle kapladığınız plastik kaplayıcının strafordan ayrılma yapışmamaya başlama gibi durumlar olabilir. Aslında plastik kaplayıcı ile kaplamaktansa strafora keskin bir bıçakla istediğiniz şekli verip üstüne de derz dolgusu ve derz renklendirici maddelerle boyayarak hem doğal bir görünüm vermiş olurdunuz hem de sudan dolayı kaplayıcının ayrılması gibi bir durum da olmazdı uzun vadede daha rahat kullanabilirdiniz diye düşünüyorum. Bir iki fotoğraf ekliycem burdaki kuru alan ve arka planlar size bahsettiğim şekilde yapılmış.

mailto:/img25/4558/p11400914cv.jpg

mailto:/img25/9880/yenihalvr1p.jpg
 
Akvaryumda pek yok silikon parçacıkları ama yattıkları ve düz alana çıktıkları rampanın arasından çıkan silikonlar var. Jiletle alamadım, ama ilgilenmeyi bıraktılar sanırım. Kaydırmazı kemirmeyi de bıraktılar. Yine de umarım bir sorun olmaz.
 
Olabilir derz dolgu da aslında çok da uğraştırıcı bir yöntem değil ama pek aranız yoksa bu işlerle alternatif şeyler deneyebilirsiniz tabi.

Kuru alanın o tarafı için de her ihtimale karşı bir önlem almanız daha iyi olur diye düşünüyorum.
 
aragorn' Alıntı:
Olabilir derz dolgu da aslında çok da uğraştırıcı bir yöntem değil

Kuru alanın o tarafı için de her ihtimale karşı bir önlem almanız daha iyi olur diye düşünüyorum.

bencede kuru alanın etrafına herhangi bişi yapılabilir
 
bence güzel olmuş.ellerinize sağlık.üstünde rahat duruyorlarsa bir sorun olmaz bence :)
 
Geri
Üst