Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

straforla ilgili kütfen cevap

popidik

Yeni Üye
Katılım
1 Ocak 2010
Mesajlar
11
ya ben bişe sorcam ben kaplumbağama akvaryum alcam 15 tatilde şu anda sağlık problemi yok cam fanusun içinde fıldır fıldır nese konuya girelim strafordan kuru yer yapcam ilk sorum akvaryum slikonu fiyatları ne kadardır ikincisi ise suya koyarken straforun üstüne bişey sarmalımıyım?????
 
Merhaba,

Normal slikon kullanmanızı önermiyoruz sista akvaryum slikonu kullanmanızı öneriyoruz fiyatı 8 tl civarında
mailto:/otuz.com_logostamp.php?img=images/20080203214240eg_otuz.com_sista.jpg
mailto:/product_info.php?products_id=21455

kuru alanınızın üstüne kaydırmaz gibi birşey koyabilirsiniz.
 
saolun gerçekten yardımı dokundu
bi şey daha sorcaktım akvaryumda kaplumbaa bakıcam canlı bitki bakıyorum da şu bitki midye kırıgında yetişirmi yada kaplumbağa açısından bi sorun olurmu


resim koyamıyorumda adını verim


HYGROPHİLA DİFFORMİS(ÇINAR)
 
Kaplumbağanız büyükse ya da sonuçta büyüyecek,kaydırmazları yırtabiliyorlar bazen tırnaklarıyla ama siz bilirsiniz :)
 
Straforu bile yiyebilirler koparıp bu yüzden straforu derz ile kaplamanız daha iyi olcaktır. Hem su ile de temas ettikçe bozulma olmaz böylece. Ancak biraz zahmetli bir iş derz dolgu ile kaplama ve el işlerine yatkın değilseniz sorun olabilir. Yine de biraz araştırma ile yapabilirsiniz tabi ki.

Canlı bitki kaplumbağa akvaryumuna pek tavsiye edilmez bitkileri zaten yerinde bırakmazlar asla, yemeselerde sökerler ısırırlar oynarlar bu da suyunuzu kirletir bu nedenle bence canlı bitki koymayın. Su mercimeğini tavsiye ederim hem kaplumbağalar için de bitkisel besin kaynağı olmuş olur. Su mercimeği ile ilgili bir konu da olcaktı forumda arama yaparak ulaşabilirsiniz daha detaylı bilgiye.
 
teşekkürler arkadaşlar aslında yeni bişey geldi aklıma asma kat yapcam ama zahmetli bi şekilde değil ama yine slikon felan olcak tabiki :D:D
 
çok güzel bilgiler aldım bu sayfadan harikasınız =) bu asma kat işinden benmde yapmam lazım sanırım kapluşlara yeni bir akvaryum yapıcam ama proje aşamasındayım fakat durum acil çünkü bugün kapluşlarımın evi kırıldı :(( yeni bir ev yapıcam sanırım bu sitede her sayfayı tek tek okumalıyım =))
 
Geri
Üst