seko94seko' Alıntı:
Ben klasik gitar çalıyorum. Aslında rock benim de ilgi alanım ama klasik gitarla metallica çalan bile gördüm tabi elektro gitar kadar zevk vermez :t65y: Elektro için klasik öğrenmek gerek derler ama bana göre gerekli değil çünkü ikisinin notaları perdeleri farklı yerlerde yani sadece nasıl tutulur, notalar, akorlar, arpej vs gibi mantığını kavramak yeter elektro öğrenmek için klasiğe kafa patlatmaya gerek yok derim ben :smile: Ama bu işin öğretmek amacıyla yapanların öğretme tarzına kalmış biraz da direk elektroyla başlayan arkadaşlarımda var ve bülbül gibi şakıyolar
ben bu notaları falan filan öğrendimde,misal çalarken bir akordan diğerine geçmek zor oluyor
birde en zor öğrenilen gitar türü klasik diyolar,sence hangisi ?
evet Umut Beyin de dediği gibi bol bol pratik yapınca parmaklar alışıyo bende de ilk başta öyle olmuştu hatta hem çalıp hem söylemeye çalışırken akorları kaçırıyodum sonradan alıştım :smile:
Ben klasik gitarı 3 aylık bir kurs sonucunda öğrenmiştim. Sıkılmadan çalışınca hemen öğreniliyo ancak diğer gitarlara fırsatım olmadı -dersler sağolsun- heralde insanlar ilk önce klasikle başladıkları için zor geliyo olabilir hatta ilk önce klasikle başlayın demelerinin sebebi parmakların alışması ve eğer hevesin kaçarsa boşuna elektroya para harcanmaması için söylüyor olabilirler.
bana göre pratik yapınca bütün gitarlar kolay ayrıca kalsik çalmama rağmen elektroyu tavsiye ederim elektroyla yapabilceklerin sınırsızdır
Umarım hevesin kırılmaz :smile: