Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su berraklığı, kaplumbağamın yaşı

Tosbic

Yeni Üye
Katılım
22 Tem 2018
Mesajlar
15
Selamlar, ilk sorum dış filtre nedense suyu bir türlü temizleyemedi. Hayvan durdukça daha da kirleniyor. Akvaryum ölçüleri: 100 cm uzunluk, 45 genişlik 41 cm su derinliği. Dış filtre Tetra ex 800 plus. Filtreyi ilk çalıştırdığımda 3 saatlik filtrasyondan sonra berraklaşmıştı ama şimdi aynı performansı veremiyor. Suyun berraklaşması için ne yapmalıyım?


Diğer sorum ise; bu kaplumbağayı 3,5 sene önce ablam satın almış (boyu 1 liradan küçükmüş) şimdi ise kabuk boyu 20 cm acaba bu normal mi? Ayrıca bende çok düzensiz besliyorum. Kullandığım yemler Raffy Mineral, Raffy P ve Reptomin. İlk geldiği zaman Reptomin'i yemediği için sürekli Raffy Royal ile besledim ta ki kutu bitene kadar. Bir diyet sözkonusu olur mu? Ne önerirsiniz.


Burada camdan dolayı biraz şişman çıkabilir:

Teşekkürler
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
3,5 senede bu boy biraz fazla. Dişiler erkeklere nazaran biraz daha hızlı büyür ama normalde 15-16 cm civarlarında olmalıydı. Sürekli protein yemde olmaz mutlaka ot türevli yemeli. Kıvırcık, marul, boydan ince kesit salata olabilir.

Günde bir öğün kafa hacmi kadar vereceksin. Bir günü aç gün yap. Bu doğal ortam hayatını simüle etmek için kullandığımız uygulamadır. Yalnız o gün öğle civarı marul kıvırcıktan kabuk boyu kadar verebilirsin.

Reptomini de alıştır. Sürekli protein olmaz. Hayvan yağ bağlamış. Yiyene kadar her gün öğün zamanı reptominden bir tane at. Yemezse yarım saat içinde al. İnat edip yemeyecektir. Devam et bir hafta 10 günde sürse birşey olmaz. Sakın ajitasyona gelip başka yem verme inadını kırman lazım önüne geçemezsin sonra.

Tabana silis kum al tercihen vitasand marka. Bu biraz daha temizdir. Yine de yıkayacaksın alınca sterilize etmeyi anlatırım. Eşelenip vakit geçirsin. Bacaklarındaki derileri ve alt bağadaki plakaları sürtünüp atsın.

Boş yumurta attı mı hayvan ? Çiftleşmeselerde belli dönemlerde yumurta atarlar.

Filtrenin su emiş borusundaki süngeri çıkar. Büyük pislikleri filtre çekmez.

Filtreye malzeme aldın mı ? Hangi malzemeleri kullanıyorsun ?
 
Yorum için teşekkürler. Reptominde ise inatlaşma bitti yeme alıştı ondan veriyoruz. Sizce bu hayvan obez olmuş mudur? Kumda da vitasand alacağım ama ben canlı bitkileri araştırıyodum olur mu diye ondan biraz gecikti. Zaten canlı bitki de olmazmış. Yumurta daha atmadı. Ayrıca hayvan marulu falanda yemiyor sanırım ona da alıştırmak lazım. Filtrede ise içindeki malzemeleri kullanıyorum, sanırım kalitesizmiş sizin öneriniz varsa yazabilir misiniz?
 
Obezlik biraz var. Zayıflayana kadar aç gün yapma. Aç gün yapınca yağ depolama eğilimi artar. Günde tek öğün kafa hacmi kadar vereceksin. Bol bol yüzerek zayıflar. Reptomini haftada 2 yada 3 gün yap. Bir gün protein bir gün repto. Mineral yemi haftada bir gün veriyoruz.

Canlı bitkiyi bırak, ipek yapraklıları da yolup parçalıyorlar. Yetişkin hale geldiklerinde bir kum bir de mango kökü sağlam kalıyor. Onun için bitkiye boş yere para verme. Ziyan ediyorlar.

Filtre konusuna gelirsek filtreler konusu öne çıkan konuları incelersen iyi olur. Orada detaylı açıklamalar yaptım. Bu konu bayağı uzun şu an müsait değilim. Daha sonra açıklama yapayım.
 
En alt sepette seramik ve üstüne sünger kullan. Boşluk olursa bioballdan birkaç tane atarsın.

2. Elyaf üstü zeolit üstü elyaf

3. Sepet elyaf üstü jbl clearmec (bu kutuda iki poşettir tek poşetini kullan. Yada percell water resin alıp kullan (filtre bölümünde öne çıkan konularda içeriği hakkında açıklama yaptım) üstüne elyaf. Bunu alırsan carbona gerek yok.

4. Sepette elyaf üstü carbon + lav taşı üstü elyaf.

Bu malzemelerin bir kısmı torbasız gelir. Bunlar için ti-sert marka torba yada müjdenin diz altı naylon kadın çorabından al bu ucuzdur. Yedekli al.

Elyafta jbl symec al. 250’lik yada 500’lük. Bunu koymadan evvel ıslat kabarıklığı gitsin.

Diğer süngerleri yıkayıp kenara koy yedek dursun.
 
Hocam süpersiniz çok teşekkürler. Ben de malzeme listesi çıkarıyordum çok yardımcı oldu.
 
Bu linkte yazdım.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Percell water resin aklıma yattı doğrusu. Ama bir sorunum daha var; kaplumbağa sudan nefes almaya çıktığı zaman insanın burnu tıkanıkken çıkardığı gibi ses gibi sesler çıkartıyor. Nefes alıp vermede bir sorun mu var yoksa bu normal mi?
 
Bazı kaplumbağalarda görülüyor burnunda sümük yada başka birşey varsa yada obezlik varsa oluyor. Normalde ağızlarından su alıp burundan fışkırtarak burundaki pislikleri atarlar.

Çok yorulur veya uzun süre dipte kalıp nefessiz kalırsa da yapıyorlar ve genelde yetişkinlerde görülen durum.
 
Burun akıntısı bronşit belirtisidir. Olmaması iyi.
 
Peki hocam kuru alan için cam yaptırdım camın üstüne kırık lav taşı yapıştırmak istiyorum japon yapıştırıcısı kullansam olur mu
 
Lav taşı alt bağayı tahriş eder. Yassı çakıl taşı olacak ve sista marka akvaryum silikonu kullan. Kokusu gidince akvaryum üstüne koyarsın. O süreçte balkonda bekletirsin. Yada paspas alıp kullan. Temizlemesi ve hayvanların rampadan çıkması kolaydır. Ben hem ağırlığı azaltmak (hem akvaryuma yük oluyor hemde kaldır indir bize) hem de kullanışlı olduğu için bunu tercih ettim. Hayvanlar bazen kuru alana dışkılıyor.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geri
Üst