Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su boşaltma ve cam temizliği hakkında gerekenler

zaferya

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar yine yardımınıza ihtiyacım var. Öncelikle karışık birkaç soru soracağımdan en uygun yer burası diye düşündüm. Sorularıma gelecek olursam;

Genel bilgiler: Akvaryum ölçüsü 55 x 30 x 40 (50 lt. hacim), tek yavru kaplumbağa (3-4 cm)

1) Akvaryumdaki su seviyesinde oluşan beyazlıklar gün aşırı silmeme rağmen beni rahatsız etmekte ve sildikçe gerisi gelmekte. Böyle bir ürünü kullanmam benim için yararlı olur mu dersiniz? mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=16004

2) Akvaryuma her hafta su hacminin %30 'u kadar suyu çekip yerine dinlendirilmiş musluk suyu koyacağım, bu uygulama doğrumudur? Haftada bir mi yoksa 2 haftada bir mi yapmalıyım? Suyu çekmek için de böyle bir ürünü kullansam nasıl olur? Bu ürünü alırsam buna uygun hortumları içinden çıkmaz diye düşünüyorum çıkmıyorsa buna uygun hortumu nereden bulacağım.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=4228

Cvp: Su boşaltma ve cam temizliği hakkında

1) Linkteki ürün sulu bölgede daha etkilidir. Camlarda oluşan yosunu rahatça silersiniz. Diğer beyazlıklar için temiz bulaşık süngerinin yeşil sert kısmını akvaryum suyu ile ıslatarak ve bastırarak silmeye çalışın. Ama bu durum sürekli olacak normal bir durum.

2) Linkteki ürün su içinde sabit kullanılan bir hava motoru. Su çekmek için kullanılması imkansız. Bu linkteki ürünlerden seçebilirsiniz.
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=291

Ben şu an bununun muadili olan tetra tec markasınınkini aktif kullanıyorum ve çok memnunum. Aynı mantıkta ve bu markada kalitelidir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=291&urn=11894

Ürün tanıtımı.
http://www.youtube.com/watch?v=elgoS5s9sF8

Su değişim oranı uygun. Kirlenmeye göre haftalık yada iki haftalık ayarlamayı siz belirleyebilirsiniz. 50 lt hacim kullanamayacağınıza göre su daha az olup daha çabuk kirlenebilir. Bir kez iki hafta bekleyip eğer uymuyorsa bir haftaya çekin.

Cvp: Su boşaltma ve cam temizliği hakkında gerekenler

Ürün mükemmelmiş tam istediğim gibi çok teşekkürler :smile:

Cam temizliği konusundada dediğinizi yapacağım.

Son bir soru, kaplumbağam kaç cm ölçülere geldiğinde akvaryumu büyültmeliyim sizce?

Yine başka bir soru, dekoratif amaçlı ufak plastik bitkilerin bir zararı olurmu?

Sürekli sorulara boğuyorum sizi umarım fazla olmuyorumdur..

Yüzsüzlüğün bu kadarı, bir soru daha :smile:

Isı ampulum mevcut fakat UV ampulu için bu ikisinin ne farkı var çözemedim açıkçası siz ne önerirsiniz ?

mailto:/?urun-6180-Exo-Terra-Repti-Glo-5-0-UV-Lamba-13-Watt.html

mailto:/?urun-6182-Exo-Terra-Repti-Glo-2-0-UV-Lamba-13-Watt.html

Soru sorma sınırı yok :) Her soruya elden geldiğince bildiğim konularda yardımcı olurum.

Aslında ne kadar erken dersem o kadar iyi tabi. Ancak 50 lt hacim yavru kaplumbağa içinde gayet güzel. Size sınır verecek olursam kabuk boyu 8 cm oldumu minimum 100 lt su olacak boyutlarda ömürlük akvaryuma geçin. Yani üstteki boşluğu düşünürseniz minimum 140 lt hacimli bir akvaryum uygundur. Tabi ben hayvanımı daha rahat ettiririm derseniz 150 lt su olan 200 lt hacmi yaptırıp en iyisini yaparsınız. Çünkü erişkin hayvan başına 100 lt su desekte ben nedense tek hayvanda boyutları biraz daha yukarıda tutun diyorum.

Bitki olarak plastik değil ipek yapraklıları seçin. Plastik salınım yapar ve zararlıdır. İpek yapraklılarda plastik oranı çok azdır. Bu akvaryum için örnek link aşağıda. Su yüksekliğini 30 ve altı kabul ederek önerdim. Kişisel tercih sıralamama göre linkleri dizeyim. Kullandığım marka kalmamış ama vitality de iyidir. Diğer markanın ipek yapraklısı yeni gelmiş.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=13968
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=13971
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=13965
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=15565
mailto:/urun_detay.aspx?kat=284&urn=15559

Çok yararlı bilgiler bunların hepsini kenara not ediyorum teşekkürler :smile:

Son olarak ısı için ampulum mevcut fakat UV ampulu için bu ikisinin ne farkı var çözemedim açıkçası siz ne önerirsiniz ?

mailto:/?urun-6180-Exo-T...-Watt.html
mailto:/?urun-6182-Exo-T...-Watt.html

Sorumu başka bir konuda cevaplamışsınız aldım cevabımı :)

2.0 olan sarı kutu yağmur ormanlarındaki daha az güneş alan canlılar için. UVB oranı düşüktür ve bize uygun değil.
5.0 olan kaplumbağaların gereksinimi olan uvb değerini sağlar. Oda firmada yok sanırım.
Eğer denk gelirseniz 6.0 üzerindekilerde daha sıcak çöl hayvanları içindir ve gene uymaz.

Bu lamba uygun ama uyacağı lambayı iyi seçmelisiniz. Alttaki beyaz göbek benimkilere oturmadı.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13212

Burada buna benzer bir ampulün uyduğu mandallı lambadan bahsediliyor.
mailto:/forum/Konu-uva-uvb-lamba.html

Bu ampulü mailto:/evcil-hayvan-petshop/namiba-terra-uv-plus-d3-kompakt-lamba-23w-84584333 alayım mı peki ? Bir şekilde uyar mandallılara diye düşünüyorum gerekirse bauhausta denerim tektek uyanı alırım. Ne dersiniz?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=11894

Bir de sanırım manuel olarakmı çalışıyor bu tam olarak çalışma prensibi nedir

Bende verdiğim linkteki jbl olanda var, bu lambadanda var. Yedek olarak tutuyorum. Bauhausta olan mandallı lambalardan kullandığım için uymadı. Yukarıdaki konuda belirtilen mandallı lambanın uyguğu söyleniyor. Bende değişim geldiğinde exo terralar yerine bunlardan takacağım için ya duy eki kullanacağım yada o konudaki mandallı lambadan alacağım.
Bu uvb lambalardan exo terra, namiba ve jbl olanlardan elimde olduğu için aşağıdaki konuda bauhaustan aldığım mandallı lamba ile tanıttım.
mailto:/forum/Konu-jbl-reptil-jungle-uv190-15w.html

Bauhausta zaten e27 duylu tek mandallı lamba var.

ben de hazır yeri gelmişken mıknatıslı temizleyicileri anlatayım. bunların geneli 6 mm kalınlıklara göredir bunların içinden sıyrılan jbl marka olandır. olurda almaya niyetlenen varsa ilerde akvaryum yenilenmesine karşı alınabilecek ürün budur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=251&urn=11929

ayrıca 18 mm kalınlıktaki cama göre olanı da var.

Dip süpürgesinin çalışma prensibi için sanırım bir video koymuştum. Manuel çalışıyor. Suyun içine sokup bir kaç kez salladığınızda su kendiliğinden akmaya başlıyor. Vanasını kapatana kadar suyu çeker. Çok kullanışlı bence. Aşağıda tekrar link vereyim.
http://www.youtube.com/watch?v=elgoS5s9sF8

Geri