Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su bulanıklığı hakkında

YemreKozenn

Bronz 5 Üye
Merhaba silis kumu yıkama rağmen dün akşamdan beri bu şekilde bulanık oldu sizce birşeyi yanlismi yaptım yoksa duzelirmi?
1000031463.jpg

Kumu ufak partiler halinde ufak leğende mıncıklayarak tozu açığa çıkarıp suyu doldur boşalt yaparak yıkayacaktınız.

Kumun bazıları çok tozlu çıkabiliyor. Kumu iyice karıştırıp o suyu komple alın. Temiz suyu yavaşça boşaltın. Gerekirse bu işlemi iki defa yapın. Az bir bulanıklık sorun değil ertesi gün tabana oturur.

Filtreyi de poşet geçirip hemen fişi çekin çıkarın temizleyin.

Bu işlemleri yapmadan önce su ısıtıcının fişini çekin soğusun.

Kumu ufak partiler halinde ufak leğende mıncıklayarak tozu açığa çıkarıp suyu doldur boşalt yaparak yıkayacaktınız.

Kumun bazıları çok tozlu çıkabiliyor. Kumu iyice karıştırıp o suyu komple alın. Temiz suyu yavaşça boşaltın. Gerekirse bu işlemi iki defa yapın. Az bir bulanıklık sorun değil ertesi gün tabana oturur.

Filtreyi de poşet geçirip hemen fişi çekin çıkarın temizleyin.

Bu işlemleri yapmadan önce su ısıtıcının fişini çekin soğusun.
Kolay gelsin benim kaplumbağıma aynı görselde ki gibi kum ekledim ve bulanıklaştı bi 3-4 saat oldu hafifinden iyileşme var ben kaplumbağamı içine atabilir yoksa tamamen berraklaşmasını bekleyeyim mi?

Hafif bir bulanıklık sorun değil. Ertesine güne bir kısmı oturur kalanını filtre çeker. Sonraki genel temizliklerde kumu karıştırıp havalandırın. Suyu öyle alın. Bir iki temizlik sonrası toz tamamen biter.

Geri