Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Değerlerinin Ölçümü

Zencefil

Bordo Bereli
Pakize'nin bulunduğu akvaryumu ocak ayında kurmuştum.
Kurduğum günden bu yana hem mekanik hemde biyolojik filtrasyon için elimden gelen herşeyi yaptım.
Artık akvaryum suyumun tam olarak oturduğunu düşünerek bir test kiti sipariş ettim.
Bir kaç gün içerisinde elimde olacak test kitim.
Çıkacak sonuçlar doğrultusunda doğru bir filtrasyon yapıp yapamadığım ortaya çıkacak.

Akvaryumumun tabanında 4 cm kalınlığında hagen siyah kuvars kum var.Pakize'nin direkt olarak kumu eşelememesi içinde kumun üzerinde taşlar var.

Kurduğum günden beri 4 kere (yanlış hatırlamıyorsam) dip çekimi yaptım.Her dip çekiminde akvaryumda bulunan suyun %5'ini değiştirdim.Toplamda %20'lik bir su değişimi var.
Haftalık olarak buharlaşan suyun yerine yenisini ekledim.

Kullandığım dış filtreyi 2 kere temizledim.Bu temizlik sırasında ilk kurulumda koyduğum karbonu çıkarıp, ondan boşalan yere eheim substrat pro ekledim.Diğer temizlikte de sadece içerisindeki elyafları çıkararak yeni elyaf koydum.

Şu ana kadar suda hiç bir şekilde koku veya renk değişimi olmadı.Sadece hafifçe bir sarılık var sanki.Bununda normal olduğunu düşünüyorum.

Sipariş ettiğim test kiti: Tetra 6 in 1

Siparişim elime geçtiği zaman sonuçları fotoğraflayarak burada paylaşacağım.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Test sonucunu bende merak ettim :) Akvaryumumu büyütmek istiyorum. Yakında elime büyük bir para geçecek ve 1 metre uzunluğunda (en ve yükseklik için bir karar vermedim), bir akvaryum almak istiyorum. Sanırım filtrasyon için danışmam gereken kişiyi buldum :rolleyes::rolleyes:

Umarım olumlu çıkar.Çok büyük bir heyecanla bende bekliyorum sonucu.
Eğer olumlu çıkarsa kuma verdiğim paraya yanmaktan vazgeçeceğim :D

Filtrasyonla ilgili olarak elimden geldiği kadar yardım ederim tabi ki :)

Araştırdığım kadarıyla suyun normal berraklık ve rengini koruması gerekiyor. Bir de bu kitten ayrıntılı bahsedebilir misiniz?

Su zaten normal renginde ve berrak.Yani bir bulanıklık veya bir renk değişimi yok.Sadece hafif bir sarılık var.O da çok dikkatle suya bakmadığınız sürece belli olmuyor.

Aldığım ama hala elime ulaşmayan test kiti bir çok değeri aynı anda ölçtüğü için bunu tercih ettim doğrusu.
İnternette epey araştırma yaptım ve ortalama olarak doğru sonuçlara ulaşabileceğim test kiti olarak bunu seçtim.

Nitrat, nitrit, klor, pH, Karbonat sertliği, genel sertlik gibi değerleri tek seferde ölçebiliyor.

Umarım test kiti bugün elime ulaşır.
Bende sonuçları buradan paylaşırım.

Arkadaşlar büyük bir gururla testimden çıkan sonuçları sizinle paylaşmak istiyorum :)

İlk önce test kitinden fotoğraflar sonra sonuçlar :)
mailto:/o7myqg.jpg

mailto:/160u1j.jpg

mailto:/xl020p.jpg

Bu da benim testimin sonucu olan çubuk :D

mailto:/2u9u16d.jpg

Bu çubuktan çıkan sonuçları da paylaşayım sizlerle :)

NO3 mg/L. . . . . . . . . 10
NO2 mg/L. . . . . . . . . 0
GH . . . . . . . . . . . . . . 16d
KH. . . . . . . . . . . . . . . 6d
pH. . . . . . . . . . . . . . . . 7.2
Cl2 mg/L. . . . . . . . . . . . . 0

Bütün sonuçlar güvenli ve kabul edilebilir bölgede çıktı.
Uyguladığım filtrasyon ve izlediğim yöntem doğruymuş :D

senin adına sevindim doğrusu bilinçli annenin hali de başka oluyor :) pakizenin sana olan tutkusu böylece kanıtlandı :D iyi bir bakım = mutlu pakize

Kendimden iyi bakıyorum İki canavara :D
Su kalitesinin iyi çıkması beni çok mutlu etti doğrusu.Bu işe başlarken bu derece oturmuş bir sistem kurabileceğimi hayal bile etmezdim :)
Şimdi bu çıkan değerleri korumaya çalışmak amacım :)

valla harikasın ne diyeyim sana:D bizde yeni çıkdık bu yola çocuklarımla ..umarımki bu noktalara bizde gelebiliriz:D

Zencefil öncelikle tebrik ederim. Bu kiti nerden ve nasıl temin edebiliriz?

tuncomunco' Alıntı:
Zencefil öncelikle tebrik ederim. Bu kiti nerden ve nasıl temin edebiliriz?
işte burdan :):)
mailto:/product_info.php?cPath=9420_1068_9359&products_id=30260

Teşekkür ederim.
Bütün pet shoplarda, online alışveriş yapabileceğin her yerde var.
Ben 30 TL'ye aldım.Fiyatlarda bu civarda genellikle :)

Tebrik ederim canım :) Pakize beyin keyfinin yerinde olmasından belliydi suyun iyi çıkacağı :)

Hepinize çok teşekkür ederim :)
Pakize'nin şımarıklık nedenlerinden birisi suyun kalitesiymiş demek ki :p

Cvp: Su Değerlerinin Ölçümü

Belki doğada bile bu kadar sağlıklı su bulamıyorlar!
Şımarık Pakize & Subuti :)

Bu arada otuz.com'a baktımda ürünün evcil hayvanlar için önerilmediği yazıyor!

Tam da bu test aşamalarını arıyordum ve aradığım tüm cevaplara bu konudan ulaştım. Paylaşımlarınız için çok teşekkürler.

Tam anlamıyla net sonuç vermiyor bu çubuk testler.Ancak ortalama değerleri öğrenip ona göre gerekli müdahalelerde bulunabiliyorsunuz akvaryuma :)
İşinize yaramasına sevindim :)

Geri