Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su değişimi ne sıklıkla ve nasıl yapılır

serhanaktasgul

Yeni Üye
Arkadaşlar selam , öncelikle eşimin bana hediye olarak aldığı ve benimde daha önce almayı çok istediğim kaplumbağam için araştırmalar yapıyorum , yeniyim yani :) şimdi öncelikle kısa sürede uygun bir akvaryum edinicem bunu biliyorum ancak kaplumbağamın içinde bulunduğu fanusu ne kadar süre suyunu değiştirmeliyim ? suyu tamamenmi yoksa kısmen mi değiştimem gerekli ? İkinci konuda satın alacağım ısıtıcı ne özelliklerde olmalı standart olrakmı satılıyor yoksa dikkat edilmesi gereken kriteri varmı ? Üçüncü ve son sorum kaplumbağam daha çok küçük kabuğunu soft diş fırçası ile fırçalamam gerekirmi yoksa büyüdüğündemi bu işlemi yapmalıyız. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler...

Cvp: Su değişimi ne sıklıkla ve nasıl yapılır

Fanusu çok kısa zamanda değiştirmelisiniz öncelikle.Fanusta su değişimini sanıyorum hepsini değiştirerek yapmanız daha doğru olur.

Isıtıcı seçimi için ise alacağınız akvaryumun hacmi önemli.Örneğin 52 litre akvaryum için 50W ısıtıcı alabilirsiniz.

Kabuğa dokunmayın şu anda.Kaplumbağanızın kabuğunda mineral birikmesi veya yosun oluşumu gibi şeyler yoksa fırçalamayın.

Öncelikle hoşgeldiniz. en yakın zamanda bir akvaryum edinmelisiniz. fanusun suyunu 2 günde bir tamamen değğiştirebilirsiniz. isteğe balı hergun 1 seferde olabilir. ısıtıcı konusuna gelirsek her ısıtıcı farklıdır güzel seçim yapmassanız gece bozulup kaplumbağanız haşlanabilir :59: ben vronic VR-570 adlı ısıtıcıyı kullanıyorum gayet memnunum. fırçalama konusuna gelince ılık suyun altında çok hafifçe fırçalayabilirsiniz...

kaplumbağalarınıza uzun ömürler diliyorum...

zencefil' Alıntı:
Fanusu çok kısa zamanda değiştirmelisiniz öncelikle.Fanusta su değişimini sanıyorum hepsini değiştirerek yapmanız daha doğru olur.

Isıtıcı seçimi için ise alacağınız akvaryumun hacmi önemli.Örneğin 52 litre akvaryum için 50W ısıtıcı alabilirsiniz.

Kabuğa dokunmayın şu anda.Kaplumbağanızın kabuğunda mineral birikmesi veya yosun oluşumu gibi şeyler yoksa fırçalamayın.

ben sanyu yem kullanıyorum şuanda kaplumbağam çok küçük diyebiliriz bunun dışında tamamlayıcı başka yem vermeli miyim ? Küçük karides vs.

haftada 1 3/1 lik su değişimi aylık tamamen değiştir

sedat, eski konuları gündeme getirmen bilgi tazeleme açısından iyi ama cevap yazarken tarihlerine bakmalısın.:smile: şimdi o arkadaşların bir çoğu bu sitede değiller, girmiyorlar.

Geri