Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su değişimi sonrası hareketsizlik

emrsr52

Bronz 1 Üye
merhaba arkadaşlar. Ben bugün kaplumbağaların suyunu değiştirdim. Değiştirdikten sonra çok hareketli olan kaplumbağam sürekli kuru alanda kalmaya başladı pasifleşti yem yememeye başladı lütfen yardımcı olun ne olmuş olabilir?

Cvp: arkadaşlar acil bir konu

Ilk defa mı su degıstırıyorsunuz? Ne sıklıkla degıstırıyorsunuz? Degıstırırken kaplumbaganızı korkutmus olabılırsınız

su değişimi yaparken tosbayı eski su ile başka bir kaba alın değişimden sonra su belli bir ısıya gelince akvaryuma koyun. akvaryum içindeyken değişme yaptıysanız su dökmenin şiddeti ve suyun farklı ısıda olması tosbayı sersemletir ve suyun salınımı ürkmesine neden olur. bir süre bekleyin kendine gelecektir.

RE: arkadaşlar acil bir konu

Su değişimini tümü değil bir kısmını değişerek gerçekleştiriyorsunuz değil mi?

Kaplumbağanızın suyunu değiştirirken en az 4-5 saat beklemiş, dinlendirilmiş su kullanmanızı öneririm. :ff: Şehir suyu zaten yeterince kireçli ve klorlu olduğundan, dinlendirilmiş su önemli. Suya eklenen gerekli vitamin desteğinide yaparsanız daha iyi olur. :rolleyes:

Su değişimi derken? Zaten bir kısmı buharlaşıyor, arada dip çekimi yapıp su ekleseniz yeter. Sakın tüm suyu değiştirmeyin, suyun dengesini bozarsınız.

Ben suyu rampadan döküyorum, merakla gelip seyrediyor, RO cihazından elde ettiğim suyu 2 gün kadar oda sıcaklığında bekletip döktüğüm için çok sıcaklık farkı olmuyor.

Alışık oldugu suyun sıcaklıgıyla degıstırdıgın suyun sıcaklıgı hemen hemen aynı olmalı kardesm :) dinlendırılmıs ve ılık bır su gerekıyor . Değiştirme esnasında kaplumbaganı suyu dokerken aldıysan sersemlemıs olabılır kaplumbaganı alırken elın de soguk olmaması gerekır elın ılık olabılır. Elınle al eskı suyla bır kaba koy suyu oldugu kadar hızlı degıstır usuye bılır.

benim kaplumbağamın ortancası suyu değiştirdiğimde ilk 30 dk bi ısıtıcının yanında duruyor ama sonradan açılıyor

Cvp: Su değişimi sonrası hareketsizlik

o üşüme kaynaklı sedat. su değişimi öncesi şeffaf damacana veya büyük pet şişede suyu birkaç gün önceden dolu tutarsan hem su dinlenmiş olur hem de ortam ısısına yakın olduğu için hayvanlar üşümez. mesela ben değişim öncesi depozitosuz 19 lt'lik pet şişeye doldurup güneş çıktığında cam kenarına koyuyorum. akşamüstü belli bir ısıya geldiğinde su eklemeleri veya kısmi değişimi yapıyorum hayvanlarda etkilenmiyor böylelikle.

Geri