Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su değişimi

Tosbik2838

Bronz 5 Üye
Katılım
3 Şub 2015
Mesajlar
20
Akvaryumun suyunu sararınca mı değiştirmeliyim? Yoksa sık sık filtre temizliği yapsam yeterli olur mu? Şuan 10 günde bi değiştiriyorum. Suyunda hiç sararma yok. İlk günkü kadar berrak duruyor. Öneriniz?
 
Cvp: Su değişimi

Akvaryum suyunun kalitesi test kitleri ile kontrol edilebilir.
Kullanılan filtre türüne göre de kısmi(dış filtre/sump) ya da belirli aralıklarla kısmi+tam(iç filtre) su değişimi yapılabilir.Bununla birlikte yem artıkları ve dışkılar belirli aralıklarla dip sifonu yardımı ile temizlenmelidir.
Yapılacak değişiklikler arasındaki süreyi,suyun kalitesini düşüren maddelerin yoğunluğu belirler.
 
Cvp: Su değişimi

Hicbir zaman tama olarak degistirilmez ancak suyum 1/3 u en fazla olacak sekilde kismi degisimler yapilabilir
Su kutlesi ve filtre turunu belirtmelisiniz
 
Cvp: Su değişimi

Alisarp' Alıntı:
Hicbir zaman tama olarak degistirilmez ancak suyum 1/3 u en fazla olacak sekilde kismi degisimler yapilabilir
Su kutlesi ve filtre turunu belirtmelisiniz

Konu İçi Ek Bilgi
 
Cvp: Su değişimi

su sararmadıkça tam su değişimi yapılmaz. filtre temizliği kir yoğunluğuna bağlı olarak gün bazında kısaltılabilir. alisarpın dediği gibi 1/3 oranından fazla kısmi değişim yapılmamalı. taban ve su üstü kirler içinde bu miktar değişim yeterli olur. yine bu kısmi değişimde kir oranına bağlıdır. gözle görülür kir yoğunluğu olmadıkça değişime gerek yoktur. buharlaşmaya bağlı su eksilmeleri suyu tazeler. taban kirleri için dip sifonu kullanmak hem asgari oranda su alma hemde kiri randımanlı şekilde alma açısından faydalıdır. üst yüzeyden ise maşrapayı bir miktar yan yatırarak suyu almak kiri de maşrapaya doldurur. bu suyu alıp dökeceğimiz kova temiz olmalı kimyasal ürün kullanılmış olmamalıdır. dip sifonu ile çekimlerde bir miktar kum kovaya dolacaktır. su döküldükten sonra kovada kalan kum içine temiz su doldurularak çalkalanıp boşaltıldıktan sonra kum akvaryuma dökülür ve kum kaybı olmaz.

1/3 oranındaki kısmi değişimin üstünde su almamamızın sebebi su ısısı her ne kadar suyu ortam ısısında damacanada bekletsekte akvaryumdaki ısı değerini düşürecektir. bu hayvan/hayvanların adapte olmasında problem çıkarır. ısıtıcının suyu normal değerine ulaştırmasında süre uzar.
 
Cvp: Su değişimi

Kaplumbağa akvaryumunda tam su değişimi yapılmasında bir sakınca yoktur. Bunlar balık olmadığı için nitrat patlaması falan zarar vermez. Üç ayda bir akvaryumu tamamen boşaltıp iyice yıkayın, mümkünse temizlik için kullanılan alkolle camları iyice temizleyin. Akvaryum içinde mümkün olduğu kadar az taban malzemesi bulundurun.
Berrak bir su istiyorsanız hayvanı başka bir kaba alıp yedirin, yemek bitince yeniden akvaryuma koyun. Asıl pislik yem artıklarının çürümesinden olur. Zaten kaplumbağalar yediğinin yüzde otuzunu kırıntı olarak sağa sola döker.
Bu hayvanların salmonella taşıdığını ve temizlikte kullanılan malzemeleri iyice dezenfekte etmeniz gerektiğini unutmayın. Akvaryum suyunu sağa sola bulaştırmayın. Salmonella 5 yaş altı çocukları rahatça öldürür.
 
Cvp: Su değişimi

Saolun.
Su kütlesi 40 litre. İyi bi iç filtrem var. Mekanik ve biyolojik temizlik yapan. Filtreyi yeni değiştirdim eskisi ses yapıyordu. Ayrıca farkettim ki değiştirtiğimden beri sararma yok. 3 günde bir buharlaşan suyu tazeliyorum. Kokusu falanda olmuyor.
 
Geri
Üst