Aynen dış filtre temizliğiyle birlikte suyu temizlemek gerekiyor bu şekilde uzun bir süre gider.
Dip süpürgesinde en uygunu pompalı olanlar. Bunda resun marka iyidir büyük ve derin akvaryumlarda kullanışlı. İki modeli var biri 1,85 mt. Diğeri 2,10 mt. 2,10 mt. Olanı al. Ben ucundaki yeşil aparatı söküyorum bu şekilde daha iyi çekiyor. Pompa kısmıda kovaya uzandığı için ve pompa içindeki su ağırlık yaptığından kovada sabit duruyor, diğer el boşa çıkıyor. Kiri çekerken bir miktar kumda geliyor. Kova kimyasal değmemiş temiz kova olsun. Ben akvaryuma ait kova aldım. Kovada biriken kumu dökmeden pis suyu boşaltıyoruz. Temiz su doldurup çalkala içinde pislikler varsa açığa çıksın. Bunu da döküp kumu tekrar akvaryuma dökersin kayıp çay kaşığını geçmez. Kumu çekim ile işin bitince yıkayıp akvaryuma dök. Her kova dolduğunda uğraşma. İş bazen iki kovayı geçebiliyor.
https://m.evmanya.com/urun/895748-resun-sc210-akvaryum-dip-temizlik-sifonu?gclid=CIOSmsjYtNECFW4A0wodk-0JQg#accordion-item-installments