Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Değişimi

oguzhanok

Bronz 2 Üye
Katılım
28 Kas 2016
Mesajlar
96
Akvaryumum 130 Lt dış filtre kullanıyorum 2 kaplumbağa var. Su değişimini nasıl yapmalıyım konuyla ilgili daha önce açılan başlıklardan tam su değişiminin gerekli olmadığını kısmi su değişiminin de su kirlendikçe 1/3 oranında yapılması gerektiğini okudum, su da herhangi bir kirlenme görmüyorum koyduğum günkü berraklıkta bu durumda su değişimine gerek yok mu acaba?
 
Suda kirlenme yok ise değişmeye gerek yoktur. Sadece tabanda kir, dışkı vs ve yüzeyde deri parçaları var ise onları alırsın eksilen suyu tamamlarsın. Bu suyun tazeliğini korumasını sağlar. Su sararmaya başladığı noktada artık filtredeki malzemeler işlevini yitirmiştir. O vakit filtreyi temizlersin haliyle suyu da yenilersin. Yeni malzemelerle eski suyu kullanırsan malzemelerin etkisi çabuk tükenir.
 
Cvp: Su Değişimi

Teşekkür ederim Cem bey daha önceki mesajlar ve ilginiz için, Suda kirlenme olmadığında kısmi su değişimine gerek yok yani, tam su değişimini de sadece dış filtre temizliği yaptığımızda yapıyoruz doğru mu anlamışım acaba


Bir de dip süpürgesi alacağım hangisini tavsiye edersiniz hava motoruyla çalışan kendi motoru olan yada manüel kullanılan modeller var birde akvaryum derinliği 45 cm dip süpürgesinin sifonlama bölmesi kaç cm olmalı
 
Aynen dış filtre temizliğiyle birlikte suyu temizlemek gerekiyor bu şekilde uzun bir süre gider.

Dip süpürgesinde en uygunu pompalı olanlar. Bunda resun marka iyidir büyük ve derin akvaryumlarda kullanışlı. İki modeli var biri 1,85 mt. Diğeri 2,10 mt. 2,10 mt. Olanı al. Ben ucundaki yeşil aparatı söküyorum bu şekilde daha iyi çekiyor. Pompa kısmıda kovaya uzandığı için ve pompa içindeki su ağırlık yaptığından kovada sabit duruyor, diğer el boşa çıkıyor. Kiri çekerken bir miktar kumda geliyor. Kova kimyasal değmemiş temiz kova olsun. Ben akvaryuma ait kova aldım. Kovada biriken kumu dökmeden pis suyu boşaltıyoruz. Temiz su doldurup çalkala içinde pislikler varsa açığa çıksın. Bunu da döküp kumu tekrar akvaryuma dökersin kayıp çay kaşığını geçmez. Kumu çekim ile işin bitince yıkayıp akvaryuma dök. Her kova dolduğunda uğraşma. İş bazen iki kovayı geçebiliyor.

https://m.evmanya.com/urun/895748-resun-sc210-akvaryum-dip-temizlik-sifonu?gclid=CIOSmsjYtNECFW4A0wodk-0JQg#accordion-item-installments
 
Yalnız çıkmış ve kuma düşmüş plakalara dikkat et. Bu parçaları çekerse hortum kısmında takılıp kalıyor. Bu sefer içine su doldurup ittire ittire önden çıkarmaya çalışırken vakit kaybediyorsun uğraşması da sinir ediyor.

Olurda pompa kısmı bozulursa sifonun içine komple su doldur. Uçlardan parmağınla bastırıp akvaryuma getir. Ön ucu suya sok pompayı kovaya bırak yine kullanılabiliyor. Ben birkaç model alıp denedim en kullanışlısı bu.
 
Geri
Üst