Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su değişimi

berimsi

Bronz 3 Üye
Küçük bir akvaryumdan 35litrelik (50x35) daha büyük bir akvaryuma geçiş yaptım (kabuk boyu 3,5cm). Hazır su yerine dinlenmiş çeşme suyu kullanıyordum normalde ama akvaryum değişimi planlı olmadığı için elimde o miktarda dinlenmiş su da yok.
Zaten hemen akvaryumun tamamını doldurmayı düşünmüyorum. Suyu her gün bir miktar artıracağım kaplumbagamin alışabilmesi için. Su eklerken yada tamamen su değişimlerini yapacağım zaman çeşme suyu kullanıp metilen damlatsam yeterli temizliği sağlamış olur muyum?
Şuan 10-15 litre kadar su var akvaryumda koyduğum suyun tamamı dinlenmiş olduğu için 5 damla metilen damlattim.

Birde akvaryuma uygun iç filtre önerisi olan var mı? Fiyat açısından hesapli ama performansı iyi bisey olursa sevinirim

5 damla çok. O kadar su için 1 damla metilen yeterli. Yalnız su temiz ise kullanmaya gerek yok.

Suyu birkaç 5 litrelik petşişeye doldurup ışık görmeyen bir yerde tutun.

Şu an filtrenin acelesi yok hayvan daha ufak, o kadar kir yapmaz. İleri dönük 6 cm kabuk boyu sonrası sunsun hj752 alabilirsiniz.

Tam batan model su ısıtıcı olması kaydıyla en az 15 cm su derinliği olmalı.

5 damla çok. O kadar su için 1 damla metilen yeterli. Yalnız su temiz ise kullanmaya gerek yok.

Suyu birkaç 5 litrelik petşişeye doldurup ışık görmeyen bir yerde tutun.

Şu an filtrenin acelesi yok hayvan daha ufak, o kadar kir yapmaz. İleri dönük 6 cm kabuk boyu sonrası sunsun hj752 alabilirsiniz.

Tam batan model su ısıtıcı olması kaydıyla en az 15 cm su derinliği olmalı.
Tamamdır teşekkür ederim cem bey.
Birde silis kum için vitasand dışında önerebileceğiniz marka yok mu?

Bir arkadaşımız farklı bir marka bulmuştu adını unuttum.

Markasız almayın. Bunlar yeterince sterilize edilmediği gibi, petrol artıklarına varana kadar her şey içinde bulunuyor.

Bir dönem mecbur kalıp 10 kg almıştım. Vitasandin 42 kilosundan daha fazla uğraştırdı. Pirinç ayıklar gibi atık temizledim. Yıkayıp sterilize etmesi 2 gün sürdü.

Geri