Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su derinliği

wokwok

Yeni Üye
merhaba benim kaplumbağalarım daha yavru, boyutları 1 tl kadar ancak. geçenlerde su seviyesini 10-15 cm ye kadar yükselttim ve cd kabından kuru alan yapmıştım. ancak su derinliğine ve yeni kuru alana alışamadılar bir türlü. önceden taş vardı üstüne çıkıyorlardı ama cd kabından yaptığım kuru alana çıkmadılar, ve sürekli derin suda boğuşuyor gibi yüzmeye başladılar. yorulduklarını anlayıp suyu tekrar eski (6-7 cm) seviyeye indirdim. sizce 1 tl boyutundaki bir kaplumbağa için uygun derinlik nedir ? ya da taşları yükseltip suyu da o oranda yükseltsem iyi olur mu? taşı daha çok seviyorlar hazır alışmışken ona, taşla beraber mi yükseltsem?

15 cm su derinliği uygun. Ama hayvanlar daha yavru dolayısıyla çabuk yorulurlar. Hayvanların yorulduklarında tutunabilecekleri birşey olmalı. Bu filtre üstü ipek yapraklı bitki yada emsal birşey olabilir.

Suya ısıtıcı koyacağın içinde bu derinlik gerekli. Isıtıcı çalışırken ve tüp sıcakken hava teması camı patlatır. Suya tam batan ısıtıcı alıp tabana yakın yerleştireceksin. Su ısısı 28 derece olacak.

Kuru alanın rampasının en az yarısı su içinde olmalı. Açısı 45 dereceden aşağı olmayacak. Hatta tatlı bir eğim iyi olur. Üstüne halı kaydırmaz koy yoksa hayvanlar tutunup çıkamaz. Kuru alandaki ısıtıcı lamba 31-32 derece aralığında olsun. Bunu bir süre rampaya doğru yaklaştır ısı algısı çıkma isteği uyandırır.

Buna rağmen çıkmak istemezlerse taşları üstüste koyup suyu yine 15 cm olacak şekilde ayarlarsın. Daha yüksek olması daha iyi tabiki. Yalnız taşları iyi yerleştirip sabitle ki kayıp hayvanların üstüne düşmesin.

Cvp: su derinliği

Su yüksekliğinden daha yüksek bir uzunluğa sahip bir kaç yati kökü ile yüzme sırasında dinlenebilecekleri bir dekorasyon oluşturulabilir.Yaralanmaya neden olmaması için yassı hatlara sahip kökü/kökleri kuru alandan suya dalma mesafesinde bir uzaklıkta konumlandırılmalı.

Geri