Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su dibinde uyuma

başak

Gümüş 4 Üye
Muhittin 2 gündür suyun dibinde uyuyor. Yani 2 günde 1 2 defa görmedim ne zaman odaya girsem suyun dibinde uyuyor . Dün gördüm çıktım geri geldim hala uyuyordu cama tıkladım uyanmadı sonra bi daha tıkladım uyandı . Bugün de aynı şekilde devam edince sormak istedim. Resim çektim yükleyemiyorum. Ayrıca herhangi bir hastalık belirtisi yok çok şükür . Yemeğini yiyor , yüzüyor , dibe batıp kum eşeliyor Allaha şükür herşey normal yani . Ama bu su dibinde uyumayı ilk defa görüyorum inşallah birşeyi yoktur.

Cvp: Su dibinde uyuma

Suyun dibinde uyuyor olması endişelenilecek bir durum değil.
Akvaryum suyunuzun yüksekliğine göre dinlenebileceği ya da uyuyabileceği bir platform yapabilirsiniz.
Örnek (Annie'nin Çalışması)

gece kaçta uykuya yatıyor hayvan. uykusunu iyi almaz ise gündüz de uyur. kaçtı boy ölçüsü.

Odontochelys dinlenme sehpası yaptırıcam ipek bitkisi vardı zaten yeni eve taşındık çıkardım bende.
Cem bey akşam 10 11 bazen 12 de uyuyor bu saatlerde ışığı kapatsam da yatmıyor yarım saat bir saat kum eşeliyor sonra uyuyor

Uyuma saati gec benimkiler 18:30 dq artik alistilar uyku moduna geciyorlar ve perdelerini kapatmadan bazilari uykuya bile dalmis oluyor
Bir zamanlayici alin isitma lambasi 7-18:30 UV ampul 10-14 arasi yansin

Zamanlayıcı alıcaktım ama burda bulamadım bulursam hemen alıcam bide 6.30 çok erken değil mi çünkü ben akvaryumun ışığını kapattıktan sonra bi daha odama giremiyorum

Cem bey boyunu az önce ölçtüm boyu 12 cm çok az kalmış 11.30 falan

başak' Alıntı:
Zamanlayıcı alıcaktım ama burda bulamadım bulursam hemen alıcam bide 6.30 çok erken değil mi çünkü ben akvaryumun ışığını kapattıktan sonra bi daha odama giremiyorum

Genel olarak ısıtıcı ampuller hem ısı hem de ışık kaynağı olarak kullanıldığından Alisarp doğada güneşin etkisini yitirdiği saatlere yakın olarak zaman aralığı belirtmiş.Bu kullanımda bir yanlışlık yok.
Odada bulunulduğu sürece boyunca bir el feneri kullanılabilir veyahut akvaryumun bulunduğu odanın ışığı kapatılana kadar akvaryumun üzerine ışık sızdırmayan bir örtü örtülebilir.

hayvan dipte uyuyacak kadar büyük. ama uzun süreli duramayacak kadar küçük daha. tahminen 4-5 saat durabilir. görmediğin bir zamanda çıkıp tekrar inmiştir. hayvanlar büyüdükçe bu süre uzar akşamdan sabaha kadar çıkmadan su içinde durabilir.

erkenden ışıkları kaparsan hayvan birşey göremediği için uyuyacaktır. bu süreyi kademeli olarak uzatırsın. en ufak ışık görmemeli yoksa uyumuyorlar. en ufak derken. loş ışık veren gece lambası veya sokak lambası ışığı gelebilir. akvaryumda etrafı az da olsa seçecek kadar ışık yeterli. misal hayvan yüzerken ışığı kapadığında önüne çıkacak bitkinin gölgesini görebilmeli böylece gözüne dalaşma durumu olmaz.

Anladım teşekkür ederim çok yardımcı oldunuz

Geri