Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su düzenleyiciler

emircat

Yeni Üye
Fotoğraftaki ürünün kullanımı ve gerekli olup olmadıgıyla ilgili bilgi verebilirmisiniz

Ekli dosyalar

• FF4A94A8-9B2B-4F0D-89AF-850A2ADFFCB1.jpeg
    FF4A94A8-9B2B-4F0D-89AF-850A2ADFFCB1.jpeg
    72.2 KB · Görüntüleme: 53
Bu kabuk sertleştirici ürünleri kullanmıyoruz. Bunların gelişime bir faydası olmadığı gibi kabuk üstüne kaplama yapıp kabuğu havasız bırakarak deforme ediyor. Olası mantar enfeksiyonlarında içine hapsediyor.

6 cm kabuk boyu sonrası jbl agil yem kullanırız. Bunun içindeki lizin amino asidi kemik geliştirici özelliğe sahiptir.

Kabuk için eczaneden devit damla alıp süreriz ama bunun için koşullar gerekir. Piramitleşme, yoğun plaka, plaka altına işlemiş kireç mantar sebebiyle daha hızlı plaka açılmasını sağlama amaçlı kullanırız yalnız emilim yapması sebebiyle fazla kullanmayız aşırı doz D vitamini de zararlıdır.

evet kabuğa birişey sürülmedigi hakkında fazlaca bilgi okudum burada cok dogru,paylastıgım ürün kabuga sürülenlerden degil haftalık 5-10 damla suya damlatiliyor buyüzden sormustum kullanılabilitesi varmıdır diye

Suya damlatılan ürünleri tasvip etmiyorum vitaminlerde dahil. Misal vitamin suya damlatıldığında etkisi için fazla damlatmak gerekiyor. Faydası çabuk geçtiği gibi su kalitesini bozmakla birlikte yosun ve algi coşturuyor. Bu gösterdiğin üründe emsal bir etki yapabilir. Eğer suya damlatılıyorsa ve hayvan içerek alıyorsa vitamin tarzı birşey olabilir.

Aldığımız yemlerde eser miktarda mineral ve vitamin var. Ayrıca haftada 1 gün mineral yem verdiğimiz için hayvan ihtiyacını karşılıyor. Bunda sera mineral yada sera carnivor yem kullanıyoruz. Yetişkinliğe doğru tropical biorept veya prodac'ın (yemin ismini unuttum) mineral yemi kullanılabilir

ozaman şöyle sorayım,raffy p nin icindeki mineral yemleri dediginiz gibi haftalık bir gün iki öğün yavruya yedirmeye calisiyorum ama kahverengi olanları,gammarusları deli gibi götüren hayvan mineral yemlere yanaşmıyor bile,sorun ne olabilir,yedirmek icin ne yapmalıyım

Mineral yem içerik itibariyle tatsızdır. Biraz daha serttir. Bundan birkaç tane gammarus içine at, kokusunu alsın. Verirkende ağzına sığacak oranda kırarsan rahat yer henüz gagası yumuşak olduğu için stick yemlerde zorlanacaktır.

Geri