Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su düzenleyicisi ve temizleyici hakkında

asli

Yeni Üye
Katılım
27 Ara 2009
Mesajlar
19
Merhaba arkadaşlar ;

kapluşlarım artık büyüyorlar ve tabiki suları muaazam kirletiyorlar bende biraz araştırma yaptım doğru mu diye size danışmak isterim ;Suyumu ilk değiştirdiğimde klordan arıtmak için ve temiz kalması için Sera Aquatan diyorlar , sonra sudaki dışkı ve kirliliği yok etmek için doğal olan sera reptibioclear yada kaplumbağaşeklinde bloklar var beyaz suya atıyorsun zamanla çözünerek içinde eriyor ve suyu temizliyor bunlar doğru mudur ?
Kullanmam doğru mudur ?
Teşekkürlerimle ;

Edit tubidik: Başlık ve mesajlarda kısaltma yapmayalım.
 
RE: su düzenleyicisi ve temizleyici hk

Aquatanı su değişimi yaptıktan sonra kullanmanız iyi olur özellikle musluk suyu kullanıyorsanız akvaryumda, mutlaka kullanmaya çalışın. Diğerini şahsen denemedim yeterli bir filtrasyonum olduğu için kirlenme pek sorun olmuyor. Ama etki mekanizmasının içerdiği mikroorganizmaların sudaki kirliliğe yol açan maddeleri ve artıkları sindirip parçalamasıyla olduğunu biliyorum, tabi bu da temizliğe katkı sağlayacaktır ama ne derece etkili olur bilemiyorum. Akvaryumunuz ufaksa 20-25 litre gibi pek etkili olcağını sanmam akvaryumdaki su miktarı azaldıkça, su çok daha çabuk kirlenmektedir çünkü. Yine de deneyebilirsiniz tabi ama mutlaka gerektiği miktarda kullanın fazla kullanmamaya çok dikkat edin ve akvaryumunuzda iyi bir filtrasyon sağlayın mutlaka, bu tip ürünlerin yeterli derecede etkili olabileceğini pek sanmıyorum şahsen. Yani sürekli çalışan iyi ve güçlü bir filtreniz olsun mutlaka bunun yanında ek olarak o tip ürünleri kullanın. Umarım yardımcı olabilmişimdir bi nebze.
 
RE: su düzenleyicisi ve temizleyici hk

çok teşekkür ederim evet paludaryum olduğu için içi aslında 20 litre alıyor ama taşını değiştirsem daha fazla alacak şuan tam 20 lt koyamıyorum çünkü.
 
RE: su düzenleyicisi ve temizleyici hk

Akvaryumu büyütmeniz temizlik konusuna bayağ bir olumlu katkı sağlayacaktır, yakın zamanda büyütme imkanınız varsa bence en iyisi olur. Rica ederim.
 
RE: su düzenleyicisi ve temizleyici hk

Akvaryumumun haftada bir serum inceliğinde bir hortumla dibine çökmüş tüm dışkı ve yem artıklarını temizliyorum ve üstüne su ilave ediyorum. Bulunduğum yerdeki suyun kireç oranının düşük olduğunu biliyorum, ayrıca kaplumbağalar ve akvaryumum için kullanılan su en az üç gün önce doldurulmuş ve dinlendirilmiş su oluyor..
 
RE: su düzenleyicisi ve temizleyici hk

Güçlü bir filtre olmalı... Ve de ara ara dip temizleyicisinme başvurulmalı... Elle pompalılar var ucuz olanlar, suyu boşaltıyor ve dibi süpürüyor.. ama sanırım elektirikli mi pilli mi ne varmış o suyu çekmeden süpürüyormuş... Akvaryum küçük olduğu için son önerimi yapamayacağım malesef ki... Akvaryumu büyüyünce su miktarı artacaından kirlenme azalacaktır.. Ama kaplumbağa daha da büyüyünce En sağlam çare olan dış filtreyi önereceğim... Ben sahsen kullanmayı düşünüyorum.. En güçlüsü... Ama sesi de çok..
 
RE: su düzenleyicisi ve temizleyici hk

çok teşekkür ederim paylaşımlar için arkadaşlar eşim dayanamayıp dış filitre almış :) şimdi 5 günde bir temizliyoruz tamamen normalde 2 gündü:) eşim neyseki çok düşkün en çok o temizliyor bu arada 1 ay da 3 cm büyüdüler canım kapluşlarımm benim sesleri yok ama ben eminim sevildiklerini anlıyorlar keşke diğer arkadaşlarıda bu sevgiyi alabilseydi çok kötü durumdalar ve büyüyemiyorlar.....:(((( bu arada çok dış filitrem çok sessiz çalışıyor ??
 
RE: su düzenleyicisi ve temizleyici hk

Sessiz çalışması normal endişe etmeyin onun için.

Temizlik konusunda 5 gün çok kısa bir süre bu da sanırım akvaryumunuzun ufak olmasından kaynaklanıyor. Yeterince büyük ve dış filtresi olan bir akvaryumda tamamen su değişimi normalde 3-4 ayda bir yapılır. Suyu çok sık değiştirmek sudaki dengenin de oturmadan bozulmasına neden olur. Bu yüzden bence madem dış filtre de edindiniz, en az 80-100 litrelik bir akvaryuma geçin o zaman çok daha rahat edersiniz ve en az 2-3 ay su değişimi yapmazsınız. Dış filtreden daha ucuza alabilirsiniz zaten o büyüklükteki bir akvaryumu. Bence zaman kaybetmeden yeni ve büyük bir akvaryuma geçin rahat edin derim. Verdiğim linkler temizlik ve su döngüsü ile ilgili, neden su değişiminin çok sık yapılmaması gerektiği ile ilgili daha detaylı bilgi verecektir size.

mailto:/forum/azot-dongusu-t-911.html

mailto:/forum/su-degisimi-t-1443.html

mailto:/forum/dis-filtreler-t-910.html

mailto:/forum/dis-filtre-mi-yoksa-ic-filtre-mi-t-569.html
 
Geri
Üst