Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su hep bulanık

aytekingoksoy

Platin 4 Üye
aldığımda silis kumları önce iyice baya bi sıcak suda ovdum yıkadım falan sonra suyun dolmasını bekledim herneyse su tazyikli vurunca tekrar çamur oluyodu yavasca doldurdum camuru falan gitti. Aradan 3-4 gün geçti su tekrar çamur gibi kaplumbağaları göremez oldum. Metilen mavisi falanda damlattım ama yok yani su değiştim biraz açıldı. Kumla alakalı sorun var heralde. Akvaryumu kumsuz kullansam ne gibi bi zararı olur. Yani kumu sadece dibi kapatacak kadar kullansam falan. Hem temizlik daha kolay olmazmı hemde salınım olmaz pislikler tutunmaz

Bende de aynı sorun olmustu. Heralde kumlar havalanıyor. Ondan bulanıyor galıba su zamanla temızlenıyor.

Kaynar suda kumu bir gun metilen damlatip bekletmeliydiniz kum yikanmis yani markali kum mu ?
Iyi temizlenmedigi icin boyle oluyor buyuk ihtimalle

Cvp: su hep bulanık

bekletmedim de 34akvaryum dan silis kum söyledim deniz kumuna benziyor işte silis kum yani markasını bilmiyorum.

bundan kum

Bunun icinde biraz buyuk taslar oldugu icin ayrica sikintili ama vitasand bile en az 1 gun bekletilip sicak suda defalarca kez ovalanmaliyken bu kum ilk once bir gun suda bekletilip metilen dokulup sonra tekrar defalarca kez ovulup su doldurulmali taki doldurdugunuz su seffaf olana kadar tekrar tekrar ovalanmali

en az 6-7 defa su içinde iyice yıkanmalı. vitasand değilse daha fazla. leğen içinde 4-5 kilo şeklinde azar azar yıkanırsa daha kolay temizlenir. son doldurduğunda karıştırıp bulanıklığa bakarsın geçmiş ise öyle koyarsın. akvaryum içine koyduğuna göre hayvanları başka bir yere alıp akvaryum içinde yıkama yap kumu iyice karıştırıp suyu boşalt temiz suyu yavaşça ekle. önceden temizlediğin filtreyi içine koyup çalıştır kalan bulanıklık filtre ile gitsin bir kısmı da tabana iner arada süngeri temizlemeyi unutma.

dün gece 2 saat boyunca metilen mavisi bide suyla tencerede kumu 2 saat boyunca kaynattım hem kaynattım hem kavurdum. Su sarıdan yeşile döndü metilen mavisinden olsa gerek :D şuan bi bulanıklık yok zamanlada oluşmaz inşallah 2 tnede midye koydum suya hiç yüzlerine bile bakmadılar millet saldırıyo yiyo falan diyoda hiç umursamadılar bile :D bakalım belki başka hayvanda eklerim yengeç falan

kumu kaynatmana gerek yoktu sıcak su altında bulanıklık gidene kadar yıkayıp metileni sonra koyacaktın. metilen alkol bazlıdır. sıcağa gelmez, çabuk uçar ve pişip rengi yapışır. metilen normal suda kullanılacak. özellikle bitkilerde. kaynattığına göre dökmene de gerek yokmuş. bulanıklığı içindeki pislikler yanında ince silis toz zerreleri yapar. bulanıklık yoksa sorun yok.

midyeleri şu anda taş parçası olarak algılamış olabilirler hareket ettiklerinde bakarsın bir süre geçsin. yengeç koyma. hareketlere karşı saldırma güdüleri var.

Sanirim kaynar suya benim yanlis bilgilendirmem yuzunden koydunuz ozur diliyorum

Geri