Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su ısısı 21 - 22'lerde

azrael

Gümüş 5 Üye
Merhaba.

200 watt su ısıtıcım havaların soğuduğu ana kadar -2hafta öncesine kadar- 28 dereceye ayarlıydı. Fakat şu an su ısısı 21 - 22'lerde geziyor. Termostatı çalışmasına rağmen ısıtmaya yetmiyor. Isı kaybını önlemek için akvaryumun üzerini kapadım fakat yine de bir şey değişmedi.

Kaplumbağam gündüzleri kuru alanda, geceleri ise suyun içerisinde uyumayı tercih ediyor. Bu nedenle su ısısında çok titizim. 22 derece sizce bir sorun olur mu? Ya da önerileriniz nelerdir?

Teşekkür ederim.

Cvp: Su ısısı 21 - 22'lerde

Dış alan soğuk olduğunda, termostatın gösterdiği rakama ulaşması güç olabiliyor. Benzer durum bende de oluyor. Sıcaklığın sabit 28C de olması gerekli. Onun için termostat derecesini 30-32 lere çıkarıyorum ki 28 i ancak bulabilsin. Havaların ılıman olduğu durumlarda bu problem olmuyor.

Az önce ben de öyle yapmaya karar verdim. 32 dereceye ayarladım. Bakalım bir süre gözlemleyeceğim. Yetmezse 34'e alırım. Su altı yatağı hemen ısıtıcının yanında zaten.

Su ısısı 26-28 derecelerde olmalı. Düşük ısı hareketlerin yavaşlamasına, hastalığa yada kış uykusuna geçişe sebep olabilir. Belkide ısıtıcı arızalıdır. 28 dereceye ayarlı ısıtıcı suyu en soğuk havada 25-26 derece yapar. Bu kadar düşmesi mantıklı gelmiyor. Isıyı artırıp tekrar bakın ama bence arıza var.

AEK' Alıntı:
Su ısısı 26-28 derecelerde olmalı. Düşük ısı hareketlerin yavaşlamasına, hastalığa yada kış uykusuna geçişe sebep olabilir. Belkide ısıtıcı arızalıdır. 28 dereceye ayarlı ısıtıcı suyu en soğuk havada 25-26 derece yapar. Bu kadar düşmesi mantıklı gelmiyor. Isıyı artırıp tekrar bakın ama bence arıza var.

Bence de arıza var. Zira az önce ısıtıcıyı 34 dereceye ayarladım, ve de hemen yanına ısıyı ölçmek için derece yerleştirdim. Yaklaşık 15 dakikadır çalışıyor ve derece 23 - 24'lerde. Minimal derecelerde çalışıyor olsa gerek. Muhtemelen arızalı.

suyunuz kaç litre ? 200 lt üstü ise performans sağlamaz. düşük ise ısıtıcı bozuk. 15 dakika netice vermez. takip edin. bu seferde çok ısınmasın.

Bende de tersi bir durum söz konusu. Lojmanda oturuyorum ve evim çok sıcak oluyor. Bu yüzden ısıtıcının ayarı 26°C da olmasına rağmen akvaryum sıcaklığını sürekli 30-31°C (son 10gündür) okuyorum. Isıtıcının çalıştığını çok nadir görüyorum. Bu sıcaklık değerleri sıkıntı oluşturur mu?

30 üzerine çıkmasını önermem. Metabolizmayı çok hızlandırır. Ayarı 24 dereceye çekin bence. Bende bir türlü ısı düşüşü sağlayamadım. Ama 29 derecede sabitledim.

Arkadaşlar ne yapsam su ısısını arttıramadım. 200 watt'lık ısıtıcıma ilaveten 100'er watt iki adet ısıtıcı daha aldım. Toplamda 400 watt olmasına karşın 1 derece bile artış göstermedi. Ben de çareyi su seviyesini düşürmekte buldum. Suyu yarı yarıya boşalttım. Şu an 26 derecede.

Zaten kaplumbağam henüz bebek. Su seviyesi şu an onun için ideal. En azından kışı bu şekilde geçirsin. Hasta olmaktansa biraz daha sığ bir suda yüzmesini tercih etmeliyim.

su zor ısınır zor soğur. Büyük bi akvaryum varsa ve beton gibi birşeyle temas kuruyorsa o suyu zor ısıtırsın biraz..

Neyse ki su seviyesini düşürerek sorunu çözdüm. Şu an ısı 29 derecede. Kapluş gayet mutlu. Elektrik faturası gelince ben de onun kadar mutlu olabilecek miyim bilmiyorum artık. :)

Elektrik faturası artışına hazır olun. Benim faturam bir ayda korkuç yükseldi. Bunun sebebi kesinlille sürekli devreye giren ısıtıcılar.

sizin akvaryum kaç litre merak ettim. 400 w bayağı bir su ısıtır.

cem' Alıntı:
sizin akvaryum kaç litre merak ettim. 400 w bayağı bir su ısıtır.

200 litre. Fakat üzeri açık ve odada hiçbir ısıtıcı yok. Haliyle de suyu ısıtmak bir hayli zor.

anladım. su ısınıp dengeye gelince o bozuk olanı çıkarın öyle bir deneyin. alt kısım betona geliyorsa boşaltığınız bir zaman pembe straforlardan koyabilirsiniz. veya yan kısmı duvara yanaşıksa araya. üzerine de küçük bir kısmı hava alacak şekilde plastik vb bir tepsi koyarsanız geçici de olsa çözüm olabilir. yada tepsiyi ortaya alıp diğer kısmı havlu ile kapatabilirsiniz.

Geri