Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su japlumbağamın kabuğu neden böyle oldu

Nilay36

Bronz 5 Üye
Katılım
24 Haz 2018
Mesajlar
22
15 gün falan önce 2 kaplumbağa aldım. İkiside çok küçük yavrular daha. Bi kaç gün önce kaplumbağanın kabuğunin rengi solmaya başladı ve daha sonra sanki kabuğunun yeşilleri bozuluyor. Anlamadım neden böyle olduğunu. Bilgisi olan varmı


Resim atiyorumda dosya yüklenmiyor
 
www.hizliresim.com üzerinden yükleyip forum yazan linki yükle.

Isıtıcı lamba kullanıyor musun ?
 
Cvp: Su japlumbağamın kabuğu neden böyle oldu

https://i.hizliresim.com/6NrAg3.jpg.  Evet kullaniyorumda ama kabuğu bozulan kaplumbağam pek hoşlanmıyor kuruda kalmaktan diğer kaplumbağam daha çok kuruda kabuğunu kurutuyor


Resim yükledim. Neden böyle ola bilir?
 
Cvp: Su japlumbağamın kabuğu neden böyle oldu

https://i.hizliresim.com/BzvqD9.jpg
 
Kaplumbağa suda sürekli durduğunda kabuğu, yosun, alg ve gıda artıklarına maruz kalır. Alg, mantar ve yosunlar sulu ortamda çoğalırlar. Kuru alanda ısıtma lambası kullanmamızın sebeplerinden birisi de ısıtma yanında kabuğu kurutmadır. Kuruyan kabukta bu oluşumlar barınamaz. Mantar iyi steril edilmemiş bir ürün akvaryuma konduğunda geçer.

İkincisi suyu ve akvaryumu düzenli temizle. Pis su kabukta kir oluşumu yanında göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

Hayvanlara ait olmak üzere orta sertlikte bir diş fırçası edin. Fırçayı ıslatıp üstüne karbonat tozu yada sofra tuzu döküp yavaşça bastırmadan ovala. Dikkat et göz ve derisine temas etmesin. Sonra akvaryumdakine emsal sıcaklıkta su ile durula. Akvaryuma koy.

Bu hayvanlar için kuru alan zayıf nokta yani tehdite açık; su ise güvenli alandır. Ortam hareketli ise çıkmak istemez. Mümkün olduğunca öğle saatlerinde uzak durulmalı gerekirse oda kapısı kapatılmalı. Kapı önündeki hareket dahi suya kaçması için yeterli. Diğer taraftan bir ikinci kaplumbağa olması hayvanı rahatlatır. Birbirlerine bakarak birşeyler öğrenmeleri kolaylaşır.
 
Cvp: Su japlumbağamın kabuğu neden böyle oldu

Evet suyu düzenli olarak değiştiriyorum kirlenince. Benim zaten en zayif noktam kirli su. Diger kaplumbağam yani Lili Suziden küçük ama o hiç korkmuyor kuru alana çıktığında hatta okşuyorum bile:). Ama Suzi çok korkak ve kuru alana arkadaşı çıktığında bazen bakıp çıkıyor. Bugün Suzinin kabuğunu fırçaladım ama kabuğundan hiç bişey çıkmadı . Kafasında deri çıkmış ben başta zan ettimki beıki büyüyor diye mi kabuğu bozuluyor acaba. Hiç böyle durumla karşılaşmadımda önce. Peki zamanla düzelirmi ypksa dahada çoğala bilir?
 
Ara çizgiler temizlendi mi ? Fırçalamadan sonra yıka ve peçete ile kurulayıp biraz yakından bir resim daha çekip atabilir misin ? Plaka altına işlemiş olanlar plaka atılmadan çıkmaz.

Bu hayvanlar büyüdükçe plaka değişimi gibi eski deriyi de atar. Haricen uv lamba altında çok durma veya A vitaminini fazla alma da deri değişimini artırıcı etkiye sahiptir.
 
Cvp: Su japlumbağamın kabuğu neden böyle oldu

Fırçaladım ve çektim resmini. Yosun falan hiç bişey. https://i.hizliresim.com/EDg6R8.jpg


https://i.hizliresim.com/WD09GY.jpg resimlerini attım baka bilirsiniz. Bide Kaplumbağam erkek mi acaba? Kuyruğu uzunda
 
Hayvan ufak daha 10 cm kabuk boyuna doğru cinsiyet anlaşılır.

Bu hayvan senden habersiz çıkıyor kuru alana. Kabukta pigment solması lamba altında yoğun ısıya maruz kalma sonucu oluşur. Sorun değil üst plaka atıldığında alttan sağlıklı pigment rengi ortaya çıkar.

Hayvan büyüyor çizgi araları genişlemiş. Hasta hayvanda boy uzaması durur.

Eczaneden devit damla alıp haftada bir kabuğu peçete ile kurutup bir iki damla damlatıp parmağınla yay ve 5-10 dakika kuru bir yerde beklet sonra peçete ile kalanı silip akvaryuma koy. Fazla yapmaya gerek yok hayvan strese girmesin.

Kabuk jeli sakın kullanma o zararlı.

Lamba ısısı 32 dereceyi geçmemeli. Hayvanı ikame kibrit kutusu yada o ayar birşeyi lamba altına koy. Üstüne cam derece yatır yarım saat sonra bak 32 olacak noktaya göre mesafe ayarlarsın.
 
Cvp: Su japlumbağamın kabuğu neden böyle oldu

Korku meselesını bende yasıyordum suan korkan sadece 1 kaplumbaga kaldı ben o sorunu  bıraz ac bırakma ıle cözdum (  parmagımı bıraz ıslatıp  yemı suyla parmagımda kalmasını saglıyorum  ve sudan 1 cm kadar yukarda tutuyorum  yemı - nezaman aclık korkudan agır bastı ::D o zaman gelıor alıyor ::D 5-10 yemlemden sonra farkı goreceksın sen odaya gırdıgınde ::D bu sefer sana sana yuzuyorlar ::D tek sıkıntı  parmakta yem  olsun olmasın  kaplumbayı almak  ıcın fln  elını soktugunda  dırek azını acarak gelıor ::D gercı ısırdıgıda bısey deılde genede CEM ustaya sormak lazım :D


kabukta beyazlama mantar  olayı bende var cunku  benm sebebı belı  kaplumba korkudan sudan cıkmıyor ben odaya gırınce köşeye saklanıor  dıyer hepsı rahat gezıyor dıyerlerde bısı yok korkanda  oluyor kabukta beyaz lekeler
 
Geri
Üst