Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su kablumbağası ve diğer balıklar??

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ser_karabulut

Yeni Üye
Katılım
7 Haz 2009
Mesajlar
9
[/u]selam arkadaşlar, size bir sorum olacaktı acaba; su kablumbağası akvaryum balıklarıyla bir arada sorunsuz yaşar mı ? bu konuda bilgisi olan arkladaşlardan yardımlarını bekliyorum
 
Kaplumbaganiz ne oldugunu bilmiyorsa balik bir kac saat yasar taki kaplumbaga acligini hissedene kadar o zaman baligi yer. Tabi bu bizim turlere mahsus birsey iyi yuzemeyen kaplumbagalar baliklarin pesinde kosmazlar.
 
Hiç bir balık türü bir su kaplumbağası ile beraber uzun süre yaşayamaz ki zaten yaşamaması da gerekir. İki hayvanın sağlığı için böyle olmalı. Her türlü ihtiyaçları birbirinden farklı olan hatta doğada kaplumbağalara yem olan balıkların akvaryumda beraber bakılmalarında hiç bir mantık da yoktur, bir eve kedi ile bir tane de muhabbet kuşu alıp ikisini de aynı odaya salıvermekle aynı şey kalumbağa ve balıkların bir arada bakılması. Yani hiç denemeyin bile derim. Forumda zaten daha detaylı bilgi de mevcut konu ile alakalı.
 
Baliklarla yasayan su kaplumbagalari var, baliklar umurunda olmuyor bunlar iyi yuzemeyen ve bitkisel beslenen kaplumbagalar yillardir kaplumbagasinin yanina balik koyupta tum baliklari sapa saglam olan insanlar var. Bizim turlerle baliklar bir arada yasayamaz aslinda kaplumbaganin karakterinede bagli birsey.
 
Otçul beslenen bir kaplumbağadan balığı yemesini beklemek gibi bir saçma bir şeyi kimse düşünmez zaten. Ben genel durumu özetledim yukarda, kırmızı yanaklarla beraber yaşayan balıklar da vardır tabi ama önemsenmeyecek kadar az sayıda. İstisnalar her durum için söz konusudur ancak genel kaideyi bozmazlar.
 
Ben su anlamda soyledim su kaplumbagalariyla baliklar kesinlikle yasamaz deniyor hep. Burada kirmizi yanaklar hakkinda bahsedildigini tabiki biliyorum ama digerleride su kaplumbagasi etcil olupta baliklara dokunmayan kaplumbagalar var ilk basta yakalamaya calismis ama yuzemedigi icin pes etmis kaplumbagalar yanindaki baliklarla beraber yem yiyen kaplumbagalar hatta snappinglerin yaninda bile yillarca yasayan baliklar var. Ben bu yuzden su kaplumbagasi baliklarla yasayamaz sozune inanmiyorum. Ancak trachemyslerle baliklar beraber yasayamaz sozune katilirim, bu yuzdende bizimkiler diye belirttim.
 
bence denememek en doğrusu.Büyük risk alırsınız ve o balığa da zarar vermiş olursunuz.
 
Ne türden olursa olsun etçil bir su kaplumbağası ile normal bir balık bir arada uzun süre yaşayamaz. Yaşayanlar olabilir yukarıda da belirttim istisnalar kaideyi bozmaz, kaç tane yaşayan ve yaşayamayan örnek gördünüz bilmiyorum ama genel anlamda dünyadaki örnekleri araştırıp incelerseniz yaşayanların oranının kayda değer olmadığını, onların yaşamasının da genelde ya kaplumbağalardan ya da balıklardan dolayı kaynaklanan bir sorundan dolayı (balıkların kaplumbağaya göre çok büyük olması, kaplumbağanın herhangi bir fiziksel yetersizliğinin bulunması vb. ) olduğunu görürsünüz. Yani hep kaplumbağalar ve balıklar beraber yaşayamaz denmesinin doğruluk payı vardır emin olun. Şahit olduğunuz olumlu örneklerin yanında sayısız olumsuz örnek de var, araştırdığınızda bu konuyu daha detaylı olarak o zaman siz de göreceksiniz bunu.
 
Ya hayir bunlar birkaç olmadigi için öyle dedim. Trachemys türlerinden birkaçi var bu yüzden trachemyslerde yasar diyemiyorum. Burada kinosternon baurii, sternotherus odoratus ve clemmys gutata besleyenler hep kaplumbagalarinin yanina süs baliklari koyuyorlar yemedikleri için. Birkaçi olunca zaten yasar denmezki umarim bu açiklamadan sonrada demek istedigimi anlarsiniz.
 
Demek istediğinizi zaten anladığım için yukardaki mesajı yazdım aynı mesajı da tekrarlamaya gerek duymuyorum anlaşıldığını düşündüğüm için. Ordakileri değil dünyadaki genel örnekleri esas alarak yorum yaparsanız yukarda bahsettiğim sonuca ulaşırsınız. Sadece orada yok kaplumbağa besleyenler bunu unutmamak gerek her konuda sadece orayı örnek almadan önce.
 
aragorn' Alıntı:
Demek istediğinizi zaten anladığım için yukardaki mesajı yazdım aynı mesajı da tekrarlamaya gerek duymuyorum anlaşıldığını düşündüğüm için. Ordakileri değil dünyadaki genel örnekleri esas alarak yorum yaparsanız yukarda bahsettiğim sonuca ulaşırsınız. Sadece orada yok kaplumbağa besleyenler bunu unutmamak gerek her konuda sadece orayı örnek almadan önce.

Ben Hollandada yasadigim için ve genelde ingilizler dogru bilgiyi almak için hollanda forumlara girdikleri için burayida örnek veriyorum. Ingiliz forumlarindan kaçip hollanda forumlarindan yardim isteyen kisiler yasadiklari yerde çok degisik oldugunu ve bizim besleme teknigimizi daha cazip bulduklarini söylüyorlar bu yüzden hem burada yasayip gördügüm için burayi örnek veriyorum. Almanya veya ingiltereyi örnek veremem çünkü orada nasil beslendigini hem görmüyorum hem okumuyorum. Bu yüzden burayi örnek almam normal degilmi. Her insan yasadigi yeri örnek alir ben ne kadar konusursam konusayim hepsi bosa çünkü üyeler yine oranin beslenme örnegini uygulayacak.
 
aslında böyle bir niyetim yok! sadece merak edip aydınlamak istedim. cevap veren tüm dostlara teşekkür ediyorum.
 
Besleme ile konunun alakası yok, konu balıklar ile kaplumbağaların bir arada bakılması başlıktanda anlaşıldığı gibi bunu belirteyim ilk önce. Bulunduğunuz yerden örnek vermek ayrı bir şey dünyadaki genel durumlara göre sonuç çıkarmak ayrı bir şeydir. Ben örneklerden değil istatistiksel verilerden bahsediyorum. Tüm dünyadaki kaplumbağa ile balıkların bir arada olduğu durumlara bakarsanız yukarda dediğim sonuca ulaşırsınız. Burda bahsettiğim şey öznel bir şey değil yani. Başka yerleri örnek verin demiyorum zaten sadece dünyadaki genel durumlara göz atın diyorum bu konuda da başka yerlerde nasıl beslendiğini nasıl bakıldığını bilmiyorum diyorsanız biraz araştırma yaparak hepsine de ulaşabilirsiniz. İnternetten bilgi edinebilmek için aradığınız şeyi bizzat görmeniz gerekmiyor bildiğiniz üzere. Üyeler her konuda kendi akıllarına yatan, mantıklarına cazip gelen ve istedikleri şeyi uygulamakta da özgürdür bunun içinde kimseyi eleştirip yargılamak doğru olmaz. Beslenme ile de konunun ilgisi olmadığını belirtiyim yeniden tabi canlı yem olayını uygun görüyor ve balıklara ''yem'' olarak bakıyorsanız o ayrı konu burda da tartışmamıza gerek yok. Ben size orayı örnek almayın demiyorum, sadece oradaki şeyler hakkında değil dünyadaki örnekler hakkında da bilgi edinin diyorum bunun için de illa ki oralarda yaşamanız gerekmiyor zaten, umarım bu sefer anlaşılmıştır anlatmak istediğim.

Biz teşekkür ederiz öyle bir düşünceniz olmaması da güzel ve doğru zaten. Konu sonuçlandığına göre ve benzer konular da forumda mevcut olduğu için konuyu kilitliyor ve arşive kaldırıyorum. İyi paylaşımlar.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst