Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

su kağlumbağamın kabuğundaki beyaz lekeler

selintsn248

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar bi tanıdığımız tatile gittiği için uzun süre kaplumbağalarını bize bıraktı 3 gündür bizdeler sularını değiştirdim yemlerinide yiyorlar ama bu sabah büyük olan kaplumbağanın kabuğunda şeffaf tabakakımsı şeyler oluşmaya başladı sanki belki birikintidir diye diş fırçasıyla temizlemeye çalıştım ama bastırmak istemedim acaba hafifçe bastırmalımıydım yada bir hastalık belirtisi olabilirmi kabuğunun en orta kısmında arka arkayalar bide üstünde çok küçük yeşilimsi bişey var yosun olabilirmi ? yardım eder misiniz lütfen.

mailto:/aGl34d][img]https://i.hizliresim.com/aGl34d.jpg[/url]* 
aGl34d.jpg
[/url]*

Foruma hoş geldin. Boş akvaryum verip gitmişler. Isıtıcı lamba verdiler mi ? Kuru alanı var mı ? Su oranı çok az. Hayvan kuru alana çıkıp lamba altında kabuğunu kurutmalı ki üstünde organizma oluşmasın. Alan yok ise bir tane pürüzsüz bir taş yada cd kabından kuru alan yapılabilir. Youtube da yapılış videosu var. Üzerine de kıskaçlı yada deveboynu lambaya eski tip soft armut ampul 40-60 W takılıp kullanılacak. Kuru alan 32 derece olacak.

Hayvanın plakaları çıkıyor. Büyürken eski plakalar üstüste birikip atılır.

Yalnız hayvanda mantar var. Islak diş fırçasına tuz döküp yavaşça ovalayıp duruladıktan sonra peçete ile kurulayıp. Kulak pamuğu ile baticonu sürüp 10 dakika kuru bir yerde beklet. Sonra peçete ile silip akvaryuma koy bunu her gün yapacaksın.

Ellerini bol sabunla iyice yıkamayı unutma.

Cvp: RE: su kağlumbağamın kabuğundaki beyaz lekeler

cem' Alıntı:
Foruma hoş geldin. Boş akvaryum verip gitmişler. Isıtıcı lamba verdiler mi ? Kuru alanı var mı ? Su oranı çok az. Hayvan kuru alana çıkıp lamba altında kabuğunu kurutmalı ki üstünde organizma oluşmasın. Alan yok ise bir tane pürüzsüz bir taş yada cd kabından kuru alan yapılabilir. Youtube da yapılış videosu var. Üzerine de kıskaçlı yada deveboynu lambaya eski tip soft armut ampul 40-60 W takılıp kullanılacak. Kuru alan 32 derece olacak.

Yalnız hayvanda mantar var. Islak diş fırçasına tuz döküp yavaşça ovalayıp duruladıktan sonra peçete ile kurulayıp. Kulak pamuğu ile baticonu sürüp 10 dakika kuru bir yerde beklet. Sonra peçete ile silip akvaryuma koy bunu her gün yapacaksın.

Hoş buldum ısıtıcı lamba vermediler ama kuru alanı var bende suyun az olduğunu düşündüm ama uzun süredir onlarda olduğu için bende demekki öyledir diye dokunmadım kıskaçlı lambayıda birazdan koyacağım ve tuz ile batikonuda her gün süreceğim çok teşekkür ederim :)

selintsn248' Alıntı:
cem' Alıntı:

Hoş buldum ısıtıcı lamba vermediler ama kuru alanı var bende suyun az olduğunu düşündüm ama uzun süredir onlarda olduğu için bende demekki öyledir diye dokunmadım kıskaçlı lambayıda birazdan koyacağım ve tuz ile batikonuda her gün süreceğim çok teşekkür ederim :)
bide bir şey soracağım size kıskaçlı lamba süreklimi kalıcak yoksa süresi varmı bide 70w var ama fazla mı olur bir zararı olurmu  ?

mailto:/r25Ea1][img]https://i.hizliresim.com/r25Ea1.jpg[/url]* bide son birşey daha soracağım şu beyaz noktalı kısım mantarmı oluyor ?

Lamba günde 12 saat yanar. Ne zaman çıkacağı belli olmuyor. Biz zamanlayıcı kullanırız kendi açılıp kapanır.

Lamba max ne kaldırıyorsa 40-60 W o limitin üstüne çıkılmamalı. Daha güçlü ampul daha güçlü enerji çekip kabloyu aşırı ısıtıp eritebilir.

Kuru alan 32 derece olacak. Dereceyi hayvan kadar bir yükseltiye yatırıp yarım saat bekledikten sonra bakıp mesafe ayarını ona göre yaparız. Bauhausta ecolite halosoft 42-52 W satılıyor. Yada GE, wiselite markaların 40-60 W var. Tercih soft ampul. Camı buzlu gibi olan.

Hayvanın son resmi hangisi ?

Cvp: RE: su kağlumbağamın kabuğundaki beyaz lekeler

cem' Alıntı:
Lamba günde 12 saat yanar. Ne zaman çıkacağı belli olmuyor. Biz zamanlayıcı kullanırız kendi açılıp kapanır.

Lamba max ne kaldırıyorsa 40-60 W o limitin üstüne çıkılmamalı. Daha güçlü ampul daha güçlü enerji çekip kabloyu aşırı ısıtıp eritebilir.

Kuru alan 32 derece olacak. Dereceyi hayvan kadar bir yükseltiye yatırıp yarım saat bekledikten sonra bakıp mesafe ayarını ona göre yaparız. Bauhausta ecolite halosoft 42-52 W satılıyor. Yada GE, wiselite markaların 40-60 W var. Tercih soft ampul. Camı buzlu gibi olan.

Hayvanın son resmi hangisi ?

ikisinide bugün çektim diğeri suda olduğu için bulanık gözükür diye su dışındada çekip atayım dedim emin olmak için

İlk resimde flaş yansımış onu mantar sandım.

Hayvanın üst plakaları açılmış. Ucu düz cımbız ile o açılmış plakaların altına doğru tek ucunu sokup yavaşça içeri doğru ittir. Plaka yeriyle açılıp çıkar. Açılacak plakalar belli zaten. Kenarları açılmayanları zorlama. O beyaz noktanın olduğu plakayı açtıktan sonra fırçalayıp temizle. Plaka altında duruyor. Kireç birikmesi de olabilir. O gittikten sonra sorun kalmaz.

Cvp: su kağlumbağamın kabuğundaki beyaz lekeler

sizin dediğiniz gibi plakları çıkarttım hemencicik çıktılar altında beyazlıklar kaldı sanırım altında yosunda tutmuş diş fırçasıyla fırçaladım bazıları çıktı fakat fotoğraftakiler geçmediler ne yapabilirim acaba ? mailto:/VMQJWj][img]https://i.hizliresim.com/VMQJWj.jpg[/url]*

Onları ısıtma lambası altında durup kurutarak toparlar. Çıkmaları yakındır, o plakalar ısıdan gerilip açılınca çıkarırsın. Çıktıklarında bir tur ıslak diş fırçasına tuz döküp ovalarsın.

Geri