Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kalitesi için yardım talebi hk.

Su akışı aşağıdan yukarıya. Önce 2 kademeli mekanik temizleme sağlayan 4 adet süngerden geçiyor su. Sonra aşağıdan yukarıya 1. gözde 800 gram zeolit, 2. gözde lav taşı ve üzerinde etkisi geçmiş nitrat süngeri (elyaf amaçlı), 3. gözde substrat, seramik halka ve üzerinde 4 adet sera crystal clear(su akışı hızlı olsun diye 6 adet koyabilecekken 4 adette bıraktım), 4. gözde seramik halkalar, substrat ve sera siporax üzerinde nitrat süngeri (2 adet yeni sünger) mevcut. Suyu 2/3 oranında sera aquatan ve 1/3 oranında sera toxivec ile düzenledim. ( su düzenleyicisi malzemeleri musluk suyundaki klor ve diğer metal içerikleri yok etmek için kullanıyorum çünkü musluk suyu kullanmak zorundayım İstanbul suları klorlu oluyor)
Aslında musluk suyunu akvaryuma uygun hale getirmek için henüz uygulama fırsatı bulamadığım bir fikrim var. Bina girişi üçlü filtre diye geçen filtrelerden alıp ilk bölmesini sediment filtre, diğer ikisini ise hindistan cevizi bazlı aktif karbon şeklinde düzenleyip filtre çıkışına bağlanan bir hortumla akvaryumu doldurmayı düşünüyorum. Ben 100 litre suyu değiştirirken kan ter içinde kaldım, sizin çektiğiniz çileyi hayal bile edemiyorum. Bu sistemi deneyip başarılı olursam size de haber veririm. Sizin temudan aldığınız makinenin ucuna hortum bağlayıp lavaboya kadar uzatmanız da mümkün olabilir aletin basıncı yeterliyse. Kova kova taşımaktan çok daha pratik olur.

Kiri ilk karşılayacak malzeme seramiktir. Bu yoğun dışkıyı tutar. Üstüne sünger koyarız. Bu da deri gibi seramik arasından sızan kirleri tutar. İlk sepet böyle olacak. Siporax'ı da seramik arasında boşluk olan yerlere dağıtın.

İkinci sepette elyaf>zeolite>elyaf olacak.

Lavtaşı ve substrat aynı işe yarıyor birini kullanmayın. Lavtaşı takriben 3 aylık ömre sahip. Substrat yıkanarak 1 sene kadar gidiyor. Substrat pro yıkanarak 3-5 sene kullanılabiliyor. Kirlenme derecesine bağlı. Bunlar en üst sepete yada üstten ikinci sepete konuyor ki en üst sepette carbon malzeme var ise.

4 sepet olduğuna göre en üste carbon, alttakine substrat yada lavtaşı, buna boşluk kalırsa eurostar aquaclay ekleyebilirsiniz. Bir alt sepete zeolite, en alta seramik.

Crytal clear'ı en üstten ikinci sepetin üstüne koyun.

Seramik üstü sünger olacak gerisi altlı üstlü elyaf olacak.

İlk suyu kovaya boşaltın. Carbon malzemeyi ne kadar yıkasakta bir süre yine siyah su atar. Filtreyi kurduktan sonra kovaya boşaltın su şeffaf olunca fişi çekip akvaryuma yerleştirin eksilen suyu tamamlayıp fişi takın.

Su düzenleyicileri kullanmayın. Bu dizilimle filtre yeterli.

Son düzenleme:
Kiri ilk karşılayacak malzeme seramiktir. Bu yoğun dışkıyı tutar. Üstüne sünger koyarız. Bu da deri gibi seramik arasından sızan kirleri tutar. İlk sepet böyle olacak. Siporax'ı da seramik arasında boşluk olan yerlere dağıtın.

İkinci sepette elyaf>zeolite>elyaf olacak.

Lavtaşı ve substrat aynı işe yarıyor birini kullanmayın. Lavtaşı takriben 3 aylık ömre sahip. Substrat yıkanarak 1 sene kadar gidiyor. Substrat pro yıkanarak 3-5 sene kullanılabiliyor. Kirlenme derecesine bağlı. Bunlar en üst sepete yada üstten ikinci sepete konuyor ki en üst sepette carbon malzeme var ise.

4 sepet olduğuna göre en üste carbon, alttakine substrat yada lavtaşı, buna boşluk kalırsa eurostar aquaclay ekleyebilirsiniz. Bir alt sepete zeolite, en alta seramik.

Crytal clear'ı en üstten ikinci sepetin üstüne koyun.

Seramik üstü sünger olacak gerisi altlı üstlü elyaf olacak.

İlk suyu kovaya boşaltın. Carbon malzemeyi ne kadar yıkasakta bir süre yine siyah su atar. Filtreyi kurduktan sonra kovaya boşaltın su şeffaf olunca fişi çekip akvaryuma yerleştirin eksilen suyu tamamlayıp fişi takın.

Su düzenleyicileri kullanmayın. Bu dizilimle filtre yeterli.
Cem bey bahsetmiş olduğunuz dizilimi sürekli olarak kullanmaya başlayıp sera aquatan ve sera toxivec gibi su düzenleyicileri kullanmadan İstanbulda suyu 1 gün hava aldırıp bekletmeden kısmi veya tamamen akvaryum suyu değişimlerinde musluk sularını kullanabiliyor muyum? Doğru mu anlamışım?

En alt filtre gözüne seramik halka ve siporax üstü sünger,

Alttan ikinci göze alt ve üst kısmı elyaf ile kapatılıp ortasına zeolit,

En üstün bir alt gözüne alt kısım elyaf kaplama üstü substrat yada lav taşı ve olursa biraz eurostar aquaclay üst kısmı sera crystal clear,

En üst göz alt ve üst kısmı elyaf kaplama olacak şekilde ortası iyi yıkanmış karbon.

Karbon kısmını anlamadım. Acemi birisi olarak en çok zorlandığım konu su kalitesi. Su kültürü oluşturabilmekte epey acemi olduğum için anlamadan tekrar soruyorum mazur görünüz.

Suyu bir gün dinlendirme şişenin kapağı aralık olma kaydı ile klorun uçmasını sağlar.

Direk koyulması durumunda iyi bir sirkülasyon ve hava kabarcığı olursa klor akvaryum içinde de uçar. Ağır metalleri carbon malzeme tutuyor.

Elyafı üst sepetlerde hem alta hemde malzeme üstüne serin. Elyafı uygun ölçüde kestikten sonra ıslatıp kabarıklığını alın. Sepet yanlarında boşluk kalırsa elyaf parçaları doldurun. Su kolay yol olan o kısımlardan kaçak yapıp malzemeyi es geçmesin.

Karbon dediğimiz kömür olan malzeme. Bunda stick yem şeklinde olanlar. Fazla kir yapmaz kullanması kolaydır ama normal bir kömür kadar performanslı değildir. Diğer taraftan parçaxıklı kömür ise başlarda suya bir miktar acı bir tat veriyor. Bu da hayvanın yemi yerken tadını alamamasına ve isteksizlik yapmasına neden oluyor. Onun için kurulum sonrası ilk suyu kovaya boşaltıyoruz toz tortu gidiyor.

Coconat içerikli kömürler suya tat veriyor. Alırken önceliğiniz coconut içerikli kömür olsun.

Bazı markalar yanında filtre torbası vermez. Onun için bir iki tane filtre torbası alın. Ben ti-sert markanınkini kullanıyordum. Malzemenin işi bitince boşaltıp yeni malzemeyi dolduruyordum. Sepete yayılım açısından geniş.

Geri