MKarakurt
Gümüş 2 Üye
Aslında musluk suyunu akvaryuma uygun hale getirmek için henüz uygulama fırsatı bulamadığım bir fikrim var. Bina girişi üçlü filtre diye geçen filtrelerden alıp ilk bölmesini sediment filtre, diğer ikisini ise hindistan cevizi bazlı aktif karbon şeklinde düzenleyip filtre çıkışına bağlanan bir hortumla akvaryumu doldurmayı düşünüyorum. Ben 100 litre suyu değiştirirken kan ter içinde kaldım, sizin çektiğiniz çileyi hayal bile edemiyorum. Bu sistemi deneyip başarılı olursam size de haber veririm. Sizin temudan aldığınız makinenin ucuna hortum bağlayıp lavaboya kadar uzatmanız da mümkün olabilir aletin basıncı yeterliyse. Kova kova taşımaktan çok daha pratik olur.Su akışı aşağıdan yukarıya. Önce 2 kademeli mekanik temizleme sağlayan 4 adet süngerden geçiyor su. Sonra aşağıdan yukarıya 1. gözde 800 gram zeolit, 2. gözde lav taşı ve üzerinde etkisi geçmiş nitrat süngeri (elyaf amaçlı), 3. gözde substrat, seramik halka ve üzerinde 4 adet sera crystal clear(su akışı hızlı olsun diye 6 adet koyabilecekken 4 adette bıraktım), 4. gözde seramik halkalar, substrat ve sera siporax üzerinde nitrat süngeri (2 adet yeni sünger) mevcut. Suyu 2/3 oranında sera aquatan ve 1/3 oranında sera toxivec ile düzenledim. ( su düzenleyicisi malzemeleri musluk suyundaki klor ve diğer metal içerikleri yok etmek için kullanıyorum çünkü musluk suyu kullanmak zorundayım İstanbul suları klorlu oluyor)