Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağalarım birbirine saldırıyor

Masters

Bronz 1 Üye
Arkadaşlar 2 su kaplumbağası aldım ondan önce büyük bi kaplumbağam vardı. Aynı akvaryuma koydum büyük olan küçüklere saldırıyor. Ne yapacağım. Başka akvaryum'da yok. :(

Cvp: Su Kaplumbağalarım birbirine saldırıyor acil!

hemen ayır plastik kaba falan herhangi birşeye koy acilen aırman lazım

Cvp: Su Kaplumbağalarım birbirine saldırıyor acil!

kaplumbağalar uzun süre tek kaldıklarında ortamı sahiplenir ve sonradan gelenlere tepki gösterir ve sınarlar. bir güne yakın takip etme de görülür. akvaryum yeterince büyük değilse bu da saldırıya sebep olabilir. alınacak hayvan mutlaka emsal boylarda olmalı. normal şartlarda tepki göstermese dahi yemleme sırasında gözleri yemden başka birşey görmediği için hır gürde şiddetli darbeler atarlar. bu emsal boydakiler için sorun olmasa da küçük olanlar için tehlikelidir.

saldırı şiddeti yoğun ve yaralamaya varacak düzeyde ısırmalar var ise ayırmak gerekir. bu durum söz konusu ise ve başka akvaryumun olmadığına göre geri iade edeceksin. yoksa onları öldürür.

akvaryum ısısındaki suyu bir leğene doldurup kalorifere yakın koyarak bekletebilirsin. ama tutunacakları birşey olsun leğende.

Cvp: Su Kaplumbağalarım birbirine saldırıyor

Aralarında bariz bir farklılık söz konusuysa istisnasız ayrılmalılar.Öncelik canlıların sağlıklı bir şekilde bakımıdır.

Şuan birbirlerine saldırmıyorlar , yaklaşık 2 saattir bakıyorum , sürekli yemeye çalışırken ay8rdım şimdi uzun süredir saldırmıyorlar.

Büyük olan
mailto:/dZGgyn.jpg

Küçük olan
mailto:/p8WJZn.jpg

Büyük olan 5 yaşında

Masters' Alıntı:
Şuan birbirlerine saldırmıyorlar , yaklaşık 2 saattir bakıyorum , sürekli yemeye çalışırken ay8rdım şimdi uzun süredir saldırmıyorlar.

Büyük olan
mailto:/dZGgyn.jpg

Küçük olan
mailto:/p8WJZn.jpg

Büyük olan 5 yaşında

Büyük olan 5 yaşındaki bir kaplumbağa için oldukça küçük kalmış.Bir önceki gönderi belirttiğim gibi kaplumbağalar arasında bariz bir fark mevcut.Bu sebeple ayrılmaları gerek.

Şu an uyku saatleri bu sebeple ortam sakin gözükebilir. Fakat bu sınamalar, emsal boydakiler için ve hatta küçüklükten itibaren bir arada olan hayvanlar için bile süreklilik arz eder. Yani olağandır. Her gün mümkün olduğunca takip et. Küçüğü eline alıp her yerine bak.

Hafif kızarıklıklar ve deri soyulması önemli değil tabi bu emsal boydakiler için geçerli olan. Büyükte güçlü çene yavruda ince deri olduğu için kanamalı bir yara açıp tadını ve kokusunu alırsa hemen ayırmalısın. Av olarak görüp direk öldürme amaçlı saldıracaktır.

Yok maaleef riske atamadım akvaryumda bi bölüme mika'dan küçük bi bölüm yaptı , küçük dediğim ikisine yetecek büyüklükte bi akvaryum kadar. Bölmenin camlarında küçük küçük delikler açtım bölelikle aynı su , aynı suyu kullanıyorlar şimdilik bu şekilde bakacağım 2-3 ay sonra yeni akvaryum alınca oraya koyarım.

Bu arada Has Kaplumbağa yemiyle besliyorum bi sıkıntı olur mu?

!Aynı ısı

O yem makbul bir yem değil. Sera, jbl, tropical, prodac ve tetra markalardan başkası yaramaz.

Olması gerekenler sera raffy p, raffy I bu ikisi her ikisininde yiyeceği yemler. Ayrıca büyük için Tetra reptomin ve jbl agil yemde olacak. Küçük 6 cm kabuk boyunu geçince bu yemleri ona da verebilirsin. Reptomini şimdi de deneyebilirsin ama yavruların geneli pek sevmiyor.

Raffy p'deki kırmızılar mineral yemdir. Çeşitli mineraller, vitaminler ve kalsiyum içerir. Bunları ayırıp haftada bir gün verirsin. Bu haftalık ihtiyaçlarını karşılar. Bitince ya sera mineral alırsın ve haftada bir verirsin ya da sera carnivor alıp haftada iki gün verirsin. Büyük olan 8 cm kabuk boyunu geçti ise günde tek öğün ver. Elindeki yemi de haftada bir gün vererek bitir. Bir daha alma.

Geri