Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağalarım Birbirleriyle Yaşar Mı?

Masters

Bronz 1 Üye
Katılım
5 Eki 2015
Mesajlar
118
Arkadaşlar 3 tane su kaplumbağam var bu büyük olan;
mailto:/pz1k60.jpg

Bunlarda Küçükler:
mailto:/kBopOW.jpg

Küçükleri aynı zamanda almıştım Aralıkta , aynı boydaydılar ama biri baya büyüdü ama diğeri hala aynı boyda hiç büyümedi. Ve sürekli kuru alanda ama yemeğini yiyor ve yem verirken suya atlayınca bir süre hareket ediyor. Büyük ise çok korkak. ve aynı akvaryumda büyüdüler tamamen.

Şimdi Büyük olan küçük olana yemde yedirmemeye başladı birbirlerine saldırmıyorlar ama büyük olan yem verirken küçüğü itip hatta ağzından çekip kendi yiyor. Bende en büyüğün yanına atıyorum besleyene kadar.

Bu zamana kadar en büyük , büyüyen kaplumbağaya hiç saldırmadı , aynı akvaryumdalardı ama bir yerden ayırmılştım. bu şekilde yaşıyorlardı. aralıktan beri. Çizgiden takip ediyordu. büyüyen kaplumbağayı en büyüğün yanına atsam bir sıkıntı olur mu? , küçüğe saldırıyor ama büyüyen kaplumbağaya hiç saldırmadı zaten boylarıda yaklaştı?
 
Ortancayı büyüğün yanına alabilirsin. Bu zamandan sonra küçük için tehdit olabilir. Direk saldırmasada yemlemede istemsiz darbeler hasar verecektir. Bende de vardı bir tane böyle yemi almaya çalışırken hayvanın kafasını da ağzına sokmuştu. Çekip çıkardığımda küçük hala yemi ağzında tutuyordu.

Küçük ya gensel problemden yada hastalık kaynaklı büyümüyor. Kulaklarda şişlik yada akciğer bağlantılı belirtiler var mı hayvanda ?
 
Cvp: Su Kaplumbağalarım Birbirleriyle Yaşar Mı?

şimdi ortancayı koyum yanına bir süre bir sıkıntı çıkmadı ama takip edip edip duruyordu uzaktan takip ettim. Büyük arkadan ayağını ısırmaya kalktı ve geri koydum :( sanırım biraz daha büyümesini bekliyeceğim daha ayağı çokta sağlam değil ve büyüğün çenesi kuvvetli :(

Küçüğün herhangi bir sorunu yok gayet sağlıklı ve hareketli ama sadece yem verdiğim sıralar. Yoksa hep kuru alanda sadece yem verirken suya atlıyor bir süre suda kalıyor ve birde arada sırada geçiyor.


mailto:/z5Xojg.jpg  Kabuk farkıda bu şekilde birini aralıkta aldım biri daha eski. Sürekli büyük ayırdığım bölümden de takip ediyor. Hatta bir ara o bölüme tırmanıp atlamıştı geç fark ettim ama bir zarar vermemişti şimdi arayı daha da kapattım. Ama hala takip etmeye devam ediyor ben bakmıyorken :)


Büyük ortancanın ayağını , kolunu ve kafasını veya kuyruğunu ısırsa koparır mı ? , ciddi bir hasar mı verir yoksa küçük bir yara mı oluşur ? alıştırmayı deniyorum ama bir yerini koparacak diye korkuyorum
 
Yara açabilir ama koparacak kadar büyük değil. O bölümü sahiplenmiş şimdi bu hayvanda gelince ortam daraldı ve tepkisini koydu.

Ortama yeni hayvan girdiğinde eskiler yeniyi koklayıp bir süre takip eder. Arkasından zarar gelmeyeceğini anlarsa bırakır veya ısırmalarla alfa olduğunu belirtir. Bu ısırmalar ciddi yaralanmalar olmadığı sürece normaldir. En iyi şekilde anlaşan hayvanlar bile zaman zaman bir diğerine ısırık atar.

Evde olduğun zamanlar bir araya getirip denemeler yap. Akvaryum bölünmemiş olsa dar alan hadisesi ortadan kalkar. Yemlemeyi de bir arada iken yap bir iki fazla yem ver. Gıda azalacak endişesi de azalsın. Bu yem kapma ortancayı da cesaretlendirir.

Küçük olana 3 hafta ve haftada iki gün (4 öğün) mineral yem ver. Eczaneden genta damla alıp her öğünde bir stick yeme bir damla damlatıp verirsin. Kuru alan ısısı çok ise su soğuk geldiğinden girmekte istemeyebilir. Yada su yüzeyinde tutunacak bir yer.
 
Cvp: Su Kaplumbağalarım Birbirleriyle Yaşar Mı?

Peki Ortancayı ısırdı diyelim bacağını veya kolunu kaptı o anda müdahale etmeli miyim , bırakıp izlemeli miyim?. Canı yanması beni çok üzer. en ufak bi zarar gelmesi :( Ama artık küçüğe yedirmiyor nedense önüne ayrı atıyorum hatta direk elden besliyorum küçüğe en uca koyup yemesini beklerken elimdekini yiyip başka bir yem çıkarana kadar küçüğü ittirip ağzındakini yiyor :D

bende şimdilik bakarak büyüğün yanına koyuyorum ve yedirdikten sonra geri koyuyorum. Bulunduğu alanda artık küçük gelmeye başlıyacak az daha büyürse. Bu yüzden büyüğün yanına koymak istiyorum ama korkuyorum :( Ve Ortanca büyüğün yanında yem yemiyor en uca gidip saklanmaya çalışıyor , büyükte arkasında durup izledikten sonra ısırmaya kalkıyor. 

Küçük olana hangi yemleri almalıyım markası nedir? Çok küçük kaldı ölecek diye korkuyorum herhan internettede araştırdım ama hiçbir yerde düzgün sonuç bulamamıştım. Su genelde 25-26 derece. Kuru alanı ölçmedim. 

Cinsiyetlerine pek anlamadım hiçbirinin ama Büyük olan Büyük ihtimalle Erkek , Kuyruğu ve tırnakları çok uzun ama ortancaya bakmadım.ama oda erkek gibi geldi kuyruğu uzun.


şimdi tekrar koydum biraz bakıyorum büyük olan yine aynı yerde kabuğunu ısırmaya kalktı sonra bıraktı ve gitti. Ortancayıda yem yeme konusunda alıştırdım büyük genelde çoğunlukla çıldırıyor yem sırasında ama ortancada alabiliyor zorda olsa artık. :D

Yatana kadar başlarındayım zaten bir sıkıntı olursa ayırırım ::D yatarken riske girmemek için geri koyarım ama büyük olanın yanına ortancayı koyunca büyük olan bir tuhaf oldu titredi hafiften.

Ama büyük küçüğe yine ısırmaya kalkıyor hemde direk bacağını hedef alıyor bekliyor çıkarmasını ve kapmaya çalışıyor. Ve birde üstüne çıkmaya çalışıyor :)


Ortanca büyükten çok korkuyor. gördüğü gibi anında kendini geri atıyor. yüz yüze geldiler ortanca geri  geri hızlıca kaçtı


az önce ortanca kaçmıyorken sabit durmuşken kafasını ısırmaya kalktı ısıramadı bende ayırdım sanırım sonra tekrar deniycem :(


bu büyük arada bölünen bölgede ortancaya bakıp takip edip ellerini titretiyordu. Isırması bundan mı kaynaklı?
 
Kabullenme biraz zaman alacak. Isırmalar yoğun olduğuna göre aynı cinsiyette olma ihtimalleri de var.

Kuvvetli kaparsa ikisini aynı anda sudan çıkar. Sıkı yakalarsa çenesini kitler. Su dışına çıkarman bırakmasını sağlar.

Alan dar hayvanın kaçacağı yer yok. Bitki vb olsa yüzyüze denk gelmeleri azalır.

El titretme üstünlük kurma çabasıdır. Diğeri boyun eğse bile bu hergün sınanan bir durum. Sonuçta orası büyüğün çöplüğü.

Küçüğü yedirirken elinle set kur diğeri yaklaşamasın. Küçüğe raffy P ve raffy I gammarus yeterli 6 cm kabuk boyuna gelince tetra reptomin ve jbl agile de başlar. Eheim professional food'da alabilirsin.

Ortancayı gece uyumada büyüğün yanına koyup dene. Birbirlerine tutunup uyuyabilirler. Uyku zamanları dalaşma olmaz. Akvaryum alanı büyürse bu sorun yarı yarıya düşer. İkisi için kök alma zamanı gelmiş ama yine alan sıkıntısı var.

Hayvanları erken yatır. Saat 21:00'den önce yatmaları iyi olur.
 
Cvp: Su Kaplumbağalarım Birbirleriyle Yaşar Mı?

Cesaret edemiyorum doğrusu sabaha ölüsünü bulacam diye korkuyorum.  :'( 1 saniye bakmadan bırakamıyorum.

Bugün tekrar koydum büyük ortancanın ayağını ısırdı ve kaptı. Ama hemen bıraktı daha doğrusu ortanca hareket edip kaçınca bıraktı. Ayağına bir şey olmadı baktım bende geri koydum. Bi sıkıntı olur mu ısırmasında ve her koyduğumda ısırıp duruyor. Ortanca da çok korkuyor. Yüz yüze geldiler ortanca kendini geri geri hızlıca kaçtı. Bugün sadece arkasını dönükken büyüğün kuyruğunu takip etti sonra yine hızlıca kaçtı. ve taşların olduğu yere girip büyükten kaçmaya da çalışıyor :(  Sonraları biraz sabit duruyor o sıralarda da büyük ısırmalara başlıyor :( 

Küçüğü beslerken ortancayı büyüğün yanına bakarak atıyorum bir şey yapmaya kalktığı an uzaklaştırıyorum.


Birde ben bunları nasıl yatırabilirim ? Akvaryum kendi odamda ve bende kendi odamdayım haliyle ışık açık yatana kadar. Yatmamda 00.00-01.00 sırası. O saate doğru kendileri uyumuş oluyor. Ben lambalarını hiç kapatmıyorum geceleri kapatmalı mıyım?


Bugün kapattım küçük suda yüzmeye başladı.
 
Saat dokuzu geçmeden yatsınlar. Lambayı o saatte söndür. Lamba açık olduğu sürece çok yorgun değilseler uyumazlar. Az uykuda hayvanları hırçın yapar. Bu da sebepsiz saldırıya sebep olur.

Hayvanı sürekli çıkarıp koyman işi başa döndürür. Isırıp başını emme basma tulumba gibi sallamadığı ve çekiştirmediği sürece hasar vermez. Yavru kaplumbağalar gibi ince deriye sahip değiller. Deri yırtılmadığı sürece kızarıklık dahi sorun olmaz. Benimkiler uyumlu olduğu halde bu kızarıklıklar hepsinde zaman zaman oluyor. Bu tip şeyler tabiatlarında var. Kuyruk ısırılması tehlikeli olabilir. Kabuk içine kıvırıyorsa bu ısırılmasını engeller.

Isırdığı anda ortancanın tepki gösterip kaçması iyi. Ufak olmasaydı akvaryumu tam açıp ortamı genişletmen bu işi kolaylaştırırdı.
 
Geri
Üst