Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su Kaplumbağalarım Hasta Mı?

blackonder

Bronz 4 Üye
Bir su kaplumbağam hem yiyor normal yüzüyor. Ama üstünde küçük küçük beyaz lekeler var suda az gözüküyor kuru alana çıktığında beyazlıklar aşırı derecede fark ediliyor acaba mantar mı kireç midir?
Fotoğrafı:
https://yadi.sk/i/pZTd_G1afyqdLQ

Bir su kaplumbağam daha var önceden konu açmıştım yan yüzüyor diye yüzmesi düzeldi genta antibiyotik tedavisi uygulamıştım. fakat bu seferde yem yemiyor 4 gündür bir şey yemedi. Ne yapabilirim eskiden iştahla yiyordu.

Yardımcı olabilir misiniz arkadaşlar?

Akvaryuma dışarıdan steril etmeden birşey koydun mu?

Bu hayvan mantar olmuş. Kabuğunu ıslak diş fırçasına sofra tuzu döküp fırçala. Sonra durula. Bir kez daha tuzla fırçala. Duruladığın su akvaryum suyu ile aynı sıcaklıkta olsun. Duruladıktan sonra peçete ile kabuğu kurutup üzerine metilen mavisi damlatıp lamba altında 5 dakika beklet. Peçete ile kalanı silip akvaryuma koy. Ertesi gün yakından bir resmini çekip bu tedaviyi bir kez daha yap.

Akvaryumu da komple temizle, sıcak suyla yıkanabilecekleri sıcak su ile yıka. Diğerine de bak buna benzer bir oluşum var mı? Kuru alanda kabuklarını iyice kuruttukları sürece mantar oluşacak zemin bulamaz.

Akvaryumda kaç litre su vardı ona da metilen mavisi damlatılacak, damla sayısını yazayım. Suyu yeniledikten sonra bir şişe maden suyu dök.

Diğer iştahsız hayvanda gentayı bir damla azaltalım. Vitamin damlayı yem yiyene kadar yada 5 gün boyunca hergün bir damla verelim.

Hayvanlara dikkat et üşümesinler.

Bu iştahsız olana ufak parçalar halinde kıymayı 1 dakika kadar haşlayıp soğutarak verirsin. Her gün bir kez dene. Ayrıca verebilirsen bir stick yemi çay kaşığında su ile bulamaç haline getirip ağzına boşalt. Boşalttıktan sonra hemen hayvanı yatay konuma getirip yarım dakika bekle ve akvaryuma koy. Bunu da günde bir kez yap.

Su 28 derece altına düşmesin.

Mantar hastalığı olan başta olmak üzere onda ve her kullandığın fırça vs. iyice yıka çöpe atılacakları peçete vs. atıp su bulaşan yerleri sildikten sonra ellerini bol sabunla yıka antibakteriyel sabun varsa daha iyi olur. Giysine su bulaşırsa onları çıkarıp yıkarsın. Yüzüne su sıçrarsa işi bırakıp hemen yüzünü yıka. Bu meretin böyle sıkıntısı var bulaşmasın. Aileni de uyar.

Merhaba hocam, diş fırçasıyla sofra tuzuyla fırçaladım sonra da dediğiniz gibi metilen mavisi damlattım 5 dk beklettim ışıkta sonra da akvaryuma koydum.

Diğeri de hocam vitamin vermeden önce bir stick yem vereyim yiyeyecek mi diye zorla da olsa yedirttim vitaminde vereyim mi?

Vitamin damla ver bu iştahını açar ve kırgınlığını alır. Hayvan canlanır.

Merhaba hocam, dediğiniz gibi iki gün üst üste mantar tedavisini yaptım bir 5 gündür lekeler sanki gitmiş gibiydi bugün yine belirginleştiler ne yapabilirim mantar mıdır hala?
Resim: https://yadi.sk/d/e_8y3u1jcnNvGQ

Bunlar plaka altında mı yoksa plakalar parça parça kırılıp açılmış mı?

Suya girdiğinde beyazlık kayboluyor mu?

Cvp: Su Kaplumbağalarım Hasta Mı?

Suda bir nebze gidiyor hocam. Gözükmüyor gibi

Plaka altına işlemişse plaka atılana kadar çıkmaz. Açıkta ise tırnağın ile kazımayı dene. Çözülme oluyor ise ıslak diş fırçası uygulamasına devam et, o bölgeleri günde bir ovala.

Mantar kolay çıkar kireç ise taşlaştığı için biraz zorlar. Parça parça dökülür.

Resmi uzaktan çekmişsin, yaklaştırınca görüntü dağılıyor tam seçemiyorum. Açılmış plaka matlaşması ile mantar karışımı gibi duruyor. Hayvanı elinle tutup daha yakından çekebilirsen iyi olur. Flaş parlamasına dikkat et. O da kabuktan yansıyıp görüntüyü dağıtıyor.

Son görüntü bu hocam
https://yadi.sk/d/FsfP4c4-_5Gqpg
Sudan çıktıktan yarım saat sonra filan belirginleşiyorlar beyaz lekeler

Sudan çıktıktan sonraki hali
https://yadi.sk/d/h0Uyj1aJVrTDYw

Sudan çıktıktan sonra belirginleşiyorsa bu kireçtir. Yüzeyde ise ıslak diş fırçasına tuz yada karbonat tozu döküp yavaşça fırçalarsın. Plaka altı ise çıkmaz. Suya içme suyu takviyesi yaparsan yada arıtma su kullanırsan kirecin artmasını önlersin. Açıkta olan kendi çözünüp düşer.

Geri