Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım iç filtrenin ve ısıtıcının yanından ayrılmıyor.

kaanarslln

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar, iki tane kırmızı yanaklı su kaplumbağam var biri 3 biri 4 cm kabuk boyunda. İç filtre, UVB lamba, ısıtıcı, kum, karasal alan falan her şeyini hallettim ısıtıcı lamba hariç. Su kaplumbağalarım iç filtreyi kullanmadan önce de ısıtıcının yanında zeminde duruyorlardı fakat yüzdüklerini de görüyordum. İç filtreyi aldıktan sonra yüzdüklerini çok göremiyorum açıkcası genelde ya iç filtrenin dibinde iç filtreye tutunmuş ya ısıtıcının altına girmiş ya yuvalarına girmiş ya da akvaryumlarındaki minik bitki dekorlarına tutunuyorlar. Karasal alanda güneşleniyorlar. Ama yüzdüklerini çok nadiren görüyorum. İç filtrenin debisi çok yüksektir diye şelale aparatı ile suyun cama akmasını sağladım. Su ilk önce cama ardından akvaryuma akıyor. Fakat nafile. Akvaryumum 50x33x32 ebatlarında ve iç filtrem Venusaqua 2002F modeli. Bu normal midir yoksa bir sorun oluşturur mu? Eğer oluşturursa çözümü nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Merhaba arkadaşlar, iki tane kırmızı yanaklı su kaplumbağam var biri 3 biri 4 cm kabuk boyunda. İç filtre, UVB lamba, ısıtıcı, kum, karasal alan falan her şeyini hallettim ısıtıcı lamba hariç. Su kaplumbağalarım iç filtreyi kullanmadan önce de ısıtıcının yanında zeminde duruyorlardı fakat yüzdüklerini de görüyordum. İç filtreyi aldıktan sonra yüzdüklerini çok göremiyorum açıkcası genelde ya iç filtrenin dibinde iç filtreye tutunmuş ya ısıtıcının altına girmiş ya yuvalarına girmiş ya da akvaryumlarındaki minik bitki dekorlarına tutunuyorlar. Karasal alanda güneşleniyorlar. Ama yüzdüklerini çok nadiren görüyorum. İç filtrenin debisi çok yüksektir diye şelale aparatı ile suyun cama akmasını sağladım. Su ilk önce cama ardından akvaryuma akıyor. Fakat nafile. Akvaryumum 50x33x32 ebatlarında ve iç filtrem Venusaqua 2002F modeli. Bu normal midir yoksa bir sorun oluşturur mu? Eğer oluşturursa çözümü nelerdir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Su ısıtıcının yanına yaslanıp ısınmayı severler. Hayvan enerjiyi korumayı öğrenmişse de gereksiz hareketten kaçınır.

Su sıcaklığı kaç derece? Isıtma lambasını ne zaman alacaksınız.

Uv ampul için henüz erken ısıtma ampulü alın. 40-60 watt akkor yada 42-46-52-53 watt halojen armut ampul alacaksınız.

Kabuk fırçalama yada tedirgin edecek birşey yaptınız mı?

Filtreyi iki gün durdurup tepkilerine bakın.

Suyu yükseltiyseniz derin su psikolojisi olabilir.

Isıtma lambası yok. Suda yeterince sıcak değilse hayvanlar enerjilerini korumak için metabolizmalarını yavaşlatmış olabilir. Fazla hareket etmekten kaçınırlar.

Su sıcaklığı 28 derecede. Evet kabuk fırçalaması yaptım. Birinin kabuğunda beyaz ufak ufak şeyler gördüm internette böyle yapmam gerektiğini görünce yaptım ondan tedirgin olmuş olabilir biri. Ama diğerine yapalı çok oluyor. Su yüksekliği hep aynı hiç değiştirmedim. Isıtma lambası almam şart gibi gözüküyor.

Su sıcaklığı 28 derecede. Evet kabuk fırçalaması yaptım. Birinin kabuğunda beyaz ufak ufak şeyler gördüm internette böyle yapmam gerektiğini görünce yaptım ondan tedirgin olmuş olabilir biri. Ama diğerine yapalı çok oluyor. Su yüksekliği hep aynı hiç değiştirmedim. Isıtma lambası almam şart gibi gözüküyor.
Alabileceğim ısıtıcı lambaların linklerini atabilir misiniz?

Arkadaşlar görürse atsınlar. Benim önerdiğim sitede bitti.

Şimdi birde plastik çanaklı çıkarmışlar. Buna dikkat edin. Herkes üçkağıtçılık peşine düşmüş.

Max 40 watt. Bu 52-53-60 watt ampulleri kaldırmaz.

Yalnız uvb florasan ampul ağır olduğu için bu lambalar uv ampuller için uygundur. mandallı masa lambaları eğiliyor.

Bir de evde yokken 12 saat lambanın açık kalıyor olması bir tek beni mi ürkütüyor:) Diyelim seramik duya geçtik elektrikçi halletti ama yine de korkuyorum bir şey olur diye, alışık olmadığım için.

Bir de evde yokken 12 saat lambanın açık kalıyor olması bir tek beni mi ürkütüyor:) Diyelim seramik duya geçtik elektrikçi halletti ama yine de korkuyorum bir şey olur diye, alışık olmadığım için.
Wifi kamera ile kontrol edebilirsiniz.

Seramik duy ve metal canak ise işcilikte de bir sorun yoksa birşey olmaz.

Zamanlayıcıya takacaksınız otomatik açılıp kapanacak.

Aynı hatta birden fazla ekipmanı yüklemeyin. Yada güç kaynağı veya sigortalı çoklu priz kullanın.

Geri