Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Su kaplumbağalarım için ekipman önerisi

estefania

Bronz 5 Üye
Merhaba sevgili arkadaşlar iki adet minik su kaplumbağam var. Onlar için gerekli yaşam alanı oluşturmaya çalışıyorum bu yüzden onlar için gerekli ekipmanları benimle paylaşabilir misiniz? Isıtıcı ve uvb lamba konusunda özellikle hiçbir fikrim yok. Bu konuda önerilerinizi almak istiyorum

Uvb gerek yok şimdilik 8-9 cm gibi kullanırsınız

Merhaba sevgili arkadaşlar iki adet minik su kaplumbağam var. Onlar için gerekli yaşam alanı oluşturmaya çalışıyorum bu yüzden onlar için gerekli ekipmanları benimle paylaşabilir misiniz? Isıtıcı ve uvb lamba konusunda özellikle hiçbir fikrim yok. Bu konuda önerilerinizi almak istiyorum
Akvaryumunuz var mı? İlk başta bir akvaryum edinmeniz gerek. Ne kadar büyük olursa o kadar menfaatinizedir. Akvaryum haricinde kuru alan, kuru alanı ısıtan bir lamba(halojen veya akkor), su ısıtıcı ve filtre gerekli.

Şuanki yuvanın bir fotoğrafını atın.

Kullandığınız bütün ekipman, malzeme, yem, takviye, su düzenleyici ne varsa hepsini yazın.

Hayvanlar hızlı büyüyecek. Sağlıklı kabuk gelişimi içinde büyük bir akvaryum gereklidir.
2 Yetişkin hayvan için 120cm x 60cm x 60cm akvaryum gereklidir.

Uvb şuan gerekli değil. 8cm kabuk boyundan sonra az miktarda uvb gereklidir. Uvb ampulü yanlış kullanırsanız hayvana faydadan çok zarar verirsiniz.
Yanlış uvb kullanımı Gözlerde yanık, ciltte yanık, göz enfeksiyonu, deride dökülme, bağışıklık sistemi zayıflaması, stres, depresyon, gündüz-gece dengesinin bozulması gibi sorunlara neden olur.

Kuru alan, su ısıtıcı, ısıtma lambası şart ekipmanlar.
Lamba ve ampul bu linkte var.

Kuru alan hakkında bu konuya bakın.

Sorulan soruları eksiksiz cevaplayın. Daha sonra yapacağınız akvaryumun ölçülerini belirleyip su ısıtıcı filtre gibi ekipmanları o zaman önerelim.

Şuanki yuvanın bir fotoğrafını atın.

Kullandığınız bütün ekipman, malzeme, yem, takviye, su düzenleyici ne varsa hepsini yazın.

Hayvanlar hızlı büyüyecek. Sağlıklı kabuk gelişimi içinde büyük bir akvaryum gereklidir.
2 Yetişkin hayvan için 120cm x 60cm x 60cm akvaryum gereklidir.

Uvb şuan gerekli değil. 8cm kabuk boyundan sonra az miktarda uvb gereklidir. Uvb ampulü yanlış kullanırsanız hayvana faydadan çok zarar verirsiniz.
Yanlış uvb kullanımı Gözlerde yanık, ciltte yanık, göz enfeksiyonu, deride dökülme, bağışıklık sistemi zayıflaması, stres, depresyon, gündüz-gece dengesinin bozulması gibi sorunlara neden olur.

Kuru alan, su ısıtıcı, ısıtma lambası şart ekipmanlar.
Lamba ve ampul bu linkte var.

Kuru alan hakkında bu konuya bakın.

Sorulan soruları eksiksiz cevaplayın. Daha sonra yapacağınız akvaryumun ölçülerini belirleyip su ısıtıcı filtre gibi ekipmanları o zaman önereli

Yem olarak genellikle fotoğraflarda eklediğim yemi kullanıyorum.

Ekli dosyalar

• IMG_20250604_084608_393.jpg
    IMG_20250604_084608_393.jpg
    2.6 MB · Görüntüleme: 15
  • Screenshot_20250610-151903.jpg
    Screenshot_20250610-151903.jpg
    132 KB · Görüntüleme: 15
Yem olarak genellikle fotoğraflarda eklediğim yemi kullanıyorum.
O kabın ismi ölüm kabı o kapta kaplumbağa yaşamaz.

Kuru alan, Su ısıtıcı, Isıtma lambalı büyük bir akvaryuma geçmeniz şart.

Üst mesajda lamba linkini attım.

Yine üst mesajda kuru alan hakkındaki konuyu inceleyin.

Su seviyesi en az 15cm olmalı. Ciğerlerinin gelişmesi için bu şarttır. Nefes almak için su yüzeyine çıkar. Bunun için su yüzeyine yakın bir yere cama vantuzla kuş tüneği yapıştırabilirsiniz. Kuru alan olması şarttır canı istediğinde kuru alana çıkıp lamba altında ısınır.

O yemi yiyorlarsa verin. Fakat daha sonra iyi yemler almanız gerekiyor. Kullandığınız yemin besleyici değeri yok.
Su dışında yemek yiyemez. Su seviyesini yükseltin. Su dışında yem verirseniz hayvanı boğarsınız.

En kısa sürede akvaryuma geçip ekipmanları almanız lazım. 120*60*60h ölçülerinde akvaryum yeterlidir. 1cm cam kalınlığı olacak. Kuru alanı ile birlikte camcıya yaptırın hazırı yoktur.

Bir kaç hafta önce veterinere götürdüğümde yemlerin yeterli protein içeriğine sahip olduğunu söyledi bu nedenle yeni bir yem arayışına girmedim önerdiğiniz bir yem var mı ?

Aynı zamanda akvaryum için bir kaç camcı ile görüştüğümde zaman ayiracaklari vakitin olmadığını söyledi. Bu yüzden petshoptan akvaryum almak için dışarı çıktım şimdi, bu söylediğiniz ölçülerin daha küçüğü olur mu? Çünkü hemen yeni bir akvaryuma geçirmek istiyorum. Ama akvaryumun içine nasıl kuru alan yapabilirim?
Ayrıca ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim

O kabın ismi ölüm kabı o kapta kaplumbağa yaşamaz.

Kuru alan, Su ısıtıcı, Isıtma lambalı büyük bir akvaryuma geçmeniz şart.

Üst mesajda lamba linkini attım.

Yine üst mesajda kuru alan hakkındaki konuyu inceleyin.

Su seviyesi en az 15cm olmalı. Ciğerlerinin gelişmesi için bu şarttır. Nefes almak için su yüzeyine çıkar. Bunun için su yüzeyine yakın bir yere cama vantuzla kuş tüneği yapıştırabilirsiniz. Kuru alan olması şarttır canı istediğinde kuru alana çıkıp lamba altında ısınır.

O yemi yiyorlarsa verin. Fakat daha sonra iyi yemler almanız gerekiyor. Kullandığınız yemin besleyici değeri yok.
Su dışında yemek yiyemez. Su seviyesini yükseltin. Su dışında yem verirseniz hayvanı boğarsınız.

En kısa sürede akvaryuma geçip ekipmanları almanız lazım. 120*60*60h ölçülerinde akvaryum yeterlidir. 1cm cam kalınlığı olacak. Kuru alanı ile birlikte camcıya yaptırın hazırı yoktur.

Ekli dosyalar

• IMG_20250604_184405_193.jpg
    IMG_20250604_184405_193.jpg
    3.4 MB · Görüntüleme: 12
Bu akvaryumlar kısa süreli birkaç aylık olur hiç yetmez 2 kaplumbağa için

2 hayvan için direkt ömürlük akvaryuma geçmeniz daha iyi olur.

Ara geçisli olacak ise şimdilik 70cm uzunluğunda bir akvaryum 1 sene kadar götürür.

Geri